(N8) Bütün klasörler .EXE oldu (ACİL KURTARMAM LAZIM!!!)

Sponsorlu Bağlantılar

SPLNTR

SPLNTR

Üye
    Konu Sahibi
(N8) Bütün klasörler .EXE oldu (ACİL KURTARMAM LAZIM!!!)
Beyler biliyorum bu konu birçok yerde geçiyor fakat çoğu kişi formatla geçmiş bu meseleyi ama gördüğüm kadarıyla dosyaları kurtarabilenler de var fakat detaylı bir

anlatım olmadığından olacak ki 3 yöntem denedim 3ü de sonuç vermedi geri getirmem lazım, foto ve videolar gözükmüyo telefon içinde ama bazı programlarda

(youtube downloader ; içindeki video programdan girince görülmesine rağmen videolarda yok mesela ayrıca fotolar olmamasına rağmen rehberdeki fotolar yerinde )

bu yüzden hala bir umut vardır diye düşünüyorum birisi yardımcı olursa çok sevinirim , bunu yapanlar var biliyorum ve ellerim bağlı yardım bekliyorum :( şimdiden

teşekkürler...

_ardaa

_ardaa

Üye
Virüs girmiş bilgisayarına sende usb bellek modunda bağlamışsın telefonu, öncelikle virüsleri sil dosyaların gitmedi sadece gizlendi virüslerden kurtul sonra gizli dosyaları görmeyi seç görürsün, klasörleri gizleyip aynı isimle exe olanını oluşturuyor bu virüs, sürücülerdeki autorun.inf dosyalarını sil ve virüsleri temizle önce.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
SPLNTR

SPLNTR

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim malesef gizli klasörler ve korunumlu klasörler açık olmasına rağmen 2. bir klasör gözükmüyo bende sadece exeler var , pc yi de esetle,avastla en son da combofixle tarattım. Diğer paylaşımlarda dosyaları kurtarmadan sakın hafızayı taratmayın demiş 1-2 kişi onun için taratmadım henüz.

nuraniharun

nuraniharun

Üye
Arkadaşım öncelikle "attribchanger" diye bir program var, internetten tarat, indir ve kur. Sonra bilgisayara telefonu depo modunda bağla her iki sürücü üzerine gel sağ tıklayarak "özniteliklerini değiştir" den tüm tikleri kaldır ve uygula. Bu işlem sonrasında tüm dosyaların gözükecektir. Exe olanların hepsini E ve F den sil. Son olarak "combofix" adlı uygulamayı internetten indir ve çalıştır, sonunna kadar bekle. İşlem bu kadar.

juristokrat

juristokrat

Üye
telefonda xplore gibi gizli dosyaları gösterme özelligi olan dosya yöneticisi varsa onunla gizli dosyalara bakabilirsin.muhtemelen her klasörden 2 tane olacaktır.mesela vıdeo ve video.exe gibi exe uzantılari silebilirsin.daha sonra gizli olan dosyaları yine dosya yöneticisi yoluyla farklı klasörler oluşturarak tası.sorun çözülür.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
telefonda xplore gibi gizli dosyaları gösterme özelligi olan dosya yöneticisi varsa onunla gizli dosyalara bakabilirsin.muhtemelen her klasörden 2 tane olacaktır.mesela vıdeo ve video.exe gibi exe uzantılari silebilirsin.daha sonra gizli olan dosyaları yine dosya yöneticisi yoluyla farklı klasörler oluşturarak tası.sorun çözülür.

arkadaşın söylediği yöntemle kurtarabilirsin dosyaları
veya pc de winrar ile hafıza kartına girip resim müzik dosyalarını falan alıp hafıza kartını biçimlendirerek kurtulabilirsin ama pc ye bulaşma ihtimali çok yüksek onun için de live cd ile pc yi cd den çalıştırıp hafıza kartını ve telefonu elle temizlemen gerekir
x-plorer ile dene muhtemelen çözersin olmazsa diğer yöntemi deneyebilirsin ;)

SPLNTR

SPLNTR

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle Cevaplarınız için teşekkürler, depolama moduna alınca gördü klasörleri nihayet , exeleri sildim gerekli dosyaları yedekledim şimdi bu dosyaları flashlamadan telde açmanın yolu var mı acaba %90 ı gizli klasör ve değiştirilmiyo. Combofix sildimi bilmiyorum ama hala görmüyo dosylaları exeler gitti şuan

GÜNCELLL....

gokaycan

Üye
Öncelikle Cevaplarınız için teşekkürler, depolama moduna alınca gördü klasörleri nihayet , exeleri sildim gerekli dosyaları yedekledim şimdi bu dosyaları flashlamadan telde açmanın yolu var mı acaba %90 ı gizli klasör ve değiştirilmiyo. Combofix sildimi bilmiyorum ama hala görmüyo dosylaları exeler gitti şuan

