Microsoft Windows Phone telefonlarla 24 ülkede iphone geride bıraktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
saynesim

saynesim

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft Windows Phone telefonlarla 24 ülkede iphone geride bıraktı
Microsoft: Windows Phone’lu Telefon Satışları, 24 Ülkede iPhone Geride Bıraktı

Windows Phone’un Nokia ile inanılmaz bir büyüme içerisinde olduğu açıkça ortada. Huawei ve HTC‘nin de bu büyümeye bir miktar katkı sunduklarını söyleyebiliriz. Yakın zamanda ise Sony‘nin Windows Phone ekosistemine dahil olarak rekabetin daha ileri seviyelere taşınması bekleniyor.

2013′ün geride kalmasıyla birlikte mobil işletim sistemlerinin son çeyrek satışları, pazar ve yıllık büyüme oranları henüz açıklanmadı, ancak Microsoft‘a göre Windows Phone’lu telefonlar tatil dönemini de kapsayan 4. çeyrekte rekor satışlar elde etti. 2013 yılı 3.çeyreğine kadar yıllık %156′lık bir büyüme sağlayan WP’nin son çeyrekte özellikle bütçe dostu çözümlerle bu büyümeyi daha yukarılara taşıması bekleniyor. Avrupa’da %10 gibi önemli bir pazar payı elde eden Windows Phone işletim sistemine en fazla rağbetin gösterildiği ülke ise İtalya.

Lumia 520/625/1320 ve Huawei W1/W2 gibi bütçe dostu çözümler ve Lumia 928/1020/1520 gibi üst sınıfta konumlandırılan modellerle birlikte çıkışını sürdüren Windows Phone şu an için dünya genelinde en hızlı büyüyen mobil işletim sistemi.

CES 2014 etkinliğinde Windows Phone platformunu içeren bazı ürünlerin tanıtımı gerçekleşirken, etkinlik kapsamında Microsoft yetkilileri tarafından işletim sisteminin göstermiş olduğu gelişim hakkında bazı bilgiler verildi. Microsoft iletişim direktörü Christoper Flores, Windows Phone platformunun halihazırda 14 ülkede en çok tercih edilen ikinci mobil işletim sistemi olduğunu belirtti. Bu ülkeler, Hindistan, Meksika, İtalya, Şili, Tayland, Vietnam, Malezya, Polonya, Güney Afrika, Ukrayna, Macaristan, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan şeklinde sıralanıyor.

Flores ayrıca Windows Phone’lu telefon satışlarının 24 ülkede iPhone‘u geride bıraktığını da ifade etti. Alt bölümde yer alan ülkelerin genel olarak gelişmekte olan pazarlar olması dikkatlerden kaçmıyor.

Windows Phone’un gerçekleştirdiği büyüme ve işletim sisteminin gelişimi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Şili
Kolombiya
Çek Cumhuriyeti
Mısır
Ekvador
Finlandiya
Yunanistan
Macaristan
Hindistan
İtalya
Kenya
Kuveyt
Malezya
Meksika
Nijerya
Pakistan
Peru
Polonya
Suudi Arabistan
Güney Afrika
Tayland
Ukrayna
Birleşik Arap Emirlikleri
Vietnam
kaynak: wpcentral, gsmarena

Hagios

Hagios

Üye
Güzel haber fakat yerli siteden alıntı haber paylaşımı yasak :)

Tmobile

Tmobile

Üye
Gençler pozlar sizde .:sirit:.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Teşekkürler ancak yerli sitelerden alıntı kabul etmiyoruz.
Konu açarken mümkün olduğunca yabancı kaynaklardan haber alıp çevirmeye, araştırmaya veya doğrudan kendimiz hazırlıyorsak özgün içerik kullanmaya dikkat ediyoruz.

İyi forumlar.

:locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt