Ue-Gazi
Emekli Yönetici
Microsoft Windows 7 Ultimate Türkçe Kurulum | Resimli Anlatım
Adım adım Windows 7 Kurulumunu anlatılıyorum... Kurulumdan önce yapamımız gereken bir kaç adım var... Öncelikle elimizde olması gereken Windows 7 CD si yada sine ihtiyacımız olacak... Bilgisayarınızın Windows 7 donanım uyumluluğunu lütfen öğreniniz... Son adımda ise BIOS tan CD/DVD-ROM sürücüsünün Boot edilmesini sağlamamız gerekiyor...
Not : BIOS tan nasıl boot edildiğini anakartınızını kullanım klavuzuna yada web sitesinden öğrenebilirsiniz...
Windows 7 Kurulum CD/DVD si yerleştirip DVD-Room boot ettiğinizde resimde görüldüğü gibi Cd den veya DVD den önyükleme için bir tuşa basın yazısını gördüğünüzde Enter tuşuna basın...
Burada hiç bir değişiklik yapmadan İleri butonuna tıklayın...
Elinizde Windows 7 için etkinleştirme numaraları varsa girebilirsiniz...
Not : BIOS tan nasıl boot edildiğini anakartınızını kullanım klavuzuna yada web sitesinden öğrenebilirsiniz...
Windows 7 Kurulum CD/DVD si yerleştirip DVD-Room boot ettiğinizde resimde görüldüğü gibi Cd den veya DVD den önyükleme için bir tuşa basın yazısını gördüğünüzde Enter tuşuna basın...
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Windows 7 kurulumunu başlatmak için Şimdi yükle tıklayın...
Lisans koşullarını kabul ediyorum kutusunu onayladıktan sonra ileri tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz...
Burada Windows diğer işletim sistemlerini kullanıp bu işletim sistemlerini güncellemek istiyorsanız Yükseltme seçiyorsunuz. Farklı bir sürücüye ikinci işletim sistemi olarak kurmak istiyorsanız Özel (Gelişmiş) seçmeniz gerekiyor...
Ben Özel (Gelişmiş) geçerek farklı bir sürücüye Windows 7 kurmaya tercih ettim...
Sürücü Özellikleri tıkladığınızda resimde görüldüğü gibi Sil, Biçimlendir, Yeni kısımlar açılıyor bu açılan kısımlar ile diskinizi bölümlendirebilir yada var olan bölümleri silip biçimlerdirebilirsiniz... bu işlemlerden sonra Windows 7 kurulması istediğiniz disk bölümünü seçerek ileri diyerek kurulumu başlatın...
Sürücü Özellikleri tıkladığınızda resimde görüldüğü gibi Sil, Biçimlendir, Yeni kısımlar açılıyor bu açılan kısımlar ile diskinizi bölümlendirebilir yada var olan bölümleri silip biçimlerdirebilirsiniz... bu işlemlerden sonra Windows 7 kurulması istediğiniz disk bölümünü seçerek ileri diyerek kurulumu başlatın...
Kurulum işlemine başladı bir üst kısımda Windows 7 nin kurulmasını istediğiniz bölüme Windows 7 gerekli dosyalayıp gerekli kurulumu yapıyor...
bu aşamada bilgisayar adını girmeniz isteniyor...
bu aşamada bilgisayar adını girmeniz isteniyor...
Kurulum işlemi bitti sizden bir kullanıcı oluşturmanız isteniyor...
Oluşturulan kullanıcıya şifre belirlemeniz isteniyor...
Windows 7 nın ilk açılışta güncelleştirilmesini isteyip istemediğini soruyor burada Önerilen ayarları seçebilirsiniz...
Saat ve tarih ayarlarını seçin...
Kendinize bir ağ türü belirleyin...
Seçtiğiniz ağ türüne göre Resim, Video, Müzik gibi klasörlerin diğer bilgisayarlar paylaşıp paylaşmayacağını belirliyorsunuz ve ağ parolasını veriyor bunu bir yere not alınız...
Ve Windows 7 kurulum işlemi bitmiştir
Anlatım : ULAŞ Bilişim
Ekli dosyalar
Eklentileri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
Yönetici tarafından düzenlendi: