Ben illede Samsung Omnia HD derim abi. Gittik 8 mp diye N86 aldık ama hikaye. N95, N96 vs gibi 5 mp'lik telefonlardan hiçbir farkı yok. Biz 640x480 boyutlarında sıradan videolar çekerken elin adamı Samsung Omnia HD ile 1280x720 çözünürlüğünde high definition cam gibi videolar çekiyor.
--------------- Ekleme ---------------
Sevgili Salkin, Hiç sorma aynı sorun bende de vardı. PC ile de denedim, wireless ile de ne yaptıysam olmadı. Ama bu illet problemi sonunda çözdüm kardeşim.
Sorunun nedeni şu; Nokia bu telefon ve bunun gibi bazı modelleri üretirken ülkeler için özel üretiyormuş. Yani senin aldığın o hata mesajı bu şu demek; Senin telefonun Türkiye için üretilmiş olan bir telefon değil. Başka bir ülke için üretilmiş, Türkiye'ye getirilmiş ve menüleri türkçeleştirilip sana verilmiş. Sonra sen telefonunun yazılımını güncellemek istediğin zaman, yayınlanmış olan son güncelleme Türkiye için üretilmiş olan telefonlar için olduğundan, senin telefonunda bulunan mevcut yazılım ile güncelleştirme arasında uyumsuzluk söz konusu oluyor. Bir örnek vereyim; Senin telefonun Nokia'nın Almanya için ürettiği bir telefon diyelim. Dolayısıyla yazılım da almanca. Sonra Türkiye'ye getiliyor, menü dili türkçeleştiriliyor. Ve senin yüklemeye çalıştığın güncelleme Türkiye için üretilen telefonlara ait bir güncelleme. Ama senin telefonundaki mevcut yazılım Almanya için olan. Bu nedenle güncellemeyi yapamıyorsun. Şunun altını çiziyorum ki bu durum kesinlile senin telefonun sorunlu olduğu anlamına gelmiyor Salkin kardeş canın sıkılmasın yani. Bu durum sadece yazılımın güncellenmesi ile ilgili küçük bir problem. Telefonun canavar gibi yani
Nokia'nın resmi sitesinde, bizim yaşadığımız bu sorunla ilgili olarak "Önceliğimiz bütün ülkelerin güncellemelerinin sorunsuz yüklenmesini sağlamaktır. Bu sorun üzerinde çalışıyoruz, cihazınıza uygun güncellemeyi yayınlama konusundaki gecikme için özür dileriz" şeklinde bir açıklamayı bizzat okudum.
Çözüm ise şu; Telefonun muhtemelen garantilidir. Ben Nokia'nın yetkili servisine gittim, telefonumdaki yazılım 21.006 idi. 15 dakika içinde 30.009'u garanti kapsamında yükleyip verdiler. Adamların ellerinde her türlü ekipman ve imkan var. Telefonun mevcut yazılımını sıfırlıyorlar (tamamen siliyorlar) ve güncelleme değil, direk 30.009'u yükleyip veriyorlar. Bu da sonraki çıkacak güncellemeleri senin kendi evinde kendi bilgisayarında sorunsuzca yapabileceğin anlamına geliyor. Yani sorunun ortadan kalkıyor. Gerçi ben güncelleme sonrasında pek bir değişiklik görmedim ama şu bir geçek ki güncellemede bizim bilmediğimiz birçok sistemsel hata giderilmiştir muhakkak. Kullanıcılar doğal olarak güncelleme sonrasında göze çarpan bir değişiklik beklerler. Ama günümüzdeki bir çok güncelleme, söz konusu yazılımın hack'lenerek kullanılmasını önlemeye yöneliktir bunu da unutma
İlle de güncellemek istiyorsan sana tavsiyem hiç uğraşma servise götür kardeş. Eğer cihazın garantili değilse merak etme 20 liraya yapıyorlar. Hoşçakal.