N8 Flaşla Fotoğraf Çekimi Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
batmanyavuz

batmanyavuz

Üye
    Konu Sahibi
N8 Flaşla Fotoğraf Çekimi Sorunu

Arkadaşlar fotoğraf yukarıda. Gece flaşla uzak çekimlerinde bu şekilde noktalar oluşuyor. Yakın çekimlerinde problem yok. Bir çözümü var mıdır?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Güzelce bi sil bence lensi.Ha bu arada kamerada koruyucu jelatin falan yok dimi?

crazy0067

Üye
xenon flaş olduğu için küçük tozları bile fotoğrafta görünmesine sebep oluyor onun kamerayla alakası yok arada gece çekimlerinde benim fotoğraflardada oluyor aynı olay kafaya takacak bi durum yok

• Beğen
Tepkiler: FastBreaker
batmanyavuz

batmanyavuz

Üye
    Konu Sahibi
Güzelce bi sil bence lensi.Ha bu arada kamerada koruyucu jelatin falan yok dimi?

---------- Eklendi @ 14:16:00 ---------- Yazıldı @ 14:15:43 ----------

xenon flaş olduğu için küçük tozları bile fotoğrafta görünmesine sebep oluyor onun kamerayla alakası yok arada gece çekimlerinde benim fotoğraflardada oluyor aynı olay kafaya takacak bi durum yok

Koruyucu jelatin yok. Gündüz çektiğim fotoğaflarda, gece flaşla yakın çekimlerde ve gece modunda hiçbir sorun yok ve bu noktalar her fotoğrafta farklı bölgelerde oluşuyor. Toz benzeri bişey olsa bu dediklerimin aksi olur diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Gündüz zaten tozları yakalama imkanı yok onu eledik.
Yakın çekim gece fotograflarda da muhtemelen gözüküyodur az da olsa ama çekilen cisim ekranı kapladıgı için görünmüyo olabilir mi?

batmanyavuz

batmanyavuz

Üye
    Konu Sahibi
Gündüz zaten tozları yakalama imkanı yok onu eledik.
Yakın çekim gece fotograflarda da muhtemelen gözüküyodur az da olsa ama çekilen cisim ekranı kapladıgı için görünmüyo olabilir mi?

Hiç ışık almayan bir yerde flaşla çektiğimde gayet başarılı ancak işin içine ışık girdiği zaman böyle oluyor. Ne kadar silsemde birşey değişmiyor. Ayrıca toz olsa ard arda iki fotoğrafta noktalar aynı yerde olur ama değişiyor. Toz değilde sanki yansıma gibi birşey oluyor.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Işıkta zaten yansıma oluyo ama oval şekilde olmuyo şaşırtıcı olan da bu zaten.

ggokhan008

Üye
kardes uzatmanin alemi yok onlar toz .

---------- Eklendi @ 16:49:22 ---------- Yazıldı @ 16:44:43 ----------

kamerada toz yok ortam tozlu ...

batmanyavuz

batmanyavuz

Üye
    Konu Sahibi
kardes uzatmanin alemi yok onlar toz .

---------- Eklendi @ 16:49:22 ---------- Yazıldı @ 16:44:43 ----------

kamerada toz yok ortam tozlu ...

Kardeş, aynı ortamda yakın çekimde toz yok. Ortam mı tozlu? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum!

candost38tr

candost38tr

Üye
arkadaşlar onlar toz felan değil nokia nın bır hatası telefona gorsellık katalım diye yan tuslar ve kamera lensının kenarlarını oval bır sekıl vermısler.karsıdakı ısıkta o parlak olan oval yere yansıma yaparaktan merceğe yansıtıyor ve çekılen resimde o ıstenmeyen yansımalar ortaya cıkıyor.bu olay herzaman olmuyor ama ısıga tutmamaya calısın.ıspırtolu sıyah bır kecelı kalemle boyayın o kısımları yada strec sıyah bır fılm,yapıskanla mercek kapanmayacak sekılde yapıstırabılırsınız.umarım anlasılmıstır

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Bende profesyonel kamera var onda bile oluyor bazen abartılacak bir durum değil xenon flashdan kaynaklı.

ggokhan008

Üye
Kardeş, aynı ortamda yakın çekimde toz yok. Ortam mı tozlu? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum!

kardesim yakin cekim de göremezsin genelde uzak cekimde olur yakin cekimde cisme cok yakinlastign icin kamera ile cisim arasina toz girme ihtimali cok dù$úk bilmesek söylemeyiz dimi. Hala inanmiyorsan ne tùr bi aciklama bekledigini merak ediyorum

nokianin hata yaptigini söyleyen arkda$ dedigin dogru fakat o dedigin farkli bir sorun lùtfen resime bak ve öyle yorum yap. Ayrica bi keceli kalem le halledilebiliyor..

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
arkadaşlar onlar toz felan değil nokia nın bır hatası telefona gorsellık katalım diye yan tuslar ve kamera lensının kenarlarını oval bır sekıl vermısler.karsıdakı ısıkta o parlak olan oval yere yansıma yaparaktan merceğe yansıtıyor ve çekılen resimde o ıstenmeyen yansımalar ortaya cıkıyor.bu olay herzaman olmuyor ama ısıga tutmamaya calısın.ıspırtolu sıyah bır kecelı kalemle boyayın o kısımları yada strec sıyah bır fılm,yapıskanla mercek kapanmayacak sekılde yapıstırabılırsınız.umarım anlasılmıstır

:)) tutun uçmasın :D

candost38tr

candost38tr

Üye
resme ben baktım ve bendede oldugu ıcın oyle bır yorumda bulundum demekkı senın basına gelmemıs bu durum.resımdekı o yuvarlak yuvarlak cıkan seylerden bahsedıyorum ...sızdemı aynı seyden bahsedıyosunuz....

bunun nededını arastırdıgımda aldıgım cevap aynen bahsettıgım gıbıydı. hatta arkadas sorunu nasıl hallettıgını vıdeoya cekmıs ve koymus arastırırsan bulursun.kameranın mercegı kapanmayacak sekılde sıyah bır fılm yapıstırarak sorunu hallettıgını gosterıyor vıdeoda .

haklı olabılırsın cunku ben kecelı kalemlede boyadım sıyah elektırıkcılerın kullandıgı bantla kapatarak yapıstırdım lensın orayı ısıga tutarak cekım yaptıgımda sorun hala devam ettı bende ısıktan uzak yerlede cekım yapıyorum.

ggokhan008

Üye
simdi size resim uploadliycam isterseniz denemyin kanepenize veya koltugunuza sertce vurun ve hemen flas ile foto cekin göreceksiniz..

ggokhan008

Üye
bu normal

bu tozlu

candost38tr

candost38tr

Üye
hala ıddaa edıyorum toz felan degıl arkadaslar telınızı ısıgın oldugu noktaya odaklayın tam ısıgı hedef almayın alta yada uste kaydırın sonra cekım yapın benek benek cıkıyo bır yada ıkı tane ınternette konuyu arastırırsanız karsınıza o nokıanın n8 modelındekı o gızlı hatayı farkedeceksınız .sonucta bende n8 kullanıcısıyım kotulemek ıcın soylemıyorum gerceklerı soyluyorum

ggokhan008

Üye
resimlerede mi inanmıyon kardes daha bisey demiyorum senin ddigin farklı bir sey...

candost38tr

candost38tr

Üye
zamanı gelınce bana hak vereceksın

ANIL

ANIL

Admin
Candost doğru söylüyor bildiğim kadarıyla böyle bir problem vardı ve sticker yapıştıranlar olmuştu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt