n86 nın hoparlör sesi neden bukadar kalitesiz ?

Sponsorlu Bağlantılar

S'nek Valesi

S'nek Valesi

Üye
.Saol.

salkin

salkin

Üye
evt bende bu durumdan şikayetçiyim . n82 vrdı bundan önce se süprdi bu çok kötü ses veriyor . sadece rezalet diyorum..

huppi

Üye
n86 aldım yaşım 26 cangır cangır müzik açıp dinlicek halim yok :) 8mp kamera süper.. evimdeki ses sistemim zaten beter 8+1 normalde 5+1 de + anfi + 3 extra hoparlör :D ne yapim yüksek ses çıkartan telefonu :) benim için ideal bi telefon... sesli telefon istiyosanuz n73 n95 6233 mü neydi ondan alın :)

ercan0058

ercan0058

Üye
Selam millet bende bi n86 kullanıcısı olaraktan katkıda bulunmak istiyorum. Nokia hepimizi kandırıyor arkadaşlar.bende 5800 da var ses mi? mükemmel ama gel görki ekran pul pul dökülüyor.n86 kamera mükemmel diyenler var hiç zannetmiyorum.millet 5 megapixel tellerle hd vidyo kayıt yapıyo bizim telin kamerası kaç megapixeldi?? bu işten biraz anlayanlar bilir nokia yani cep telefonunda dünya devi (değil artık ama benim gözümde) hepimizi saçma sapan güncellemelerle kandırıyor.sesi iyi olanın ekranı yalan wifi desen 6-7 mt zor çekiyor kısa amoled ekran var sesten eser yok anlatmakla bitmez 5800 kutudan bi kulaklık çıkıyor komedi 3 tl ye satılan sesi çıkmayan çin malı kulaklıklar emin olun ondan daha fazla ses çıkarıyor inanın adamlar kutu içeriğine rezmen bozuk kullaklık koyup satışa sunmuşlar HARBİDEN NOKİA SANA SESLENİYORUZ N86 YA BU KADAR PARA VERDİK NEDEN BU KADAR KALİTESİZ SESİ ÇIKIYOR BU CİHAZIN

CS BETA

CS BETA

Üye
Selam millet bende bi n86 kullanıcısı olaraktan katkıda bulunmak istiyorum. Nokia hepimizi kandırıyor arkadaşlar.bende 5800 da var ses mi? mükemmel ama gel görki ekran pul pul dökülüyor.n86 kamera mükemmel diyenler var hiç zannetmiyorum.millet 5 megapixel tellerle hd vidyo kayıt yapıyo bizim telin kamerası kaç megapixeldi?? bu işten biraz anlayanlar bilir nokia yani cep telefonunda dünya devi (değil artık ama benim gözümde) hepimizi saçma sapan güncellemelerle kandırıyor.sesi iyi olanın ekranı yalan wifi desen 6-7 mt zor çekiyor kısa amoled ekran var sesten eser yok anlatmakla bitmez 5800 kutudan bi kulaklık çıkıyor komedi 3 tl ye satılan sesi çıkmayan çin malı kulaklıklar emin olun ondan daha fazla ses çıkarıyor inanın adamlar kutu içeriğine rezmen bozuk kullaklık koyup satışa sunmuşlar HARBİDEN NOKİA SANA SESLENİYORUZ N86 YA BU KADAR PARA VERDİK NEDEN BU KADAR KALİTESİZ SESİ ÇIKIYOR BU CİHAZIN

Nokia ürünleri çıkartır ilk 1.5 sene sorunlarını dinler kullanıcılardan.
Ondan sonra bunlara çeşitli çözümler için güncelleştirmeler çıkartır
(Hiç Bir Telefon Kusursuz Değildir ancak en az bi kac sorunu wrdr N86 gibi bunlarda ufak gelistirilmelerle giderilir)

