Microsoft Nokia 'yı satın aldı

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
Ya bir şey diyeceğim telefonları artık Microsoft mu üretecek? Nokia markası ile değil mi ?kesin adı da değişir fakat Nokia nın Ceosu yine ait olduğu yere Microsoft a geçmiş ve çalışanları da öyle. Bence kalitesi düşecek.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Ya bir şey diyeceğim telefonları artık Microsoft mu üretecek? Nokia markası ile değil mi ?kesin adı da değişir fakat Nokia nın Ceosu yine ait olduğu yere Microsoft a geçmiş ve çalışanları da öyle. Bence kalitesi düşecek.
nokia adı sadece düşük model cihazlarda kullanıcak üst model cihazlarda yani akıllı cihazlarda sadece lumia ve asha olacak. microsoft isterse alt segment cihazlarda nokia adını kullanacak satış stratejisi için. bu da demektir. isim yok olacaktır zamanla.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Microsoft "Lumia" ve "Asha" markalarının ticari haklarını almış. Nokia markası ise yine Nokia'da kalmış. Bu da şu anlama geliyor bundan sonra Nokia markası akıllı telefon pazarında varlık göstermeyecek. Sadece klasik telefon modelleri bu markayla piyasaya sürebilir. Nokia Lumia 920 / Microsoft Lumia 920 olarak değişecek. Yani öncekiler değişmeyecek, bundan sonrakiler böyle oalcak.

musti15fb

Üye
Peki bize verilen güncelleme sözü ne olacak? Gidip bir telefoncu'ya sordum elindekini alarak zaten intihara kalkmışsın o cihazlar mahvoldu diyerek moralimi daha da bozdular.

Daha dün aldım telefonu, ona göre fazla gün geçmeden gidip satıcam telefonu. Güncelleme konusunda bilgisi olan var mı?

gutihaz1

gutihaz1

Üye
telefonun üzerinde nokia yazısını görmem lazım

dakamon

dakamon

Üye
Umarım Nokia care ler ve Nokia shopları adam eder MS :D adının da Microsoft olarak değişmeyeceğine inanıyorum ben telefonların.

by-pegasus

Üye
adan zengin :ehe

tapatalk

tapatalk

Üye
Yazık gerçekten nokia sevdiğim bi üretici ama sadece microsoft yüzünden tercih etmedim.Microsoft kadar çıkarcı adamın iliğini kurutan bi firma yok geçmiş olsun nokiaya. Jollanın tasarımda arada kaynadı.Carlı bırakmasalar bari

IVI-Elia

Üye
nokia adı sadece düşük model cihazlarda kullanıcak üst model cihazlarda yani akıllı cihazlarda sadece lumia ve asha olacak. microsoft isterse alt segment cihazlarda nokia adını kullanacak satış stratejisi için. bu da demektir. isim yok olacaktır zamanla.

eğer Microsoft isterse hiç kullanmayabilirmiş Nokia ismini kısaca bitti

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yazık yahu koskoca Nokia yok paraya satılmış.Google motorolayı bile daha pahalıya satın aldı yuh be.:off:Nokia'nın sonu böyle olmamalıydı.Efsaneler ölmez derler ama Efsane öldü.Geçmiş olsun.:bye:

Motorola'yı hafife almışsın ama Motorola'nın sırf gsm altyapısındaki patentleri, Nokia'nın satılan birim ve patentlerinin toplam değerine eşit sayılır. Çünkü Motorola, Nokia'nın elinde bulundurduğu patentlerden çok daha fazla patente sahip bir firmaydı. Bu yüzden bana göre; yok paraya değil, ederine gitmiş. :)

tapatalk

tapatalk

Üye

Motorola'yı hafife almışsın ama Motorola'nın sırf gsm altyapısındaki patentleri, Nokia'nın satılan birim ve patentlerinin toplam değerine eşit sayılır. Çünkü Motorola, Nokia'nın elinde bulundurduğu patentlerden çok daha fazla patente sahip bir firmaydı. Bu yüzden bana göre; yok paraya değil, ederine gitmiş. :)
Ben çocukken kapaklı motorola telefonlar aşktı şimdide moto x çok hoş Türkiyeye gelse keşke

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben çocukken kapaklı motorola telefonlar aşktı şimdide moto x çok hoş Türkiyeye gelse keşke
Gelir inşallah Can, M.Motox özellik olarak çok iyi bir cihaz ve hoş bir tasarıma sahip. :oke:

• Beğen
Tepkiler: tapatalk
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
Her Efsane gibi nokiada artık bir efsane oldu ve bunuda microsoft yaptı nokiayı alarak

ekleme olarak da şunu yazmak istiyorum bir zamanlar bundan 3sene önce forumda sölemiştim windowslu nokialar nokianın sonu olacak demiştim ve oldu bu dediğim microsoft nokiayı alınca nokiada artık tarihe gömülmüştür :ağlarım:

caglar b

caglar b

Üye
acaba mevcut cihazlara ne olacak

Invoke

Invoke

Üye
Belki de daha iyi olmuştur.

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
Androide teslim oluyorum somuru:

hikmet366

hikmet366

Üye
o zaman duşük modeller telefon çıkartacaksa bir ümit symbıan a destek verebilir belli olmaz .

Silinen Üye 2381601

Kapalı Hesap
O zaman s40 ve asha sistemi öldü mü?

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye

dostum Motorola konusunda haklısın ama olaya birde şu yönden bakmak lazım ; skype firmasını bile Microsoft 8.000.000.000 $ a aldı ; yani Microsoft resmen Nokia'yı bedavaya getirdi. Şimdi geçmişe dönüp Nokia'nın elop gelmeden önceki hisse degeri ne kadardı ona bakalım ; 48.0000.000.000 $ elop geldikten 3 ay gibi kısa bir zamanda ne kadardı ? 24.000.000.000 $ şimdi kaç para ya aldı Microsoft 5.000.000.000 $(mobil bölümü) , 2.200.000.000 $(patent ucretleri) toplamda 7.200.000.000 $ gibi komik bir rakama satıldı Nokia.

Adamları (Microsoft) tebrik etmek gerekir aslında , bu satın alma olayı en az 6 senelik bir çalışmanın ürünü , önce şirketin en kritik noktalarına adamlarını yerleştir , sonra şirketin değerlerini düşürecek kararları aldır ; şirketin değeri dibi gördüğünde ise bedavaya ; satın al...

• Beğen
Tepkiler: 0MG90, PureFood, Invoke ve 3 diğerleri
Takipçi Satın Al

Üst Alt