Samsung’un Tizen İşletim Sistemi, Blackberry’i Geride Bıraktı

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Samsung’un Tizen İşletim Sistemi, Blackberry’i Geride Bıraktı
Samsung’un Tizen işletim sistemi, 2015 üçüncü çeyrek itibarıyla Blackberry’i geride bıraktı ve mobil işletim sistemi pazarında dördüncü en büyük platform oldu.

Tizen, Blackberry’i geride bırakarak üçüncü en büyük mobil işletim sistemi oldu.

Samsung Z3, yeni Tizenli akıllı telefon artık resmi
Tizen aslında çok büyük bir başarıya imza atmadı fakat Blackberry gibi bir markayı sadece Hindistan, Sri Lanka ve Bangladeş gibi ülkelerde yaptığı satışlarla geride bırakması da gözlerden kaçmıyor.

Strategy Analytics tarafından yapılan yorumlara göre Samsung Tizen dördüncülüğe yükselse de pazarın üçüncüsü durumundaki Windows Phone platformunu yakalaması bir hayli zor görünüyor. Tizen özellikle en çok satış yaptığı Hindistan pazarında, fiyat grubu olarak Android platformu ile rekabete girmek zorunda. Bu noktada ise Çin merkezli üreticilerin ciddi tehdit olduğu bir gerçek.

Samsung, Tizen işletim sistemine sahip Z1 ile belirli pazarlarda yer almıştı. Fakat gelen bilgilere göre Tizen işletim sistemli Samsung Z3 ile Avrupa ülkelerinde pazara çıkmaya hazırlanıyor. Samsung Z3 İngiltere, İrlanda, Fransa, Almanya, İtalya ve Rusya dahil yakında 11 Avrupa ülkesinde pazara sunulacak. Tizen işletim sisteminin başarısını ölçmek için asıl süreç de bu noktadan sonra başlayacak diyebiliriz.

The Pancar

The Pancar

Üye
Tizen gümbür gümbür geliyor

Üst Alt