GÜNCELLL....

x-plore yi yükle. Program ayarlarından gizli klasörleri göster de. Sonra Bütün klasör ve dosyaların gelecek ama gizli olacaklar hala. Dosyalar görünmeye başladıktan sonra .exe uzantılı olanları sil. Gizli klasörlerin hepsini seç ve menü>dosya>özellikler i açıp oradaki 3 seçeneğin de tik işaretini kaldır sorun çözülür. Daha sonra temiz bir bilgisayara telefonu depolama modunda bağlayarak dosyaları tarat.

bartinli8387

bartinli8387

Üye
aynı olay bendede oldu N8 pc ye baglıyken kapadım açtım açınca hersey exe oldu ama pc den dosyalar kayıyormus gıbı gozuksede içerik gozukuyordu herşeyi pc ye kopyalayıp teli formatladım pc yi taradım tekrar geri yukledım sanırım usb modu yada hafıza kartı teldeyken takıldıgında yapıyor

GLADYATÖR1581

GLADYATÖR1581

Üye
X plore yi kur ayarlarının hepsini aç ve bak gör nasıl olmuş orjinaller gizleniyor otomatikman sistem dosyası oluyor dosya yöneticisinden de exe olanlar görünüyor
1 x plore ile hafıza kartına gir
2- exe olanları sil
3-normal olanların hepsine özellikler de gizli salt okunur sisten lerdeki kırmızı tıklasrı kaldır sonra da dosya yöneticisinden gir bak hepsini görürsün ben bu yöntelmle 8 gb tı kurtardım :)
bilgilerineee

----------Eklendi @ 21:25:27 ---------- Yazıldı @ 21:24:38 ----------

Son bi şey pc de görünmeyen usb virüsü var sorun telefonda değil ... Bunu silmenin yolunu bulamadım bende format attım pc ye

SPLNTR

SPLNTR

Üye
    Konu Sahibi
Hepiniz çok sağ olun , ama şuanda telefon yanımda değil 2-3 haftaya gelir o zaman daha ayrıntılı bilgi veririm , şöyle bir durum var onu söylemedim heralde x-plore bende zaten var ve gizli dosyalar sistem dosyaları falan görünür konumda ama ona rağmen gözükmüyo hatta şöyle diyim pcde de usb modunda gizli klasörler açıkken dosyalar gözükmüyo ama depolamaya alınca görüyo şuanda sildim exeleri ama telefonda gözükmüyo dosyalar tele format atmadan çözmenin bir yolu varsa söyleyin ayrıca gizli sizmgesi (özelliklere girinceki ) işaretli ve işaret kaldırılmıyo malesef.

svestic

svestic

Üye
aynı olay bende de oldu tüm klasörler exe oldu bu bir virüstür arkadaşım ben de kamera kayıt yeri değişti yada belle de mi böyle anlamadım dcım diye bir klasör var onun içinden 100nokia klsörü var çektiğim resimleri otamatik bu klasörün içine atıyo. Pcye bağladıktan sonra antivürüsle tarattım 500 virüs çıktı ve bu nasul bişeyse heryere kopyalıyor kendini.sağlam bi antivürüsle temizlersen bişey kalmaz.

SPLNTR

SPLNTR

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah kardeşim çok uyuz bi virüs olduğu kesin flashlara falan da bulaştı heralde klasörleri temiz bi yere atıp flash bellek ve telefona format atmaktan başka çare yok 4 program falan kullandım combo fix dan avasta kadar yine aynı tek çare format :)

place3461

place3461

Üye
hiç x plore ile exe olan dosyaların uzantılarını değiştirmeyi denedin mi? Bu şuan aklıma geldi bir dene istersen:D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Bu virüs öyle bir virüstür ki tüm klasör içeriğini gizli başka bir klasöre taşırken her klasöre de kendisini kopyalar. Mevcut klasörleri taşıdıktan sonra aynı isimlerde aslında exe dosyası olan fakat uzantılarını göremediğimizden klasör sandığımız virüsler üretir. En güzeli cihazdaki şahsi verileri, fotoğrafları falan alıp hafıza kartını komple biçimlendirmektir. Ayrıca bilgisayarı da güncel bir antivirüs ile taratmak, yeterli gelmediyse sisteme ek olarak linux yükleyip linux üzerinden de taratmak faydalı olabilir
Ubuntu Live Cd ile nasıl tarama yapabileceğine şu linkten bakabilirsin

kordanadam

Üye
pcdeki system volume information klasörünün korumasını kaldır. Ve esetle tarat. Korumaso nadıl kaldorılır googledan arat. Benim 2 telefonum bozuldu virüsler yüzünden. Telefonunuzu pcye baglamayın ve flash disk takmayın. Dosya transferi için dukto r4 kurun hem pcye hem tele. Oldukça hızli. Ama wifi gerekiyor.

Üst Alt