Haber Motorola Windows Telefon Piyasasına mı Giriş Yapıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Bay H

Bay H

Üye
    Konu Sahibi
Motorola Windows Telefon Piyasasına mı Giriş Yapıyor
Windows Phone 8.1, Windows Phone platformu için ilk mihenk taşı olarak görülebilir. Microsoft bu güncelleme ile 8.0 sürümünde bulunan pek çok eksikliği giderdiği gibi hem yerli hem de dünya genelinde satış yapan üreticileri platforma çekti.

Windows 10 ile de kısa bir süre içerisinde 1 milyar cihazı hedefleyen Microsoft’un mobil işletim sistemini kullanmayı planlayan bir üretici daha ortaya çıktı: Lenovo'ya satılan Motorola.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ortaya çıkan test sonuçları ile Windows telefonların güçlü olduğu giriş seviyesini hedeflediği düşünülüyor. 1280x720 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran bulunduğu gözlenen cihaz işlem gücünü ise çift çekirdekli bir işlemciden karşılıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: serinaga, m542tf, papakudioflu ve 1 kişi daha

dakamon

dakamon

Üye
Bilmem giriş mi yapıyor?
Wp li telefonlar için üreticiler amral gemi model çıkartmadığı sürece bu sistem oturmamış demektir diye basit bir düz mantık kurabiliriz. Artık giriş seviyelerinden gına geldi. ÜSt seviye cihazları da anca Lumia olarak MS yapar. Ne zaman üreticiler birbirleriyle yarışırsa Wpli amiral gemi modellerde o zaman işte işletim sistemi olmuş demektir. Biz ne kadar da yok sistem şöyle iyi aslında böyle iyi aslında desekte anca kendimizi eğlendiriyoruz oyalıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: dilmenibrahim
braayn

braayn

Üye
Motorola TR'ye cihaz getirip satmaz

serinaga

serinaga

Üye
Az yavaştan firma sayısı artacaktır, Wp10 firmaların iştahını kabartmaya başladı anlaşılan ...

merlin19

merlin19

Üye
siz sıkıntı yapmayın dediğim gibi Microsoftun Miladı 2017 1. çeyrekte başlayacak Android o tarihten sonra bitecek yazın bu yazımı bir yere Elinde Sonunda her üretici gerek giriş gerek amiral gemisi üretecek arkadaşın birisi demişki üreticiler hep giriş seviyesinden oldukca platform ilerlememiş demektir yanlış hocam şimdi sen ehliyet aldın ilk arabanı gidip Ferrarimi alırsın? Mercedesmi yoksa ucuz yollu öğrenme amaçlı birşeymi? sanırım cevabını tahmin ediyorum firmalarda böyle sen olsan sende direk amiral gemisi cihazla girmezsin önce test edersin platformu cihazınla sonra yavaş yavaş cihazını geliştirirsin zaten platformu geliştirmek Ms elinde üreticinin değil sen tutupta ilk gireceğin platforma amiralle gelirsen çakozlarsın ve donanıma yazık edersin sistem oturmamış diye birşey yok fazla bir eksik kalmadı ha android ve ios ile kıyasladığımızda ms onların 9 yılda yapamadığını sadece 4 yılda yaptı ve stabilize konusunda kimse kusura bakmasın wp alanında bir numara android işletim sistemleri henüz dalvik sorununu çözemedi ve lolipop ile giderme yolunu seçti ama yine olmadı işletim sistemi ile donanım uyumu hala yüzde 55 te ios işletim sistemi ve donanım uyumunda yüzde 65 te ki bu iki platformda hemen hemen 9 yıllık ama gel görki 4 yıllık wp nin donanım ve işletim sistemi uyumu yüzde 80 civarında buda ms nin işletim sistemi konusundaki tartışılmaz becerisinden dediğim gibi önemli olan cihazın Donanım gücü değil işi yapan siz donanım sanıyorsunuz hayır işi yapan cihazı cihaz yapan işletim sistemi ve donanım uyumudur bakınız wp 10 önizleme kullananlar bilir ne derecede sorunlar olduğunu 930 gibi bir cihazı bugün denize atacaktım zorla wp 10 kurdu kasılmalar donamlar masa üstünün gelmemesi gibi sorunlar ama aynı yapıyı lm 920 de kendim kurdum sorunsuz çalışıyordu yani donanım ve işletim sistemi uyumu olmadıkca sen 8 çekirdekte koysan 16 gb ram da koysan o cihazdan bir cacık olmaz kullandığım pc AMD Phenom 9100e Quad core Makinada 16 gb ram 2 gb ekran kartı var sana göre bu cihaz ki ana kart ve işlemci o tarihte daha ülkede yokken almanyadan getirildi ve 4 çekirdek ortalama 6 yılı geçti bu makina ama yeni aldığım i7 16 gb ramlı üstün özellikli laptopu gerek hızda gerek performansta gerek oyunda her türlü masa üstü cihazı yiyor neden? biri intell biri amd farkını söyleyeyim intell yük sevmez yükü yedimi ya ram ya ana kart ya işlemciyi götürür yada power uçar amd öyle değildir bildiğin Bedford kamyonlar vardır eskinin yükü yedikce lastikleri yere iner ama gitmem demez yükü sever ne sağı patlatır ne solu zaten işi bilenler AMD takılır ağır iş yapanlar ağır oyun oynayanlar amd kullanır ve donanım uyumu konusunda amd nin windows işletim sistemleri ile uyumu bariz şekilde intellden çok daha iyidir. neyse 2017 miladını bekleyin :)

