n900 bitmeyen ve engellenemeyen gucu...

Sponsorlu Bağlantılar

denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
n900 bitmeyen ve engellenemeyen gucu...
Bir n900 neler yapar... internet kesintisiz cevrimici kalir kullandigi webler mozilla kendi browseri.. ek yuklenenler (firefox,chorome,opera10)... sinirsiz video oynaticisi kimsenin yapamadigi demeyeyim bilgisayarlar yapiyor... ne yapiyor (.dat,cd,mpeg4,mpg,mp4,avi..vs) tum formatlari direk oynatmak ve indirilemeyen videolari n900 de tmp ye yukluyor kopyala yapistir ile dowland etmeye izin verilmeyen videolar n900 sizin icin otomatik indirip kuruyor... mp4 video cekimi 5mp yinede kotu sayilmaz...bir n900 ne yapar multitouch yapar olmayan ozelligine ozellik katar youtube de aratin cikar... bu n900 goruntulu msn si var (amsn) ve fring gibi tum aginiza baglar... bu n900 canavari neden durdurulamaz bir LINUX oldugu icin tum yeni cikan modeller yanina bile yanasamaz...h-e-n usb kablolarini baglayin tum cihazlara girin... bir android bir macosx bir xp daha ne olsun... aircrack ile wifileri kirin daha ne olsun tum bu yazilimlar gelistirme asamasinda. n900 cikali 2009 simdi 2011 yeni cikan cihazlarda ne var sadece kamera ve ekran 12 pksl superamoled tek eksigi bunlar... bir muthis cihaz kullandiginizi unutmayiniz simdiki cihazlar bunun yaptiginin yarisini YAPAMAZ... tek eksik n900 de kamera ve superamoled gibi etkenlerin olmamasi... ama yinede kamerada ekranda cok saglam.... tum n900 kullanicilari eminim gelecek halen n900 olacak... hicbir zaman olmeyecek linux telefonumuz var... eksik yazmis olabilirim unuttuklarimi siz yaziniz...hurmetler...:box:aman2:
 
  • Beğen
Tepkiler: mafia35tr ve saruman_me


totx

totx

Üye
Bu konuyu açmanın amacı nedir anlamadım,forum bilgi paylaşma yeridir böbürlenme yeri değil yapmayın allahaşkına...
 
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
millet bilsin nasil bir cihaz kullandigini diye yazdik yeni gelen arkadaslar var... n900 ne ise yarar neler yapar nasil hangi yontemle calismaktadir genel bir bilgi bu ama bunlar sadece n900 kullanicilari icin ACILMISTIR...
 
  • Beğen
Tepkiler: vusall
saruman_me

saruman_me

Üye
teşekküler arkadaşım saol emeğine sağlık..
 
kutukak

kutukak

Üye
Benimde bir yazım vardı onuda paylaşayım buradan aklında soru olan varsa cevaplarını bulabilir. Ayrıca totx N900 kullanmıyorsun gelmişsin bizim bölümdeki yazılara laf atıyorsan git kendi telefonun bölümündekilere laf yetiştir.

Arkadaşlar 1 yıldır Nokia 5800 kullanıyordum. Uzun araştırmalar sonucu 3 aydır N900 kullanıyorum.

Herkesin merak ettiği soruları cevaplamaya çalışayım:
1- Her türlü siteyi rahatlıkla açabilirsiniz. (Tamamı flash tabanlı siteleri bile) Flash 10.1 yüklemesi yapılabiliyor. Şuanda hiç bir telefonda bulunmamaktadır === Tam flash yüklemesi!

2- Mynet, Gamyun gibi web sayfalarındaki oyunlara girebilmek için kullanılan open JAVA malesef şuanda çalışmamaktadır.

3- Dokunmatik 5800 ile oranlarsak daha iyi ve stabil çalıştığını belirteyim.

4- Ekran 800x480 gibi cebe sığacak en güzel boyut diyebilirim. Bana göre tabi :)

5- Şarj olarak tamamen kullanıma bağlı tamamen dolu batarya ile 1 fil ve 1 dizi izleyebiliyorum. İnternet olarak ta tüm gün sürekli kullansam 1 gün gidiyor ki bence bu normal internet hangi telefon olursa olsun tüm gün kullanın deneyin bakalım ne kadar gidecek. Sadece telefon amaçlı görüşme için kullanılırsa garanti veriyorum en az 3 gün gider.