OğuzcanAbi

Üye
5800 express music ses süper ama kamera berbat

fbulgar4

Üye
Sevgili eco67, ben de bir N86 kullanıcısı olarak size katılmak ve cihazla ilgili görüşlerimi sizinle paylaşmak istedim. Cihazı alalım bir hafta oldu. Size sonuna kadar katılıyorum. Dünyanın parasını verdim ama çok şu an çok pişmanım. Bu paraya çok daha güzel bir telefon alınabilir diye düşünüyorum. İnternetten sipariş ettiğim için özellikle pişmanım. Her ne kadar nette araştırsanız da elinize alıp inceleyip satın almak başkaymış. Çünkü resimlerde görüldüğü ve anlatıldığı gibi çıkmıyor, yanılabiliyorsunuz. Bi kere telefon gramaj olarak çok ağır. Resmen gülle gibi... Adeta susam tanesi gibi olan tuşları kullanışlı değil. Ve ön paneldeki tuş dizaynı bence çok saçma. Sizin de belirttiğiniz gibi kulaklık ve hoparlör sesi resmen hüsran ötesi. Kendine has bir şarj aleti olması da ayrı bir dezavantaj. Bundan önce N80 kullanıyordum. Sık sık bilgisayarımla data alışverişi yaparım. Telefona Mp3 vs yüklerim. N86'da hafıza kartını pc'nin kart okuyucusuna takmak da bir sıkıntı haline geldi. Çünkü hafıza kartı yuvasını arka kapağın içine koymuşlar. Her defasında kapağı çıkarıp takmak gerekiyor. Ayrıca sim kartını yuvasına yerleştirdikten sonra tekrar çıkarmak da resmen bir kabus. Yani şahsen benim N86 ile ilgili şikayetlerim saymakla bitmez. Bana diyeceksiniz ki neden aldın o zaman? Her kullanıcının telefonundan beklentisi bellidir ve beklentisine hitap edecek uygun bir cihaz alır. Benim beklentim de videodur. Benim bu telefonu almamın tek sebebi "EN İYİ KAMERA ÖDÜLÜ" almış olmasıydı ama o da hikaye... Mesela kardeşimde n96 var, ikisiyle de aynı kareleri çekip defalarca test ettik ama aralarındaki tek fark onunkinde 5 mp, benimkinde 8 mp yazması. İkisinin de videolarını ve resimlerini detaylı bir şekilde inceledik ama kayda değer bir fark yok. N86'nın maximum resim çözünürlüğü bildiğiniz gibi 3280 × 2464. N96'nın ise 2592 x 1944. Yani N86'nın daha büyük boyutlu ve pixel olarak daha yüksek çözünürlüklü resim çektiği de yalan... N96'nın çektiği bir resmi N86'nınkine denk gelecek kadar büyütün, inanın bir fark göremezsiniz. Video çekimi konusunda detaya girmeme lüzum yok, çünkü onun da 8 mp omayanlardan bir farkı yok. Yani bu da yalan... Canımı en çok sıkan şey ise "Firmware Update" olayı oldu. Telefonumun versiyonu 21.006, Nokia'nın yayınladığ son versiyon 30.009. Güncellemeye çalıştım ama Nokia Sofware Updater şu şekilde hata veriyor: "Cep telefonu servis sağlayıcısı, operatörü veya taşıyıcınızın en son nokia cihazı yazılımını onaylamamış olabileceğini unutmayın" Bu ne demek Allah aşkına? Bence bu, adilikten başka birşey değil. Müşteriye malı kitleyip, sonra da bağı koparmadan, küstürmeden oyalamak ve geçirmeye devam etmek :) Ben Nokia'dan başka telefon kullanamayan biriyim ama her geçen gün Nokia'dan soğuyorum. Hakikaten sizin belirttiğiniz gibi Nokia kesinlikle bizleri kandırıyor. Aynı formattaki cihazları allayıp pullayıp farklı isimler koyarak iteliyor. Yazılım güncelleme konusundaki yaşadığım sıkıntıdan sonra görüyorum ki olay CS BETA'nın belirttiği gibi de değil artık. Telefonu piyasaya veriyosun, 1.5 sene kullanıcılardan sorunları dinliyorsun ve bu sorunları düzeltmek için güncelleme yayınlıyorsun. Peki sevgili Nokia'cığım soruyorum sana; sorunları gidermek için güncelleme yayınlıyorsun ama yayınladığın güncellemeleri yükleme konusundaki sorunları nasıl gidereceksin? Yani bu olay şuna benziyor; "BALIK KOKMASIN DİYE TUZLARSIN. FAKAT TUZ KOKARSA NE YAPARSIN" iyi günler :)

vw_006

Üye
n86 kamera telefonu ama sen gidipte 5800 ve bir müzik telefonu ile karşılaştırıyorsan neden n86 aldın o zmn madem ki sesi çok çıksın istiyorsun müzik telefonu alsaydın nokiznın gayette güzel sesi çıkıyor o modellerin

salkin

salkin

Üye
fblogar kardeşim bende telefonumun versiyonu 21.006, Nokia'nın yayınladığı son versiyon 30.009. Güncellemeye çalıştım "Cep telefonu servis sağlayıcısı, operatörü veya taşıyıcınızın en son nokia cihazı yazılımını onaylamamış olabileceğini unutmayın" hatasını veriyor gene nedir bu ya

fbulgar4

Üye
Ben illede Samsung Omnia HD derim abi. Gittik 8 mp diye N86 aldık ama hikaye. N95, N96 vs gibi 5 mp'lik telefonlardan hiçbir farkı yok. Biz 640x480 boyutlarında sıradan videolar çekerken elin adamı Samsung Omnia HD ile 1280x720 çözünürlüğünde high definition cam gibi videolar çekiyor.