• Beğen
Tepkiler: ceza87, emz, Esendağlı ve 1 kişi daha
dakamon

dakamon

Üye
Ehliyet alsam zengin de olsam ferrari alırım :D ötesi yok. Zengin olan adam gidiyor iphone 6+ alıyor daha az parası olan lg g4 alıyor yada samsung s6 alıyor :) parası olmayan adam da 400 tl diye lumia 520 alıyor neyin aavunması yapılıyor anlamıyorum. 920 399 tl ye satılıyor sıfırı. 1500 tl lil cihaz bu. İki buçuk senede geldiği fiyata bak. 930 ilk tanıtıldığında sistemi bir duşun o zaman da android ve ios u düşün o kadar para verip bir insan az gelişmiş bir sistemin telefonunu mu alır yoksa daha gelişmiş bir sistemin telefonunu mu alır. Bir şeyleri dallandırıp budaklandırarak haklılık payı illaki çıkarılır ama genel çerçeveden bakılmalı duruma. Çünkü biz ne kadar ince analizler yapsakta olay oğluna telefon almaya gelen amca kadar basit. Ya bana samsung ver ya onlar iyimiş yada biz iphone alcaz neler var sizde. Mevzu bu. Yada ya bana ucuz olsun akıllı telefon olsun ama hızlı da olsun o zaman size lumia 520 verelim. Şu w10 gelsin bakalım işletim sistemiyle hapılabilecekler neler olacak bir görelim o zaman değerlendirme yaparız sistem gelişmişmi yeteri kadar yoksa gelişmemiş mi. Amiral gemi modelinin neler yapabileceğini bir görelim.

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan, dilmenibrahim, caner1010 ve 2 diğerleri
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Motorola'yı Google satın aldı diye biliyordum windows cihaz üreteceğini sanmıyorum.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Ehliyet alsam zengin de olsam ferrari alırım :D ötesi yok. Zengin olan adam gidiyor iphone 6+ alıyor daha az parası olan lg g4 alıyor yada samsung s6 alıyor :) parası olmayan adam da 400 tl diye lumia 520 alıyor neyin aavunması yapılıyor anlamıyorum. 920 399 tl ye satılıyor sıfırı. 1500 tl lil cihaz bu. İki buçuk senede geldiği fiyata bak. 930 ilk tanıtıldığında sistemi bir duşun o zaman da android ve ios u düşün o kadar para verip bir insan az gelişmiş bir sistemin telefonunu mu alır yoksa daha gelişmiş bir sistemin telefonunu mu alır. Bir şeyleri dallandırıp budaklandırarak haklılık payı illaki çıkarılır ama genel çerçeveden bakılmalı duruma. Çünkü biz ne kadar ince analizler yapsakta olay oğluna telefon almaya gelen amca kadar basit. Ya bana samsung ver ya onlar iyimiş yada biz iphone alcaz neler var sizde. Mevzu bu. Yada ya bana ucuz olsun akıllı telefon olsun ama hızlı da olsun o zaman size lumia 520 verelim. Şu w10 gelsin bakalım işletim sistemiyle hapılabilecekler neler olacak bir görelim o zaman değerlendirme yaparız sistem gelişmişmi yeteri kadar yoksa gelişmemiş mi. Amiral gemi modelinin neler yapabileceğini bir görelim.
Tamamen katılıyorum Prestij var tabi ferrari mantığı çok doğru paran yetiyorsa alırsın yetmiyorsa samsung alırsırn dün aynı şeyi ben düşündüm WP dünya üstü bir telefonda yapsa Apple bir prestij olmuş tıpkı araba örn verdiğin gi tüm devlet adamları mafya sanatçı vs Mercedese biner neden Bmw Audi vs vs değilde o tek kelime Prestij benim görüşüm

