Güzelce bi sil bence lensi.Ha bu arada kamerada koruyucu jelatin falan yok dimi?
xenon flaş olduğu için küçük tozları bile fotoğrafta görünmesine sebep oluyor onun kamerayla alakası yok arada gece çekimlerinde benim fotoğraflardada oluyor aynı olay kafaya takacak bi durum yok
Gündüz zaten tozları yakalama imkanı yok onu eledik.
Yakın çekim gece fotograflarda da muhtemelen gözüküyodur az da olsa ama çekilen cisim ekranı kapladıgı için görünmüyo olabilir mi?
kardes uzatmanin alemi yok onlar toz .
---------- Eklendi @ 16:49:22 ---------- Yazıldı @ 16:44:43 ----------
kamerada toz yok ortam tozlu ...
Kardeş, aynı ortamda yakın çekimde toz yok. Ortam mı tozlu? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum!
arkadaşlar onlar toz felan değil nokia nın bır hatası telefona gorsellık katalım diye yan tuslar ve kamera lensının kenarlarını oval bır sekıl vermısler.karsıdakı ısıkta o parlak olan oval yere yansıma yaparaktan merceğe yansıtıyor ve çekılen resimde o ıstenmeyen yansımalar ortaya cıkıyor.bu olay herzaman olmuyor ama ısıga tutmamaya calısın.ıspırtolu sıyah bır kecelı kalemle boyayın o kısımları yada strec sıyah bır fılm,yapıskanla mercek kapanmayacak sekılde yapıstırabılırsınız.umarım anlasılmıstır
) tutun uçmasın