--------------- Ekleme ---------------

fblogar kardeşim bende telefonumun versiyonu 21.006, Nokia'nın yayınladığı son versiyon 30.009. Güncellemeye çalıştım "Cep telefonu servis sağlayıcısı, operatörü veya taşıyıcınızın en son nokia cihazı yazılımını onaylamamış olabileceğini unutmayın" hatasını veriyor gene nedir bu ya

Sevgili Salkin, Hiç sorma aynı sorun bende de vardı. PC ile de denedim, wireless ile de ne yaptıysam olmadı. Ama bu illet problemi sonunda çözdüm kardeşim.:oke:

Sorunun nedeni şu; Nokia bu telefon ve bunun gibi bazı modelleri üretirken ülkeler için özel üretiyormuş. Yani senin aldığın o hata mesajı bu şu demek; Senin telefonun Türkiye için üretilmiş olan bir telefon değil. Başka bir ülke için üretilmiş, Türkiye'ye getirilmiş ve menüleri türkçeleştirilip sana verilmiş. Sonra sen telefonunun yazılımını güncellemek istediğin zaman, yayınlanmış olan son güncelleme Türkiye için üretilmiş olan telefonlar için olduğundan, senin telefonunda bulunan mevcut yazılım ile güncelleştirme arasında uyumsuzluk söz konusu oluyor. Bir örnek vereyim; Senin telefonun Nokia'nın Almanya için ürettiği bir telefon diyelim. Dolayısıyla yazılım da almanca. Sonra Türkiye'ye getiliyor, menü dili türkçeleştiriliyor. Ve senin yüklemeye çalıştığın güncelleme Türkiye için üretilen telefonlara ait bir güncelleme. Ama senin telefonundaki mevcut yazılım Almanya için olan. Bu nedenle güncellemeyi yapamıyorsun. Şunun altını çiziyorum ki bu durum kesinlile senin telefonun sorunlu olduğu anlamına gelmiyor Salkin kardeş canın sıkılmasın yani. Bu durum sadece yazılımın güncellenmesi ile ilgili küçük bir problem. Telefonun canavar gibi yani :)

Nokia'nın resmi sitesinde, bizim yaşadığımız bu sorunla ilgili olarak "Önceliğimiz bütün ülkelerin güncellemelerinin sorunsuz yüklenmesini sağlamaktır. Bu sorun üzerinde çalışıyoruz, cihazınıza uygun güncellemeyi yayınlama konusundaki gecikme için özür dileriz" şeklinde bir açıklamayı bizzat okudum.

Çözüm ise şu; Telefonun muhtemelen garantilidir. Ben Nokia'nın yetkili servisine gittim, telefonumdaki yazılım 21.006 idi. 15 dakika içinde 30.009'u garanti kapsamında yükleyip verdiler. Adamların ellerinde her türlü ekipman ve imkan var. Telefonun mevcut yazılımını sıfırlıyorlar (tamamen siliyorlar) ve güncelleme değil, direk 30.009'u yükleyip veriyorlar. Bu da sonraki çıkacak güncellemeleri senin kendi evinde kendi bilgisayarında sorunsuzca yapabileceğin anlamına geliyor. Yani sorunun ortadan kalkıyor. Gerçi ben güncelleme sonrasında pek bir değişiklik görmedim ama şu bir geçek ki güncellemede bizim bilmediğimiz birçok sistemsel hata giderilmiştir muhakkak. Kullanıcılar doğal olarak güncelleme sonrasında göze çarpan bir değişiklik beklerler. Ama günümüzdeki bir çok güncelleme, söz konusu yazılımın hack'lenerek kullanılmasını önlemeye yöneliktir bunu da unutma :)

İlle de güncellemek istiyorsan sana tavsiyem hiç uğraşma servise götür kardeş. Eğer cihazın garantili değilse merak etme 20 liraya yapıyorlar. Hoşçakal.

uslanmazcino58

Üye
N86 sesi ck kötü gercekden bn suan N73 kullanıcısııyım sesı cok tiz ama 6233 de bas oldugu ıcın sesi mutıs cıor hele bide ekolayzırıda ayarladık mı tmmdır.. arkadaslar 5800 kullanmadm

size soru sormak ıstıorum deneme yapanlar lütfen denemıs olanlar cevaplasın 6233 den mı daha cok hoparler sesi ckıor 5800 mı .. ? hoparler sesi diorm ses kalıtesı deıl..

