<div class='quotetop'>(ChavRash @ May 15 2006, 06:43 PM) [post=335030]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(V.I.P @ May 15 2006, 01:09 PM) [post=334844]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
N70 i kullanmayı bilmek lazım
fotoğraf çekerken her türlü özel ayarını usanmadan bıkmadan yapmak gerekiyor
dün akşam imzamda linkini verdiğim adreste N70 in zifiri karanlıkta özel olarak yapılan ayarı ile
resim çektim
amaç çiçeği çekmekti
gündüzmüş gibi çekti
aynı yeri ayarsız çektim ilk başta
berbattı, şaşırdım sonra aklıma geldi ayar yapmak
ayarı yapınca sanki macro özelliği varmış gibi çiçeği mükemmel ve belirgin netlikte çekti.
o yüzden başkalarının yaptığı karşılaştırmalarda
K750 veya N70 de gerekli ayarı yapmadan çeken çok
ya bilerek yapıyorlar yada foto çekmesini bilmiyorlar
ha deyince bir düğmeye basınca foto çekilmez,
bu işi bilmek lazım
N70 ve w800 ile eşit koşul ve şartlarda her iki telefonda da aynı titizliği kullanarak yapılan bir incelemede
gece çekiminde N70 önde gündüz çekiminde ise w800 sadece netlik bakımından üstün
o kadar da olsun otofocus u var çünkü
sanırım anlatabildim
[/b][/quote]
Üstteki mesajlarında "N70 netlik bakımından geride ama yinede N70 daha başarılı" diyordun, şimdi de W800 başarılı diyorsun. Bir karar vermelisin bence. Kameranın iyi olduğunu anlayabilmek için renk ve netlik en önemli unsurlardır. Ve bu ikisi W800'de olduğuna göre W800 başarılı oluyor.
N70'te ayar yapınca fotoğraf çekimi standart çekimden daha başarılı oluyor. Ama W800'ün standart çekimleri N70'in ayarlı çekimleri gibi ( gündüz vakti için söylüyorum )..
Arkadaşının W800 ile gece çektiği fotoğrafı buraya ekleyebilir misin? W800'ün çektiği resim ama...
[/b][/quote]
Arkadaşım laflarımı her zaman saptırıyorsun
Düşüncelerimi açıkca ve net belirtiyorum
ama çelişkili konuşup durduğumu idda edip kendi düşünceni üstün yapman bence çok yanlış
bunu ikinci kez yapışınız
size yakışmıyor
w800 netlik bakımından her zaman üztün dedim başka bir şey demedim hatta otofocus var olsun o kadar dedim
netlik dışında w800 N70 in yanına yaklaşamaz dedim
ben burada çelişki görmüyorum
Lütfen bu tür tavır ve davranışta bulunmayınız çoook ayıp
ve çoook yanlış
Daha doğru bir şekilde laflar çarptırılmadan sizinle güzel sohbetler diliyorum
(forumda görüyorum yardım sever ve katkınız yüksek o yüzden saygı duyuyorum ama sizdende aynı saygıyı beklemekteyim laflarımı bir böyle bir şöyle diye belirtmenize kızdım yapmayın kırıcı oluyor)
<span style="color:#FF6666">Bak yukarda yazdıklarımı aynen kopyalıyıp buraya koyuyorum</span>
Şunları düşünmelisin ?
1-Fotoğraf ve video kalitesi mükemmel arıyorsan Nokia N70
a)Fotoda Gündüz çekimleri mükemmel
b)FotodaGece çekimlerinde zifiri karanlıkta bile flaşla yapılan çekimler mükemmel
Not: Gece foto çekimlerini N70 incelenmesi bölümünde bugün yayınlamayı düşünüyorum yada olmadı yarın mutlaka yayınlayacağım. Gece video çekiminide yayınlayacağım. (yoğun olduğum için yayınlayamıyorum şuan)
2-Müzik kalitesi önemliyse w800 almalısın
3-6630 u paran yetmiyorsa düşün ama paran yetiyorsa N70 varken 6630 alınmaz
4-K750i ninde foto kalitesi oldukça başarılı. Zaten w800 ile K750 aynı kameraya sahip. Tipleri bile aynıya çook yakın
5-N70 incelenmesi bölümünde de çelişkide olduğunu yazmışsın. Belirtirsen çelişkileri yardımcı olurum.
<span style="color:#6633FF">(Burada da belirttim çok berbat foto çekimi yok oldukça başarılı dedim ama N70 ile kıyaslamadım kıyaslamayı sen başlattın bende ondan sonra N70 ile kıyaslayarak yorumumu yaptım bu cümlemle çelişki var diyemezsin çünkü kıyaslama yok)</span>
Arkadaşımda da W800 var
aynı yeri gece ve gündüz çektik
W800 gündüz çekimde N70 e yetişiyor gibi
dediğin gibi N70 de netlik sorunu var
zaten otofocus N70 de yok
olsa zaten N70 le kıyaslamaya bile giremezdi W800
Gece çekiminde W800 yaya kaldı
N70 çok net ve karıncalanma az
w800 de karıncalanmadan şahıs gözükmüyordu
Bunlarda w800 ile N70 testi
(Bu testi arkadaşın kendisi istemişti, aynı senin gibi diyordu yaptık fikri değişti)
N70 i kullanmayı bilmek lazım
fotoğraf çekerken her türlü özel ayarını usanmadan bıkmadan yapmak gerekiyor
dün akşam imzamda linkini verdiğim adreste N70 in zifiri karanlıkta özel olarak yapılan ayarı ile
resim çektim
amaç çiçeği çekmekti
gündüzmüş gibi çekti
aynı yeri ayarsız çektim ilk başta
berbattı, şaşırdım sonra aklıma geldi ayar yapmak
ayarı yapınca sanki macro özelliği varmış gibi çiçeği mükemmel ve belirgin netlikte çekti.
o yüzden başkalarının yaptığı karşılaştırmalarda
K750 veya N70 de gerekli ayarı yapmadan çeken çok
ya bilerek yapıyorlar yada foto çekmesini bilmiyorlar
ha deyince bir düğmeye basınca foto çekilmez,
bu işi bilmek lazım
N70 ve w800 ile eşit koşul ve şartlarda her iki telefonda da aynı titizliği kullanarak yapılan bir incelemede
gece çekiminde N70 önde gündüz çekiminde ise w800 sadece netlik bakımından üstün
o kadar da olsun otofocus u var çünkü
sanırım anlatabildim
görüldüğü üzere hep netlik bakımından üstünklüğü var demişim senin dediğin gibi ben önce böyle şonra şöyle yazmamışım.
ayrıca ;
http://www.maxicep.com/forums/index.php?sh...533;entry374084
topicinde w810 resimleri adı altında verdiğin resimler K750i ye ait
asıl burada bir yaman çelişki var
bi bak istersen topice