Müslüm Gündüz'ün 5 yıl hapsi istendi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Müslüm Gündüz'ün 5 yıl hapsi istendi
İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliği tarafından Müslüm Gündüz hakkında bir tv kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma yürütüldü . Soruşturma kapsamında Gündüz hakkında iki sayfalık iddianame hazırlandı .

İddianamede tek şüpheli Müslüm Gündüz yer aldı . İddianamede Gündüz'ün bir tv kanalında yaptığı 'Ben rejimi yıkmak istiyorum' sözlerine yer verildi . İddianamede Gündüz'ün 'terör örgütünün propagandası' yaptığı belirtildi ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenildi . Başsavcı vekilliğince onaylanarak UYAP üzerinden mahkemeye gönderilen iddianamenin 1 ek delil klasörü bulunuyor .

İddianame ve eklerinde Müslüm Gündüz'ün katıldığı bir TV programında Türkiye'deki rejime karşı olduğunu ve Kemalist sistemin sonunun geldiğini iddia ettiğine yer verildi . Gündüz'ün programda, Rejim gidiyor, bugün rejim gidiyor . 28 Şubat'tan önce devletle mindere çıktık . Rejim bizi aldı yere vurdu, eyvallah . Rejimin taşları öyle oynadı ki 6 ay boyunca her gece laiklik nedir bu tartışıldı . Biz imanımızın gereğini yaptık . O sarsıntı bu değişimi getirdi . Biz şeriat istiyoruz . Bizim derdimiz harf inkılabıyla, medeni hukukla . 28 Şubat'ta devletle minderdeydik . Onlar bizi o zaman yendi, fakat şimdi biz yeniyoruz şeklinde konuştuğunun belirlendiği belirtildi .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt