Nokia Türkiye resmi sitesinden aldığım karşılaştırma tablosundaki değişiklikler ;
- N73 normal ile N73-ME'den 6 dakika daha fazla telefon görüşmesi yapılabiliyor,
- N73 normal N73-ME'den 10 saat daha fazla bekleme durumunda durabiliyor,
- N73 normal'in N73-ME'nin 40 mb'lık dahili hafızasından 2 mb fazlası var,
- N73-ME'de normal versiyondan farklı olarak "Chat" özelliği mevcut (ama açıkçası ben bu özelliği kullanan birini tanımadım. özellikle operatörlerin verdiği bedava mesaj paketlerinden sonra kullanan olacağını da sanmıyorum).
Bu yazdıklarım Nokia Türkiye'den baktığım donanımsal farklılıklar. Bunların dışında sağda solda görebileceğiniz "batarya serisi farklı" vb gibi ahkamların büyük kısmı da doğru değil. İki telefon birden BP-6M tipi batarya kullanıyor. Hafıza konusunda da 2gb hafıza kartı alan bir normal N73 kullanıcısının N73-ME sahibi birisinin telefonun satış paketinden çıkardığı 2gb'lık hafıza kartıyla yapabildiklerinden eksik kalacağını sanmıyorum. Ancak telefonun çalışma hızını belirleyen unsurlardan biri de RAM. Elimde bu telefonların ikisi de olmadığından o konuda birşey söylemek istemiyorum. Elinde veriler olan biri buraya eklerse sevinirim.
Düzenleme : Birkaç internet sitesi gezdikten sonra normal N73'ün 64 mb RAM'ı olduğunu, bunun 22mb'ının sisteme atandığını, telefonun bir ay kullanım sonunda kurulan uygulamalar vb nedeniyle bu kalan miktarın 5-6 megabaytının da elden gittiğini öğrendim beyler. Duyurulur =)