MİDYE TATLISI tarifi

  • 6 Nisan 2013
  • 425 Okunma
  • 6 Cevap

  1. Hamuru icin malzemeler
    1 yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı süt
    1 yemek kaşığı sirke
    yarım paket kabartma tozu
    1 cay bardak nisasta
    aldigi kadar un (3 su bardak yeterli geliyor )
    ici icin malzemeler
    ceviz
    üzerine dökmek icin
    150 gr tereyağ
    acmak icin
    nişasta ve üzerine antep fistigi

    Şerbeti icin malzemeler

    3 su bardağı şeker
    2,5 su bardağı su
    cayrek limon
    hazirlanisi
    Şerbeti su, ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır ve soğumaya birakilir.
    Derin bir kabin icersine un haric malzemeleri ekleyin unu azar azar ekleyip yumusak bir hamur yugurun.
    Kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurun.
    Hamurdan bezeler kesilir ben 12 tane beze cikartdim.
    Bu bezelerin üzerini kapatin yaklasin 15 dakika dinlensin.
    Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır.
    Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açılır.
    Bicakla kesilip merdaneyle hafif bastirtarak azda olsa acilir ortasina ceviz konulur ve uc kismi bastirtarak kapatilir .Tepsinize siralayin yaklasik bir tepsi cikiyor.
    Hamurun üzerine eritilen tereyağı kasikla hertarafina sürüldükten fırında pişirilir.
    Piştikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür.
    Midye tatlısı antep fistigna batirilip servise hazırdır. Afiyet olsun
     


    Yazan: Haydar
  2. Midyenin Tatlısıda mı var ya :tşk:
     
    Byhaydar bunu beğendi.
  3. :rica:
     
  4. Teşekkürler, böyle konulara resim de koysan güzel olmaz mı Haydar kardeş.
     
  5. Evet resim cidden güzel olur görenin canı çeker
     
  6. tamam elimden geleni yaparım :)
     
    kemal21 bunu beğendi.
Yüklüyor...
19/10/2018 - 11:43