MSI GE70-2OE YAZILIMSAL VE DONANIMSAL BİRKAÇ UFAK SORUN?

Sponsorlu Bağlantılar

tt_kobra

Üye
    Konu Sahibi
MSI GE70-2OE YAZILIMSAL VE DONANIMSAL BİRKAÇ UFAK SORUN?
Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak...

Öncelikle elimde MSI - Ge70 2OE model laptop var . 1 senedir sıkıntısız kullanıyorum. Fakat geçen bios a girdiğimde fark ettim . Benim bios legacy imiş. (freedos gelen laptopa bilmeden kurmuşuz işte)
Her neyse uefi hale getirip yeniden format attım. Windows 8.1 pro var. driver sorunu yok gibi. mevcut bios numaram E1757IMS.520 kendim güncelledim .

Sorular

1)Msi download center'de 2 adet bios güncellemesi var E1757IMS.520 ve 7.xx serisi şeklinde ben kendi bios uma baktım 5.xx serisi olduğu için 5.20 yi seçip güncelledim.
bunların farkı nedir 7.xx i kurarsam bir sorun olur mu?
2)EC Firmware nedir onada güncelleme gelmiş onuda yaptım ? Ne işe yarar bilmiyorum ?
3)Intel rapid storage tools nedir kurulması gereklimidir? bazen sağ alt köşede simgede yeşil tik gelmiyor bende sinir oldum sildim ondan soruyorum.
4)Boot Configure , Dragon Gaming Center nedir bunlar yeni gelmiş msi download center' a?
5)Battery Calibration yüklü bende 3 ayda bir yapıyorum gerçekten işe yarıyor mu?
6)Super Charger programı ise bir usb nin üzerinde işaret varmış oraya daha fazla akım gidiyormuş telefon daha hızlı şarj oluyormuş android ios farkı var mı yani bu program ikisinede hizmet ediyormu?
7)Microsoft ACPI-Uyumlu Eklenmiş Denetleyici üstünde ( tek driver sorunu) ne yüklediysem olmadı bunu bilinmeyen aygıt gösteriyor çözümü nedir?
8)Geçenlerde bir video izledim CLICK BIOS 4 diye bir olay var uefi sistemli güncel firmwareli bioslarda fare kullanımı var acaba bizde makinemizin anakartını güncellesek bize de gelirmi?
9) linkinden Firmware Update Tool ne işe yarar bizim anakartımız sanırım ami (aptio) burdan bir firmware güncellemesi alacakmıyız?
10)Msi afterburner programında fan speedi biz kontrol edemiyoruz sizdede böylemi acaba?
11)Gpu boost sorunu var ilk mesajda bu konu hakkında bios güncellemesi yaptım farklı birşeye ihtiyacım varmı?
12)Windows 8 de wifi kopma sorunum oluyordu 8.1 e geçtim şuan bir sıkıntım yok acaba işletim sistemi veya update ile ilgilimidir?
13)Ge 70 kasada başlatma tuşunu bazen hiçbir program açık olmasa bile sürekli kırmızı yanıyor bazen sürekli mavi bazende mavi kırmızı döngüsüne geçiyor kısacası bu ışık ne işe yarar?

Şimdilik sorularım bu kadar hepsine cevap verecek bir baba yiğit aranıyor
Cevaplar daha önce verildiyse kusra bakmayın bi daha yazıverin ..
Teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Evet bir MSI kullanıcısı olarak cevap verecek babayiğit geldi :)

1- Sorun olmaz son sürümse muhtemelen sorunsuz sürümdür zaten. Çünkü msi'da bazı problemler oldu fan ve gpu boost gibi bios güncellemesiyle çözüldü bunlar. Sana önerim msi resmi sitesinde incele bilgisayar modelin neyse bak orda en son bios sürümü neyse güncelle.

2- Ec firmware yazılımsal donanım hatalarını giderir. Örneğin; msi fanda problem vardı. Hızlanıp yavaşlanıyordu EC firmware güncellenerek sorun çözüldü.

3- Çok gerekli değil intelin bir sürücüsü raid sistem kullanıyorsan lazım olabilir.

4- Boot configure muhtemelen açılışla ilgili bir durum önyükleme ayarları ile ilgiili bir seçenek gibi duruyor. Dragon game center'de fan hızını falan gösteriyor.

5- Ben 2 kere yaptım çok bir fark olduğunu düşünmüyorum. Ben 2 senedir kullanıyorum. Pili çok yoğun kullanmadım. Hala ilk günkü gibi diyebilirim. Ama çok kullanıp problem yaşayanları gördüm. Sana tavsiyem normal internet office gibi basit işlemlerde %10 kadar düşsün sonra tam dolum yap. Dolumları mümkün olduğunca pc kapalı iken yapmaya çalış yani işini bitirince pcyi kapat şarja tak ve şarjdan sonra yarım saat kadar daha fişte kalsın oyun oynayacaksan batarya tamken oynamaya özen göster. Çünkü dolum yaparken bilgisayar aynı zamanda çok enerji harcayağı için aynı anda hem dolum hem boşaltım olacağı içinhücrelere zarar verir ve pil ömrü bu şekilde bitmeye başlar. Bu şekilde kullanmaya çalışırsan daha iyi sonuç alırsın.

6- Önceden sadece ios sistemlerde geçerliydi ve bilgisayar kapalı olsa bile dolum işlemi yapabilen bir sistemdi. Ancak bu güncellendi mi güncellenmedi mi tam olarak bilgim yok.

7- Aygıt yöneticisinden sağ tıkla sürücü ayrıntılarından donanım kimliklerini seç google'da arat çıkan sonuçları incele ona göre yükleyebilirsin.

8- Bunun desteğini msi ile görüşsen daha doğru olur. Çünkü msi biosu özelleştirdiği için problem yaşanabilir. Ürün anahtarı falanda gömülü olduğu için msi ile görüşsen daha iyi.

9- Alabilir ama belirttiğim gibi bu konuda msi'dan destek almak daha doğru çünkü özelleştiriyor :)

10- Ordan kontrol yapılmıyor bazı bilgileri görüyorsun ekran kartı sıcaklığı gibi bir de oc yapmak için gerekiyor.

11- Zaten bios güncellemesiyle çözülen bir sorundu yaptıysan sorun yoktur.

12- Tamamen sürücü kaynaklı 8.1 otomatik tanımış olabilir.

13- Bendeki modelde nvidia devreye geçince ışık mavi yanıyor sendeki de bu şekilde ancak biraz farklı. Harici ekran kartı devreye girdiği zaman renk değiştirir ancak hangisiydi hatırlamıyorum. Oyuna gir anlarsın hangisi yanıyorsa o renkte ekran kartı devrede demektir :)

Üst Alt