N8 ile N9 Arasındaki Ekran Farkı

Sponsorlu Bağlantılar

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
    Konu Sahibi
N8 ile N9 Arasındaki Ekran Farkı
Merhaba arkadaşlar. Ben 2. El bi N9 aldım. Daha önce N8 kullanıyordum ve N9 ekranı bana çok farklı geldi. Bunun sebebi nedir sizce? Mesela pikseller sanki damalı bayrak misali seyrek gibi geliyor gözüme. Sizcede öylemi? Birde ekranın en dış kısımlarında sağ ve solda mor yada pembe gibi bir renk var. Uygulamaları arka plana atmak için kenardan sürüklerken o mor çizgi de ekranla beraber içeriye dogru kayıyo. Yani o kısındaki piksellerde arıza olsa sadece o kısımda sıkıntı olur ama ekranda ne olursa olsun en dışta kalan pikseller sanki renkliymiş gibi gözüküyo bana. Bu normalmi? Eğer değilse ne yapmalıyım? Garanti devam ediyo hala. Garantilik bi durumu varnı acaba sizce?

pRime.

pRime.

Üye
n8'in ekranının piksel dizilimi rgb n9'unki ise pentile. N8'de ekran ile cam arasında mesafe varken n9'da ekran cama yapışık ve neredeyse sadece ekran varmış gibi gözükür. Görüntüde farklılığı yaratan şeyler de bunlar. Onun dışında tamamen aynı amoleddir. O kenardaki ufacık renklenme mi? Göze bile batmıyor. Ayrıca bir bozulma değil ekranın pentile olmasından kaynaklı.

n9'daki pentile dizilimi:

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
    Konu Sahibi
çok açık anlatmışsın ya içim rahatladı. ,2. El eldıgım icin korkmustum ya orjinal ekran omamasindan. Rahatlafim simdi ohh bee :) peki pentile ekran ile rgb arasinda ne gibi bi fark var? Bide anladigim kadariyla o renklenme herkeste var dogrumu?

• Beğen
Tepkiler: Knight43
pRime.

pRime.

Üye
aynen öyle o renklenme her n9'da vardır ama incecik olduğu için neredeyse hiç belli olmuyor yani kafaya takılcak bir şey değil. yukarıda verdiğim resimden anlayacağın üzere pentile ekranın piksel dizilimi yine senin de dediğin gibi damalı bayrak gibi gözükür. pikseller çapraz dizilimlidir. rgbde ise böyle bir şey yoktur, pikseller düz dizilimlidir zaten bakınca iki ekran arasındaki farkı anlayabilirsiniz.
iki piksel dizilimi arasındaki görüntü farkı şurada daha net görülebilir:

- - - Eklendi - - -

pentile ekranların iki üstünlüğü vardır birisi rgb'ye göre daha az enerji tüketmeleri, ikincisi maliyet olarak rgb'den daha ucuz olmasıdır. ancak çoğunlukla şirketlerin pentile piksel dizilimli ekranlar kullanmalarının tek sebebi rgb dizilimli ekranlardan çok daha ucuza üretilmesidir.
nokia ise n9'da yukarda saydığım iki avantaja dayanarak bu ekranı tercih etmiştir bu yüzden de pentile dizilimli bir ekran kullanıyoruz.

her durumda rgb piksel dizilimli ekranlar çok daha başarılıdır. iphone ekranı bunun en güzel örneklerinden birisidir.

• Beğen
Tepkiler: Knight43
yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
    Konu Sahibi
anladim arkadasim cok tesekkur ederim sana cok guzel anlatmissin. :tşk:

pRime.

pRime.

Üye
rica ederim. :)

Knight43

Knight43

Üye
slm arkadaşlar. Yeri değil belki biliyorum ama Nokia N9 64 GB beyaz telefon kullananarkadaşlardan ürün kodu istiyorum. Euro Turkey mi oluyo ne oluyo.sim kart takma aparatının altındaki kodu.şimdiden teşekkürler.:good:

- - - Eklendi - - -

Edit:arkadaşlar birde eger beyaz n9 64 gb telefona türkiye variantlı n9 64 gb siyahyazılım yüklenebilir mi?herhangi bir sıkıntı çıkmadan telefon türkçe ye döner ve problemsiz kullanabilir miyim telefonu.

pRime.

pRime.

Üye
bu arada bi ekleme daha yapayım, o renklenme sadece beyaza çok yakın açık renklerde oluyor koyu renklerde olmaz.

Knight43

Knight43

Üye
Prime kardeş sen biliyon mu sorularımın yanıtlarını?

pRime.

pRime.

Üye
ürün kodunu değişip türkiye varyantına flaş atın diyorum. Beyaz n9'un türkiye varyantı var.

MaxipmaN

Üye
ekran ile cam arasında mesafa olması hassasiyet azlığı anlamına geliyor c6-01 5800 500 de öyle başka vardır da

Knight43

Knight43

Üye
ekran ile cam arasında mesafa olması hassasiyet azlığı anlamına geliyor c6-01 5800 500 de öyle başka vardır da
ben o konuda katılmıyorum.bende de C6-01 vardı yatıyo şu an Ekran ile en üstte (dokunduğumuz yerde yani) bulunan cam arasında Touch Panel var. o kırıldığı için yatıyor:D hassasiyette işte bu touch panel ile alakalı bir şey.bu arada Touch panel ekrana değil en üstte dokunduğumuz cama yapışık

- - - Eklendi - - -

ürün kodunu değişip türkiye varyantına flaş atın diyorum. Beyaz n9'un türkiye varyantı var.
indirmem gereken yazılımın ürün kodundan mı yoksa N9 un ürün kodunu mu değiştirmekten bahsediyosunuz? peki her hal-ü karda nasıl yapılacak bu işlemler biraz daha ayrıntı rica etsem zahmet olmazsa?

Edit: Elimde n9 64gb beyaz türkiye variantlı ürün kodu yok.

pRime.

pRime.

Üye
n9'un ürün kodunu indirmen gereken yazılımın ürün koduna değiştireceksin. Ürün kodunu sim kart kapağını çıkarınca görebilirsin