6- N900 Telefon değil aksine Tablet pc ve işlemcisi ARM CORTEX A8 ve overlock yapılabilir. Overlock ile 1.2 ghz hıza ulaştırılabiliyor. Ben 900 MHZ ye yükselttim açıkçası. Yükseltme ile birlikte Angry Birds+2 Flash site+Media player açmama rağmen kasma olmamıştır.

7- 5 mp kamerası var açıkçası bu donanımı beğenmek tamamen kişiseldir. 5800 a göre değerlendirme yaparsam çok çok çok güzel bir çekimi var tabi gidipte n8 ile karşılaştırmıyorum :)

8- Eğer N900 aldım aldığım kullanırım fazla ilgilenemem ben öyle onu bunu yükle uğraşamam diyorsan KESİNLİKLE ALMA N900 ü.

9- İşletim sistemi Maemo 5 dir. Peki nedir bu işletim sistemi open source bir işletim sistemi. Ben hala anlamadım derseniz :) Açık kaynaklı herşeyin ücretsiz yayınlandığı bir yazılım. (Tabi istisnalar var ticari yazılımlar hariç) Açık kaynaklı olması genel tabanı LİNUX tabanlı olması telefon olmasından çıkarıyor tamamen bir bilgisayar görüntüsü veriyor.

10- Dokuzuncu maddede belirttiğim gibi Nokia artık N900 e geliştirme yapmıyor. Şuanda görünen geliştirme duruduruldu tabi nokia tarafından. Peki kullanıcalar ne yapacak. Korkmanıza gerek yok N900 açık kaynaklı yazılım olduğu için çok fazla kullanıcı var ve dağ gibi geliştiriciler var. Her gün yeni bir yazılım her gün yeni bir oyun dönüşümleri oluyor. Tabi nereye kadar gider bilmem ama şuanki yazılımlar bile bana yetiyor artıyor bile :)

11- PDF, doc, docx, xml..... vb aklına gelebilecek her türlü yazı dosyalarını yazılımlarını ücretsiz yükleyerek açabiliyorsunuz.

12- Avi,Flv,Xvid,DVD,Mp4.... aklına gelecek tüm video tabanlarını açabilmektedir. (KM PLAYER-VLC PLAYER-SİB-SMPLAYER) Ayrıca alt yazılı filmleri,dizileri rahatlıkla izleyebilirsiniz. Alt yazıların boyutunu ayarlayabilirsiniz.(Subtitle eklentisi ile)

13- Diziport,dizi izle gibi sitelerden rahatlıkla dizilerinizi cineizle gibi film sitelerinden de rahatlıkla online olarak film bile izleyebilirsiniz.

14- Oyun konsuunda ise iphone daki bir çok oyunu N900 formatına çeviriyorlar. Ayrıca Palm-Pre oyunlarda yüklenebiliyor. Bu konuda küçük bir araştırma yapabilirsiniz.

15- N900 de eksiklik olarak Görüntülü konuşma görüyorum. Aslında ön kamera donanımı var fakat görüntülü konuşma desteği vermemektedir. Tabi bu durum tamamen yazılımsaldır ki en kısa zamanda bu problem çözülecektir geliştiriciler bu konuda çalışmaktadır.

16- Hoparlör ses seviyesi ise 5800 ile orantılarsak birazcıkdüşük kalıyor. Ama ben kendi görüşümdür bana göre yeterlidir.

17- Genelde yatay olarak kullanılmaktadır. Hem yatay hem dikey olarak arama ekranları kullanılmaktadır. Bunun haricinde dikey olarak kullanmak için bir çok ekstra yazılımlar vardır. Sms için msesela vert sms , uygulama yöneticisi olarak faster application... vb Zaten klavye kullanmaya alıştıktan sonra garanti veriyorum vazgeçilmeniz olacak. Ancak şunu belirteyim klavyede türkçe karakter yok. Alternatif olarak ise klavyeyi kapattıktan sonra Aranel Surion ve Meego ekibinin hazırlamış olduğu türkçe pach yüklendikten sonra gelen türkçe yama ile birlikte bazı türkçe karakterleri ekran klavyesi ile girilebiliyormus açıkçası 3 aydır 1 kere ekran klavyesi kullanmadım. Tamamen tercihe baglı. İlla türkçe karakter kullanacağım diyenler için bir kere daha düşünmeli diyorum.

18- GPS konusunda ise Nokia OVİ Map nokia yüzünden adam akıllı çalışamnamktadır. Onun yerine alternatif olarak ticari yazılımlar deneyebilirsin. Mesela Garmin, sygnic gibi ... vb
Ben Sygic 10 kullanıyorum. Türkiye haritasını yükledim. Daha hiç sorun yaşamadım. İnternet ve Uydu destekli çalışıyor.