dakamon

dakamon

Üye
Aynen tanınmışlık önemli. Bunun da tek göstergesi üreticiler sizin işletim sisteminize amiral gemi model çıkartma konusunda birbiriyle yarışırlarsa sizin işletim sisteminiz tanınmış demektir.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Tanınmışlık bir yana garantide çok önemli şimdi forumda çok fazla sony sever var beni karşıt olarak anlamasınlar Z3 cıhazımızı 3 kez sony'ye verdik ilkinde kasa açık geri geldi ikincisinde düzeltin diye verdim gene aynı verdiler ücüncüsünde yeni cihaz gönderdik dediler bakalım bekliyoruz. Sony'nin sony center mağazalarıda kendisine bağlı değil diyorlar bu gibi sikintiların olmaması için Microsoft ciddi önlem almalı.

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
siz sıkıntı yapmayın dediğim gibi Microsoftun Miladı 2017 1. çeyrekte başlayacak Android o tarihten sonra bitecek yazın bu yazımı bir yere Elinde Sonunda her üretici gerek giriş gerek amiral gemisi üretecek arkadaşın birisi demişki üreticiler hep giriş seviyesinden oldukca platform ilerlememiş demektir yanlış hocam şimdi sen ehliyet aldın ilk arabanı gidip Ferrarimi alırsın? Mercedesmi yoksa ucuz yollu öğrenme amaçlı birşeymi? sanırım cevabını tahmin ediyorum firmalarda böyle sen olsan sende direk amiral gemisi cihazla girmezsin önce test edersin platformu cihazınla sonra yavaş yavaş cihazını geliştirirsin zaten platformu geliştirmek Ms elinde üreticinin değil sen tutupta ilk gireceğin platforma amiralle gelirsen çakozlarsın ve donanıma yazık edersin sistem oturmamış diye birşey yok fazla bir eksik kalmadı ha android ve ios ile kıyasladığımızda ms onların 9 yılda yapamadığını sadece 4 yılda yaptı ve stabilize konusunda kimse kusura bakmasın wp alanında bir numara android işletim sistemleri henüz dalvik sorununu çözemedi ve lolipop ile giderme yolunu seçti ama yine olmadı işletim sistemi ile donanım uyumu hala yüzde 55 te ios işletim sistemi ve donanım uyumunda yüzde 65 te ki bu iki platformda hemen hemen 9 yıllık ama gel görki 4 yıllık wp nin donanım ve işletim sistemi uyumu yüzde 80 civarında buda ms nin işletim sistemi konusundaki tartışılmaz becerisinden dediğim gibi önemli olan cihazın Donanım gücü değil işi yapan siz donanım sanıyorsunuz hayır işi yapan cihazı cihaz yapan işletim sistemi ve donanım uyumudur bakınız wp 10 önizleme kullananlar bilir ne derecede sorunlar olduğunu 930 gibi bir cihazı bugün denize atacaktım zorla wp 10 kurdu kasılmalar donamlar masa üstünün gelmemesi gibi sorunlar ama aynı yapıyı lm 920 de kendim kurdum sorunsuz çalışıyordu yani donanım ve işletim sistemi uyumu olmadıkca sen 8 çekirdekte koysan 16 gb ram da koysan o cihazdan bir cacık olmaz kullandığım pc AMD Phenom 9100e Quad core Makinada 16 gb ram 2 gb ekran kartı var sana göre bu cihaz ki ana kart ve işlemci o tarihte daha ülkede yokken almanyadan getirildi ve 4 çekirdek ortalama 6 yılı geçti bu makina ama yeni aldığım i7 16 gb ramlı üstün özellikli laptopu gerek hızda gerek performansta gerek oyunda her türlü masa üstü cihazı yiyor neden? biri intell biri amd farkını söyleyeyim intell yük sevmez yükü yedimi ya ram ya ana kart ya işlemciyi götürür yada power uçar amd öyle değildir bildiğin Bedford kamyonlar vardır eskinin yükü yedikce lastikleri yere iner ama gitmem demez yükü sever ne sağı patlatır ne solu zaten işi bilenler AMD takılır ağır iş yapanlar ağır oyun oynayanlar amd kullanır ve donanım uyumu konusunda amd nin windows işletim sistemleri ile uyumu bariz şekilde intellden çok daha iyidir. neyse 2017 miladını bekleyin :)
Abi her şeyi geçtim, araba örneklerine takıldım ya :) Ferrari, Mercedes falan. Giriş seviye dediğin de Opel falan olacak herhalde ki Türkiye koşulları malum :)