CS BETA

CS BETA

Üye
sesi bangır bangır cıkan bir telefon istiosanız buyrun Made İn CHina lara

HÜSOLİNE

HÜSOLİNE

Üye
Ben illede Samsung Omnia HD derim abi. Gittik 8 mp diye N86 aldık ama hikaye. N95, N96 vs gibi 5 mp'lik telefonlardan hiçbir farkı yok. Biz 640x480 boyutlarında sıradan videolar çekerken elin adamı Samsung Omnia HD ile 1280x720 çözünürlüğünde high definition cam gibi videolar çekiyor.

--------------- Ekleme ---------------

Sevgili Salkin, Hiç sorma aynı sorun bende de vardı. PC ile de denedim, wireless ile de ne yaptıysam olmadı. Ama bu illet problemi sonunda çözdüm kardeşim.:oke:

Sorunun nedeni şu; Nokia bu telefon ve bunun gibi bazı modelleri üretirken ülkeler için özel üretiyormuş. Yani senin aldığın o hata mesajı bu şu demek; Senin telefonun Türkiye için üretilmiş olan bir telefon değil. Başka bir ülke için üretilmiş, Türkiye'ye getirilmiş ve menüleri türkçeleştirilip sana verilmiş. Sonra sen telefonunun yazılımını güncellemek istediğin zaman, yayınlanmış olan son güncelleme Türkiye için üretilmiş olan telefonlar için olduğundan, senin telefonunda bulunan mevcut yazılım ile güncelleştirme arasında uyumsuzluk söz konusu oluyor. Bir örnek vereyim; Senin telefonun Nokia'nın Almanya için ürettiği bir telefon diyelim. Dolayısıyla yazılım da almanca. Sonra Türkiye'ye getiliyor, menü dili türkçeleştiriliyor. Ve senin yüklemeye çalıştığın güncelleme Türkiye için üretilen telefonlara ait bir güncelleme. Ama senin telefonundaki mevcut yazılım Almanya için olan. Bu nedenle güncellemeyi yapamıyorsun. Şunun altını çiziyorum ki bu durum kesinlile senin telefonun sorunlu olduğu anlamına gelmiyor Salkin kardeş canın sıkılmasın yani. Bu durum sadece yazılımın güncellenmesi ile ilgili küçük bir problem. Telefonun canavar gibi yani :)

Nokia'nın resmi sitesinde, bizim yaşadığımız bu sorunla ilgili olarak "Önceliğimiz bütün ülkelerin güncellemelerinin sorunsuz yüklenmesini sağlamaktır. Bu sorun üzerinde çalışıyoruz, cihazınıza uygun güncellemeyi yayınlama konusundaki gecikme için özür dileriz" şeklinde bir açıklamayı bizzat okudum.

Çözüm ise şu; Telefonun muhtemelen garantilidir. Ben Nokia'nın yetkili servisine gittim, telefonumdaki yazılım 21.006 idi. 15 dakika içinde 30.009'u garanti kapsamında yükleyip verdiler. Adamların ellerinde her türlü ekipman ve imkan var. Telefonun mevcut yazılımını sıfırlıyorlar (tamamen siliyorlar) ve güncelleme değil, direk 30.009'u yükleyip veriyorlar. Bu da sonraki çıkacak güncellemeleri senin kendi evinde kendi bilgisayarında sorunsuzca yapabileceğin anlamına geliyor. Yani sorunun ortadan kalkıyor. Gerçi ben güncelleme sonrasında pek bir değişiklik görmedim ama şu bir geçek ki güncellemede bizim bilmediğimiz birçok sistemsel hata giderilmiştir muhakkak. Kullanıcılar doğal olarak güncelleme sonrasında göze çarpan bir değişiklik beklerler. Ama günümüzdeki bir çok güncelleme, söz konusu yazılımın hack'lenerek kullanılmasını önlemeye yöneliktir bunu da unutma :)

İlle de güncellemek istiyorsan sana tavsiyem hiç uğraşma servise götür kardeş. Eğer cihazın garantili değilse merak etme 20 liraya yapıyorlar. Hoşçakal.
...............BİLDİGİM KADARIYLA n86 siyah ve beyaz olarak 2
kısım yani beyazın versiyon 30.......siyah.21. versiyon ama siz beyazın versiyonunu yüklersiniz tabi bildigim kadarıyla önce dil kodunu degitirmeniz gerekiyor yani siyah için son versiyon 21

forbit_mx

forbit_mx

Üye
arkadaşlar bende n95 ve n86 war ikisini kapıştirdim kamera olark n86 biraz daha iyi ama ses kalitesi olarak n95 in yanından bile geçemez n95 in hem sesi hemde netliği n86 dan çok ama çok iyidir (şu 30.009 yazılımı yüklediktem sonra sesde değişim gören arkadaşlar var mı varsa yazdınlar bende ona göre güncelliycem) :D:d:

Üst Alt