19- Eğer N900 alacaksanız mutlaka internet paketiniz olmalı çünkü N900=İnternet diyorum :) Gps içinde gerekli ve fazla kullanmıyor ve takılma yapmıyor. Vodafone dan ayda 8 tl verip sınırsız internet paketi kullanıyorum ve gerek N900 den gerek pc ye bağlayarak kullanıyorum. Hız olarak 25 kb ile kullanıyorum yetiyor açıkçası. Bazen yavaş kalıyor ama herşeyinde bir sınırı var diyorum :)

20- Ayrıca kızılötesi ile kumanda ile de kullanabiliyorum evde Sony LCD Tv var ses arttırmadan telext e kadar herşeyi ayarlayabiliyorum. Digitürk ve Dsmart a malesef daha uyumlu kodları bulamadım araştırmalarım devam ediyor en kısa zamanda onu da bulurum :)
Şuanda aklıma gelenler bunlar kafasında soru olanlar özel mesaj atabilirse oradan da cevap atabilriim.
 
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
ibrahim cok guzel yazmissin... n900 kullananlardan yine yorumlar bekleniyor eksikleri tamamlayalim....
 
SilentOne

SilentOne

Üye
çok gzl açıklamıssın
 
faruktml

faruktml

Üye
:oke::oke::oke:
 

yalcin33

Üye
çok guzel ama guncel bı problem bluemaemo kuramıyorum bazen abıdık gubıdık hatalar vermese dılınden anlasam cok guzel. işte o bazen dedıgım gunler oluyor çileden cıkıyorum bana libeina0 la çakışma var o yuzden bluemaemo kurulamıoyor dıyor ama cozum yok nasıl kaldıracam ben bu libeina0 ı ıste problem bu dilinden anlamayınca ustune cıkıp zıplayasım gelıyor ^^
 
  • Beğen
Tepkiler: vusall
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
3 dk flash i atacaksin tamamdir... tekrar yukle hicbir verin kaybolmuyor... sadece roofts siliyorsun yani sadece kurdugun programlari kaldiriyorsun....
 
WebShareX

WebShareX

Üye
Bir n900 neler yapar... internet kesintisiz cevrimici kalir kullandigi webler mozilla kendi browseri.. ek yuklenenler (firefox,chorome,opera10)... sinirsiz video oynaticisi kimsenin yapamadigi demeyeyim bilgisayarlar yapiyor... ne yapiyor (.dat,cd,mpeg4,mpg,mp4,avi..vs) tum formatlari direk oynatmak ve indirilemeyen videolari n900 de tmp ye yukluyor kopyala yapistir ile dowland etmeye izin verilmeyen videolar n900 sizin icin otomatik indirip kuruyor... mp4 video cekimi 5mp yinede kotu sayilmaz...bir n900 ne yapar multitouch yapar olmayan ozelligine ozellik katar youtube de aratin cikar... bu n900 goruntulu msn si var (amsn) ve fring gibi tum aginiza baglar... bu n900 canavari neden durdurulamaz bir LINUX oldugu icin tum yeni cikan modeller yanina bile yanasamaz...h-e-n usb kablolarini baglayin tum cihazlara girin... bir android bir macosx bir xp daha ne olsun... air ile wifileri kirin daha ne olsun tum bu yazilimlar gelistirme asamasinda. n900 cikali 2009 simdi 2011 yeni cikan cihazlarda ne var sadece kamera ve ekran 12 pksl superamoled tek eksigi bunlar... bir muthis cihaz kullandiginizi unutmayiniz simdiki cihazlar bunun yaptiginin yarisini YAPAMAZ... tek eksik n900 de kamera ve superamoled gibi etkenlerin olmamasi... ama yinede kamerada ekranda cok saglam.... tum n900 kullanicilari eminim gelecek halen n900 olacak... hicbir zaman olmeyecek linux telefonumuz var... eksik yazmis olabilirim unuttuklarimi siz yaziniz...hurmetler...:box:aman2:

Multitouch değil multitask, yanlış bilgilendirme olmasın sonra :)
 
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah...
 
hikmet53

hikmet53

Üye
N900 Forever
tek eksik multi touch oda olsa süper olurdu
 
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
pardon multitouch zaten VAR youtube ye n900 multitouch yazin cikar adam iki elini kullanarak resimleri zoom yapiyor n900 de olmayan hicbirsey hemen hemen yok... bu n900 un sagi solu belli olmaz...
 