• Beğen
Tepkiler: merlin19
merlin19

merlin19

Üye
Şimdi hacılar bir konuya parmak basak Parası olup Ferrariye binemeyenler tanıyorum ben yani Başka markayı bilmem ama Bir Ferrariye sahip olmak bir Bugattiye sahip olmaktan zordur azcık araştırınız Gidip 2 3 Trilyon verip Bugatti Veyron alırsınız ancak 5 Trilyon verip bir Ferrari alamazsınız. Ferrari her adama araba satmıyor :) gerisi mevzuya gelince Ben cihazın parasına bakmam ben Bana yaptığı işe bakarım şimdi 3 bin tl verip iphone 6 plus alıp Fotoğraf kalitesinde rezillik çekemem Bir samsung 6s yada edg alıp Çakma Pixeller ile yada ısınma sorunları ile yada androidlerin kasım kasım kasılan hali ile uğraşamam şimdi hocam ben bir cihaza 3 bin tl sayarsam Cam gibi foto çeksin isterim 2 zoom yapınca pixelleri sayılsın istemem yada 3 bin tl verdiğim cihazın 1 metreden düşüp sağının solunun dağılmasını da istemem yada 3 bin tl verdiğim cihaza mazallah daha Mağzada kutudan çıkınca 80 tl verip kırılmaz cam koruyucu 80 tl verip özel kılıf takmayı hiç istemem nerede kaldı abi bunun 3 bin tl lik al benisi?? şimdi siz diyonuz ki Ferrariye biner ama LPG Takarım.. olay bu Gidip Samsung 6s yada her neyse tonla para verip çakma resimleremi bakak? gece resim çekek desek abi flash açsanda ekranda görüntü yok onu geç youtube girip bir video açsan 1 saatlik harbi diyom evi yakarsınız onu geç kasılmalar donmalar klasik 9 yılda çözülmeyen sorunlar v.s .vs hayır anlamıyorum sözde yüksek donanım var ama iş icraat ve performansa geldimi nedense Benmark testlerinde dahi özel üretim cihazlarla test var :) sence ironik değilmi? onuda geç abi ben bir cihaza 3 bin tl sayarsam 3 kattan atarım ve birşey olmamasını beklerim 3 bin tl sayarsam bluetut ile resim foto dosya yollamak isterim iphone olmayan bir şeye ne bileyim yani benim düşüncem bu şimdi diyecen 1800 tl saydın ne yapıyorsun? valla düşünmeden Benim 2 yaşında kızın eline veriyom yerlerede atıyor duvarada çarpıyor kafam attımı 4 aylık cihazı ben bile sallıyorum Sizde İphone 6 larınızı Samsung 6s lerinizi hele bir Duvara çarpın hele bir 1.5 yaşında çoğun eline verip yan odada doya doya pc de oyun oynayın? kaçınız yapabiliyor? söyleyimmi çocuk öbür odada elinde cihaz sizin pc başından kafanızı uzatıp diğer odayı izlediğiniz mantığı hadi gönül rahatlığı ile verin bebelerin eline? bak 920 cihaz her gün duvarlara çarpılıyor ne işgenceler görüyor hala kaya gibi 1650 tl saymıştım şimdi yine sayarım :) abi ben 1800 saydım ama inan sizin 3 bin tlnize 2000 tl nize 10 kat hodri meydan yapıyor gerek kamerada gerek özellikte gerek performansta şimdi gene çıkıp diyeceniz ya marktte bişi yok abi Wp market boşsa sizi Shell markete alalım olsun bitsin :)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve Esendağlı
dakamon

dakamon

Üye
Bir bugattiye 3 milyon Tl verip, 300 km s hızla duvara toslayınca arabaya hiçbirşey olmamasını da ister misiniz?

Emre

Üye
hayal kurmak guzeldir :)

Son düzenleme:

Üst Alt