N9 NitDroid ICS+Jb Alpha Release kurulum+ Alpha #5 Jb video+ Adım Adım kurulum

Sponsorlu Bağlantılar

VeysiTekinTR

VeysiTekinTR

Üye
Flashlamayı biliyorum zaten sorum o değil. telefonu garantiye göndermeden önce ben androidi telefondan kaldırırsam telefonun garanti kapsamı dışına çıktığını fark etmeleri olanaksız dedim.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Flashlamayı biliyorum zaten sorum o değil. telefonu garantiye göndermeden önce ben androidi telefondan kaldırırsam telefonun garanti kapsamı dışına çıktığını fark etmeleri olanaksız dedim.

Aynen öyle kardeşim :)

• Beğen
Tepkiler: vestes123
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Sadece bu olay için bile N9 alınır :eller: Kurmadan önce bir sorayım eksiklikler hala konudakiler mi yoksa düzeltilenleri var mı ?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Sadece bu olay için bile N9 alınır :eller: Kurmadan önce bir sorayım eksiklikler hala konudakiler mi yoksa düzeltilenleri var mı ?
[h=3]Çalışmayanlar[/h]1) Görüntülü yada normal konuşma çalışmamaktadır.
2) Titreşim
3) Gps (Bluetooth gps kullanarak konum saptamak mümkün)
4) Kameralar (Ön ve arka kamera)
5) Video çözümleme (Donanımsal çözümleme çalışmamaktadır büyük ihtimal dsp olayı halledilirse çözülür)
6) Pin kodu çalışmamakta dolayısıyla sim kartınızda pin kodu varsa sistem hattınızı görmeyecektir kurulumdan önce pin kodunuzu kaldırınız.
7) Ve daha birçok şey…

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Çalışmayanlar

1) Görüntülü yada normal konuşma çalışmamaktadır.
2) Titreşim
3) Gps (Bluetooth gps kullanarak konum saptamak mümkün)
4) Kameralar (Ön ve arka kamera)
5) Video çözümleme (Donanımsal çözümleme çalışmamaktadır büyük ihtimal dsp olayı halledilirse çözülür)
6) Pin kodu çalışmamakta dolayısıyla sim kartınızda pin kodu varsa sistem hattınızı görmeyecektir kurulumdan önce pin kodunuzu kaldırınız.
7) Ve daha birçok şey…

Konudakiler ya da konu güncel deseydinde olurdu abi :D Zaten çalışmayan şeyleri ben kullanmam ^.^ Bir şey daha soracağım mesela Skype üzerinden konuşabiliyor muyuz ? Kamerası hiç mi çalışmıyor yoksa sadece operatör üzerinden mi konuşulamıyor ?

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
kamera hiç çalışmıyor kardeşim nitdroidde,skype ile sesli görüşme sanırım mikrofon ile yapılıyordu yanılıyor da olabilirim denemedim :)

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi

Bi alttaki mesajınızla beraber sorunuza cevap vermeye çalışayım. Dökümanlardaki anlatımda verdiğim çalışanlar çalışmayanlar günceldir. Viber vs... 3.parti prolarda sesli görüşme yapıyorduk (Ahize kulaklık farketmiyordu.). Fakat alpha 5 le beraber bi sorun oldu şuan kullanamıyoruz.

VeysiTekinTR

VeysiTekinTR

Üye
Arkadaşlar ben androidi yükleme kararı aldım bi deniyim dedim fakat şu kodları yazarken hata aldım :

rm -rf /home/user/.accountsrm -rf /home/user/.activesync
bunları yazdıktan sonra permission denied hatası alıyorum. yardım ederseniz sevinirim.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
kodları doğru girdiğinize emin misiniz?

VeysiTekinTR

VeysiTekinTR

Üye
Evet kesinlikle defalarca denedim ama yinede aynı sorun oluyor.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
kodları girmeden root oluyorsunuz di mi ? Yani devel-su rootme yapıyorsunuz?

VeysiTekinTR

VeysiTekinTR

Üye
Evet root olarakta denedim root girişi yapmadan da denedim ama sonuç yine aynı. aynı sorunu apkenv işlemindede veriyordu ordada çözememiştim.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
apt-get install bash komutunu dener misin kardeşim bi.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar ben androidi yükleme kararı aldım bi deniyim dedim fakat şu kodları yazarken hata aldım :

rm -rf /home/user/.accountsrm -rf /home/user/.activesync
bunları yazdıktan sonra permission denied hatası alıyorum. yardım ederseniz sevinirim.