vusall

vusall

Üye
Salamlar. Anlasila N900 unuzu cok seviyorsunuz)))) Bu aslinda iyi benim icin cunki bu aliyimmi almiyimmi diye tereddutdeyim. Almamamin suanki tek sebebi 5 mg pxl olmasidir. ve N900 le N8 arasinda kaldim secimde? N8 daha gelismis amafarkli isletim sistemine sahib bildiyim kadariyla. ben simdiyedek yalniz Symbian tel kullandim onun icin bu seriden olan en iyi iki tel n900 ve N8 sanirim. Siz hangisini tavsiye edersiniz? Azerbaycanda aralarindaki fiyat farki 150 dollar sadece. N900 de N8de olmayan hangi ozellikler var ? bilen arkadaslar lutfen yardimci olsunlar. Simdiden tesekkurler
 
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
eger video resim cekerim diyorsan n8 al.... ama benim derdim internet ve tum video formatlarini izlerim diyorsan n900 al...
gercek bir bilgisayar tasiyacaksin cebinde n900 ile kesintisiz baglanti ama secim senin 5 mp kamera oldukca iyi cekiyor... o kadarda kotu degil....karar senin yinede....
 
byMaMe

byMaMe

Üye
Salamlar. Anlasila N900 unuzu cok seviyorsunuz)))) Bu aslinda iyi benim icin cunki bu aliyimmi almiyimmi diye tereddutdeyim. Almamamin suanki tek sebebi 5 mg pxl olmasidir. ve N900 le N8 arasinda kaldim secimde? N8 daha gelismis amafarkli isletim sistemine sahib bildiyim kadariyla. ben simdiyedek yalniz Symbian tel kullandim onun icin bu seriden olan en iyi iki tel n900 ve N8 sanirim. Siz hangisini tavsiye edersiniz? Azerbaycanda aralarindaki fiyat farki 150 dollar sadece. N900 de N8de olmayan hangi ozellikler var ? bilen arkadaslar lutfen yardimci olsunlar. Simdiden tesekkurler
http://www.maxicep.com/nokia-maemo/n900-hakkinda-dokumanlar-lutfen-okuyunuz-425483.html
kardeş ben bu telefonu almadan önce bu yazının yararı bayağı dokundu incele bi istersen :oke:
 
karizmaboy10

karizmaboy10

Üye
arkadaşlar n900 ü mün ekranı kırıldı napıcam yardımcı olurmusunuz ekranı nerden temin edebilirim nasıl oldu anlamadın cebimdeydi sıkıştı herhalde ekran çizik çizik oldu çalışıyor ama görüntü yok
 
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
bu zor is hemen hemen kolay bulamazsin...
istanbuldaki telefonlar yada googleye yaz n900 hurda telefon satilir diye belki cikar.
gecmis olsun....
 
vusall

vusall

Üye
denizci535 bilgilendirmen icin tesekkurler qardas. Ben o yaziyi yazdiktan sonra forumda bununla ilgili cok arastirma yaptim daha sonra youtube da videolarda her iki cihaz hakkinda toplam bir saatimi ayirdim incelemek icin. Sonucta geldiyim kanaat N8in coklu yazilim sorunlari olmasi ve guncellemelerin de bu durumu yeterince kurtarmamasidir. Ben bir program delisiyim ve bu yuzden Symbian isletim sistemin her zaman tercihim olmusdur. s60larda 6630, v3 lerde N73, F.P.2 N95 8Gb ve hepsinde de cihazlarim etrafimdakilari sasirtacak kadar bir canvara donusdurmusdum. Yalniz bu 9.5 lere fazla merakim olmadi hic . dokunmatik ekran ilgimi cekmiyordu. Ama N8 hakkinda duydumki yeni bir OS ve guc hiz potensiya bakimindan bir devrim olacak.Bununla ilgili arastirmaya baslarken N900 hakkinda haberlerle karsilasdim ben n900u de s60 v5 saniyordum ki iyiki N8 hakkinda arastirma yapmisim. Nokianin MS le WP7ve gececegini gorunce ve N8 in sorunlarla dolu hali benim elimde olurken nasil olacak diye dusunurken ByMame qardasin verdiyi linkten iyice bir inceleme yaptiktan sonra kesinlikle N900 diyorum. Hic Maemo kullanmadigim icin hic bir zaman maemo kullanmayim diye dusunmek yalnis olur, nasilsa bir zamanlar 6630 elime aldigimda bu da nedir diye yeterince dusunmustum ki bir S60 delisi oldum...Neyse kafanizi yormayim, ilerki gunlerde N900 umle size sorum cok olucak zaten ))))) Tesekkurler:oke:
 


Üst Alt