Mono & Stereo kulaklıklar hakkında yardım?

Sponsorlu Bağlantılar

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
    Konu Sahibi
Mono & Stereo kulaklıklar hakkında yardım?
İlk olarak nedir bu stereo ve mono? İnternette okuduğuma göre kulaklığın ucunda 3 çizgi varsa mono, 2 çizgi varsa stereoymuş. Ancak 6220c min Orjinal HS-47 kulaklığında 3 çizgi var ve internet sitesinde STEREO olarak yazıyor???

İkincisi 6220c girişi 2.5mm oldduğu için bir çevirici aldım. Aldığım çeviricinin 2 çizgisi var stereo mudur mono mudur?

Aklım karıştı yardım lütfeen:hmmm

--------------- Ekleme ---------------

Ben bu forumda ne sorsam cevapsız kalıyor yardım edin...
 

dsr

Üye
Mono:

Stereo:


jacklar resimlerdeki gibi. Mono olunca tek kanallı olur. Stereo olunca 2 kanallı farkı ne dersen; genelde oyunlarda sağ-sol kulaktan farklı ses almak veya bazı şarkılarda sağdan farklı soldan farklı ses gelir. bunun için stereo (2 kanal) olması gerekir. Mono da ikisinden de aynı ses gelir. ses kaçırmazsın. müzik için çok büyük bi kayıp olmasa da oyun veya filmde oldukça fark edebilir.

edit: eğer telefon için diyorsan işin içine mikrofon ve kontrol tuşları da gireceği için daha fazla kanal gerekir. Stereo ses (2 kanal) ve mikrofon (1 kanal) toplam 3 yapar. yani 3 çizgi (ayıraç, sınır) varsa yani 4 farklı metal bölüm stereodur. eğer sayı 1 eksikse monodur. üstte verdiğim resimler sadece "standart" kulaklıklar için geçerlidir. nokia'nın yeni telefonları ve ipod 3.5 mm "standart" kulaklığı desteklemekle beraber üzerinde mikrofon bulunan kulaklıkları da vardır.
 


Üst Alt