N79 , n82 , n85

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatalman

Üye
    Konu Sahibi
N79 , n82 , n85
Herkese selamlar,
Orta üst seviye bir cep telefonu istiyorum bir süre araştırma yaptıktan sonra bu modellerle karşılaştım sizce tercihim hangisinden yana olmalı ya da önerebileceğiniz aynı fiyat aralığında başka telefon var mı ?Ayrıca N82 anladığım kadarıyla çift çekirdekli cpu kullanıyor ve 3D grafik hızlandırıcısına sahip bu N79 la ne kadar fark ettirir? Almak istediğim telefonla fotoğraf çekmeyi ve çeşitli symbian oyunlar oynamayı planlıyorum.(GPS ve Wifi gibi özellikler de önemli) Birde Samsung'un i7110 modeline rastladım nette iyiye benziyor işlemci hızı 600 mhz ile bu telefonların çoğundan açık ara öndeydi ancak buna rağmen işletim sisteminin bir eski versiyon olması ve ekranının 16M renk yerine 256K renk desteklemesi dikkatimi çekti sizce bunlar sorun teşkil eder mi? Lütfen bu telefonları kullanmış olanlar görüşlerini belirtebilirler mi? Bu arada şu anki telefonum 6630 ve ondan daha hafif estetik bir telefon istiyorum.
İlginiz için teşekkürler.​

• Beğen
Tepkiler: C01aY

e_korn

e_korn

Üye
Her modelin kendine has özellikleri var. N79 bu modeller arasında en yenisi ve tam bir teknoloji harikası bence tek sorun tasarım olarak n82 ve n85'in gerisinde kalıyor fakat zevkler ve renkler tartışılmaz n82 evet 3d chip barındırıyor öyle ki bilgisayar oyunlarını bile çalıştırabiliyor (bkz. Quake 1.2.3) fakat yine bu modellerin en eskisi n85 ise n79'a çok daha yakın ve monoblok n79 ve n82'nin aksine kızaklı ve yine bence tam bir tasarım harikası bu 3 telefonda n-gage özellikli yani oyunlarda sorun yaşamazsın ama unutma oyunlar n85'in multimedya tuşlarıyla ve yatay modda muhteşem zevkli oluyor. N79 ve n82'de yatay mod desteği yok. Samsung'lara gelince haklısın 8mp kameralı 6630 renkli üstüne basılası rezil teller.

Fatalman

Üye
    Konu Sahibi
Birde n85 in ekran olarak bariz üstünlüğü olduğunu yönüde yazılar okudum bu farkı açıklayabilir misiniz?

e_korn

e_korn

Üye
Doğru okumuşsun n82 ve n79 QVGA, n85 OLED teknolojisini kullanıyor ve nesneler daha keskin daha parlak görünüyor özellikle yüksek çözünürlüklü filmlere (640*480) insan kendini kaybediyor. Bence n85 muhteşem

Fatalman

Üye
    Konu Sahibi
En başta n79 almayı düşünüyordum ancak sonra n85 ve n82 çıkageldi. Merak ettiğim n82 nin çift işlemciye ve 3d hızlandırıcıya sahip olmasının belirgin bir performans farkı yaratıp yaratmayacağı.

ash54

ash54

Üye
n82 çift çekirdekli ve hızlı olduğu için diğerlerine nazaran daha çabuk şarj yer.orta seviyede diyorsan ve eski telefonundan ince olsun diyorsan n78 çok iyi.

e_korn

e_korn

Üye
N79 arm11 369 mhz n85 arm11 369 mhz n82 arm11 332mhz dual cpu 3d hızlandırıcı. Sonuç olarak evet n82 daha performanslı ki n79 ve n85'de kullanılabilir ram miktarları 74mb civarı iken n82'de bu rakam 90'mb'ı bile bulabiliyor. ama kamera ve ekran özellikleri bakımından n85, n82 ve n79'u açık ara fark atıyor. Ama performans diyorsan n82 en performanslısı.

Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
Bence n82

ediesel

Üye
Dostum alacaksan n82 yi al derim hem özellikleri diğerlerini silip atar (işlemcisi bakımından artı zenon flaşı var) hemde fiyatı şu sıra ucuzladı kur farkından ötürü. Zira hepsiburada da 630 liraya satılıyor. Haberin olsun

yalniz_kurt45tr

yalniz_kurt45tr

Üye
n79 u inceledim cok hoş hafif bi telefon ama tasarım olarak pek karizması yok n82 de bence tasarım olarak kötü fakat özellikleri harika. n85 cok güzel bi telefon bende almayı düşünüyorum ama n95 8g la ikisi arasında kaldım. ama bana sorarsan n85 derim.

e_korn

e_korn

Üye
herkes kendi fikrini söyledi peki sen ne düşünüyorsun fatalman???

Fatalman

Üye
    Konu Sahibi
Valla bende n85 gibi düşünüyorum ancak n79 la arasında baya bir fiyat farkı var ve onun kadar kompakt bir yapıya sahip değil gibi görünüyor bir de kızak mekanizmasının ilerde sorun çıkarmasından endişeleniyorum. N82 ye gelince donanım olarak gayet iyi bir telefon ancak pili çok kısa sürede bitiyor diye okudum ve tuşlar gözüme çok küçük gözüktü ancak kamerası daha performanslı. Hala tercih yapamadım sizce bu telefonlardan birini mi almalıyım yoksa yeni parti telefonların çıkmasını beklemeli miyim ?

ediesel

Üye
yeni parti telefonlar pahalı olur eğer yurtdışında tanıdığın varsa söyle istediğin teli getirsin sana. Ama benden sana tavsiye n85 o kadar da kullanışlı bir tel değil. Hatta nokianın fiyaskolarından biri denilebilir.

Fatalman

Üye
    Konu Sahibi
Peki fiyasko diyorsunuz nedeni nedir? Diğer modeller daha mı iyi? Ayrıyeten bu ayarda bir telefonu Nokia dışında hangi markalarda bulabilirim bunlar yakın zamanda ucuzlar mı ?

e_korn

e_korn

Üye
Dostum bu senin kararın ama emin ol n82'nin tuşları o kadarda sorun olmuyor ve kamera performansı xenon flasha rağmen o kadarda süper değil ama performansı üst düzey n79'u desteklemememin sebebi tasarım olarak birşey vaaddetmemesi. Ben hala n85 diyorum evet kızak sorun olabilir ama ben n95 8gb kullanıyorum ki duymuşsundur kızağı fabrikadan hatalı çıkan bir cihaz ama bende milim oynama yok. Biraz özen yetiyor. İnternette sırf senin için bu 3 teli araştırdım her yol n85 diyor ama sen bilirsin şahsen bana bu 3 telide verseler n95 8gb'ıma değişmem ki bu da benim düşüncem.

Fatalman

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim yardımlarınız için ben de n85 almayı planlıyorum tek korkum defolu çıkması(yazılım takılması,kızak vs.) korkuyorum yalnız bu aralar galiba fiyatı 800 TL den yüksek altına indiği zaman almayı planlıyorum. Aldığım zaman izlenimlerimi yazarım.

masterayfox

masterayfox

Üye
hayırlısı arkadasım inşallah zevkine ve isteklerini tatmin eden göre telefon alırsın

aLone

aLone

Üye
paran varsa n85 al geç

PalmerTech

PalmerTech

Üye
3d oyunları n79 da da sorunsuz oynayabiliyorsunuz. gameloft vb markalar buna dikkat ediyor zaten

cakkal90

Üye
ya n79 sadece tasarım yuzunden mı desteklemıoyorsunuz bence tasarımı gayet ii hele beyaz olanın ki foto da tek sorun flas ta yani gece cekimleri biraz kotu ama gunduz massallahı war hem n79 600 tl n85 900 tl
karsılastırırken aradaki 300 tl lık farkta sana extra ne waat ediyo ona bakmalısın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt