Windows Phone, pazar payını yükseltiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Windows Phone, pazar payını yükseltiyor
Gelen araştırma raporlarına göre Windows Phone yükselişe geçmiş durumda.


Teknoloji dünyasında ki rekabet her alanda sürmeye devam ediyor. Sunulan cihazlar kadar yazlım alanında da büyük bir mücadele bulunmakta.



Yazılım alanındaki en büyük rekabet Android ile iOS arasında yaşanmakta. Cihaz üreticilerinin çoğuda iOS ve Android işletim sistemlerini tercih etmekte. iOS ve Android’in liderliği paylaştığı yazlım segmentinde ki diğer büyük işletim sistemi ise Windows Phone. Windows Phone’da kendini yenileyip geliştirerek, pazardaki payını artırmaya çalışıyor. Gelen araştırma raporlarına göre Windows Phone’da bunu başarmış gibi görünüyor. Mobil yazılımı konusunda Google ve Apple’ın gerisinde kalan Microsoft, yeni mobil işletim sistemi ile iyi işler yapmış gibi görünüyor.

Yeni mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile işletim sistemi ile pazar payını büyütmeyi hedefleyen Microsoft, yapılan araştırmalara göre şimdiden yükselişe geçmeye başlamış. Görünen o ki Microsoft, Windows Phone ile mobil işletim sistemi segmentinde bende varım diyor. Kantar araştırma şirketinin Ağustos ayında biten 3 aylık araştırma verilerine göre Windows Phone, global olarak pazar payını artırmış durumda. Dünya genelinde özellikle Fransa, Almanya ve Avustralya gibi ülkelerde pazar payını artırdığını görüyoruz. Kantar’ın açıklamalarına göre Microsoft, Windows 10 Mobile ile cihaz üreticilerine odaklanmış durumda ve bunun pazar payında nasıl bir etki yaratacağını tahmin edemediklerini ama büyüme beklediklerini belirtti.

Windows Phone, pazar payını yükseltiyor - MaxiCep
 

Benzer Konular



Üst Alt