Haber Microsoft Windows Phone Telefonlarının Markasını Açıkladı: Microsoft Lumia

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Microsoft Windows Phone Telefonlarının Markasını Açıkladı: Microsoft Lumia
Uzun zamandır merak edilen soruya nihayet resmi olarak bir açıklama Microsoft’tan geldi.

Microsoft geçtiğimiz yılın Eylül ayında Nokia ile Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın alma için görüşmelere başladıklarını açıklamıştı. Yaklaşık sekiz ay süren görüşmelerin sonunda anlaşma tamamlanmış ve 2014 Nisan ayının sonlarında anlaşma tamamlanarak Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolu Microsoft bünyesine Microsoft Mobile adıyla katılmıştı.

Bu tarihten sonra en çok merak edilen konu ise Nokia markasının akıllı telefonlardaki akıbetinin ne olacağıydı. Bu soru bugün Microsoft resmi bloğu üzerinde, Microsoft Telefonlar Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Tuula Rytilä tarafından açıklandı. Microsoft’un ilk WindowsPhone Lumia cihazları çok yakında “Microsoft Lumia”markasıyla karşımızda olacak.

Microsoft tarafından kendi markasıyla kullanıcılarla buluşması beklenen ilk Windows Phone akıllı telefonun çıkış tarihi ve özellikleriyle ilgili bilgi vermekten kaçınan Tuula Rytilä sözlerinin devamında şunları kaydetti:

Microsoft bir değişim sürecinde yaşıyor. Windows Phone telefonlarımız bugüne kadar Nokia markasıyla geldi fakat artık bu cihazlar Microsoft Lumia markasıyla gelmeye başlıyor. Yerel ve global Web sitelerimiz bu isim değişikliğine geçmeye başlamıştı. Çok yakında sosyal ağ hesaplarımızda da bu değişimi göreceksiniz.

Microsoft Telefonlar Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Tuula Rytilä’nın bilgi vermekten kaçındığı cihazın ise RM-1089 ve RM-1090 model numaralarıyla FCC sertifikası alan cihaz olacağı tahmin ediliyor.

• Beğen
Tepkiler: saynesim, MixRadio, Serhan ve 6 diğerleri

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
hadi bakalım hayırlısı

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Kaliteli ve kullanılabilirliği yüksek cihazlar çıkartsınlar yeter,gerisi teferruattır:)Haber için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Ryan
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
5 yıl sonra dns gelir mi acaba . Şaka bir yana harbi hep şaka yapıyorlar . Ciddi birsey yok

pirenuri

pirenuri

Üye
Microsoft Lumia 930 gibi bir telefona kulaklık koymayarak adını karaladı zaten. Bu saatten sonra da kimse itibar etmez

• Beğen
Tepkiler: skynet
Murat Alper

Murat Alper

Üye
efsaneyi bir çırpıda sildi microsoft yazıklar olsun onlara

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve drangela61
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Cihazın üstünde ne yazdığının önemi yok.
Sunulan cihazlar kaliteli ve sistem gelişmiş olsun yeter.
Haber için teşekkürler dostum.

• Beğen
Tepkiler: Serhan ve emz
drangela61

drangela61

Üye
Ne yalan söyleyeyim bu zamana kadar android veya ios kullanmama sebebim sadece Nokia idi lumialar gelmeden önce de n900 kullanmıştım madem artık Nokia yok benim de diğer platformları denememem için bir sebep kalmadı demektir lumia 920 ile gittiği yere kadar gider daha sonra Allah kerim..

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper
braayn

braayn

Üye
cihaz üzerinde ne yazdığı çokda önemli değil aslında ama şu anlamda önemli Turkiyede Microsoft Lumia kullanıyorum dediğimde kaç kişi bilecek ? Ama Nokia diyince insanlar biliyor .Şimdi Microsoft Lumia 1030 cihaz aldım kullandım telefoncuya satmak istediğimde şu cevabı alabilirim.
ya kardeş Microsoft lumiayı kimse bilmiyor o nedenle almıyorlar gibi
birde şahsen şunuda bekliyorum Microsofttan Nokia lumialara daha az özen gösterip Microsoft Lumialara daha fazla ozen gösterebilirler!!!!
zaman herşeyin ilacıdır.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
valla ben Nokia kullanıyorum dediğimde artık herkes "ıyyy hala Nokia kaldı mı nasıl kullanıyorsun" diyorlar, belki ilerde Microsoft Lumia kullanıyorum dediğimde "aaa Microsoft telefon mu yaptı? bakiim nasıl? güzel mi?" gibi yorumlar da gelebilir :) hep boş tarafa bakmayın, Nokia fanı olduğu kadar Nokia öldü diye "kaka"(!) diye bakanlar da var

• Beğen
Tepkiler: S.c.k.N, PureFood, Sensation ve 4 diğerleri
emz

emz

Üye
:tşk:

dakamon

dakamon

Üye
Microsoft demeye gerek yok lumia kullanıyorum deyip geçerim ben

• Beğen
Tepkiler: Yağız Ryan
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Benim Anlamadığım Nokıa Diye Bir Marka Hala Varmı ? :allalla:

Murat Alper

Murat Alper

Üye
vardı ama microsoft bir çırpıda bitirdi sağolsun :vur:off:

emz

emz

Üye
Benim Anlamadığım Nokıa Diye Bir Marka Hala Varmı ? :allalla:

Bunun cevabını vermiştim :)
Birincisi sonuna kadar haksızsın. Nedense kimse satın alma işlemi yapılırken forumda takılmamış gibi.
Nokia daha satış gerçekleşirken sözleşmede sadece mobil bölümünü sattığını (fabrika) ama isim ve icraat konusunda var olacağını bildirmişti. Şimdi microsoft isim değiştirmekte mecburi çünkü hala nokia var ve izin vermiyor. Benim adımı kullanma diyor. Mecburi bir değişiklik. Ayrıca nokia 10 yıl kendi adıyla cihaz üretmeyeceğini, ancak patent alacağını ve geliştirme yapacağını açıkladı. Ayrıca 10 yıl sonra yeniden akıllı telefon pazarına gireceğini açıkladı. Ve bu dönüşünün aynı kartal hikayesindeki gibi tamamen kendini yenileyerek olacağını söyledi. Bakalım neler olacak ileride. O yüzden Nokia ismi hala var ve silinmedi. Sen dert etme.

Son düzenleme:
emz

emz

Üye
okudum ama kabullenemiyorummmm :)

Ama Nokia var. :) Sadece bekle. Bu aşamadan sonra böyle.

Arkadaşlar benim 525 aldırdığım arkadaşlar inatla ben telefonumu microsoft ismiyle değiştiricem diyor. Arka kapak ve ön paneldeki isimleri microsoft yaptırabilecek miyiz biz bundan sonra?? Yoksa sadece yeni cihazlar mı? Bende merak ettim o deyince. Arka kapak ms yazsa da olur :ehe

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Nokia niye kafan dar ms sana benzemis . Gençler gelin meegoyu biz geliştirelim oburlerinde iş yok

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

Üst Alt