Kodları doğru girdiğinize eminmisiniz ?

accountsrm değil şu şekilde olacak ve kodlar sırayla girilmeli yanyana değil bu iki kod root olmadan giirilecek

rm -rf /home/user/.accounts

rm -rf /home/user/.activesync

Bu kod ise root olarak

devel-su

rootme

rm -rf /home/user/.aegis

Dosya isimleri yanlış girilirse hata alınabiliyor.

VeysiTekinTR

VeysiTekinTR

Üye
Mert hocam forma yazarken boşluk bırakmayı unutmuşum o yüzden öyle görünüyor. tüm kodları doğru şekilde defalarca denedim ama yinede permission denied hatasını yine veriyor.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Mert hocam forma yazarken boşluk bırakmayı unutmuşum o yüzden öyle görünüyor. tüm kodları doğru şekilde defalarca denedim ama yinede permission denied hatasını yine veriyor.

Bilgisayarına team viewer kur kuruluysa özelden id şifre ver birde ben bakayım.

Yada cihaza inception kurup opensh uzerinden deneyebilirsin.

ertooth

ertooth

Üye
Ayrıca meego türkiye sitesindeki anlatımında fazla ayrıntıya girmemişsiniz ve terminalde kodları beceremedik hata yaptık diyelim tekrar tekrar girmemizde bir sakınca varmı.Ben giriyorum kodları fakat dediğiniz gibi flasher -i komutunun ardından cihaz flash moduna girecek flash modunda ekranda nokia logosu oluyor ve sağ üst köşede usb işareti yer alıyor cihazınız bu konumu aldıysa bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.ÇIKMIYOR
bir çok defa denedim başaramadım.
Şu kurulumu baştan sonuna resimli veya video'lu anlataçak bir baba yiğit yokmudur arkadaşlar.Bu işi yapsa yapsa mert_1047 arkadaş yapar.en tecrübeli ve konuyu açan arkadaş olduğu için videoyu bekliyoruz.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Ayrıca meego türkiye sitesindeki anlatımında fazla ayrıntıya girmemişsiniz ve terminalde kodları beceremedik hata yaptık diyelim tekrar tekrar girmemizde bir sakınca varmı.Ben giriyorum kodları fakat dediğiniz gibi flasher -i komutunun ardından cihaz flash moduna girecek flash modunda ekranda nokia logosu oluyor ve sağ üst köşede usb işareti yer alıyor cihazınız bu konumu aldıysa bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.ÇIKMIYOR
bir çok defa denedim başaramadım.
Şu kurulumu baştan sonuna resimli veya video'lu anlataçak bir baba yiğit yokmudur arkadaşlar.Bu işi yapsa yapsa mert_1047 arkadaş yapar.en tecrübeli ve konuyu açan arkadaş olduğu için videoyu bekliyoruz.

Ayrıntıya girmemişmiyim :) işte bu olmadı en ince ayrıntısına kadar hazırladım konuyu daha nasıl izah edeyim ben :). flasher -i kodu telefonu kapatıp pcde giriyoruz belirtmişim zaten. Bir iki kere denemeden sonra cihazın nokia yazısında takılı kalması lazım. Takıldığınız yanlış girdiğiniz kodu yeniden girmenizde sakınca yoktur. Videolu anlatıma bence ihtiyaç yok çok fazla talepde olmadı zaten bu doğrultuda.

ertooth

ertooth

Üye
pc'deki komutlardan önce telefonu yani N9'u terminalden verdiğiniz kodları ile telefonu flash'şa hazırlık içinmi giriyoruz.kodları girdikten sonra ne gibi bir şey olması gerekiyor.mesela son koddan sonra örnek ekran görüntüsü verebilirmisiniz veya ne gibi bir terminalde ne sonuç elde ediyoruz.

yaptığım işlemlerde Terminaldeki kodlardan sonra telefonu kapattım sonra pc de dediğiniz gibi kodları girdim resimde bakabilirsiniz.Bekledim 1 2 dakika sonra telefon tekrar kendini açtı.şimdi telefon flashlandımı buraya kadar doğrumu yapmışım.

Üst Alt