İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

hiphop

Üye
Anladım Teşekkür ederim cevabınız için sağolun :)

- - - Eklendi - - -

Herhangi bir gelişme olduğunda buradan kullanıcıları bilgilendirirseniz çok sevinirim :)

Teşekkürler, Saygılar...

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye

Telefonun kendi hoparlörü vasat. Kulaklıkla ses kalitesi vasatın da altında, berbat.

Bunu neye dayanarak mı söylüyorum ? 2008'de telefonum 5320 Xpress Music'ti, 2010'daki ise 5800 Xpress Music. 5320'nin ses kalitesine hayrandım, çünkü verilen kulaklık inanılmaz güzeldi, harika ses, harika netlik, harika bass'lar hepsi önerilen ayarda bile enfesti. Sonra 5800'a geçtim, kulakiçi bir kulaklık çıktı karşıma. Telefonun hoparlör kalitesi 5320'den de öteydi, muazzamdı, kulakiçinin ses kalitesini hiç beğenmedim, 5320 kulaklığını taktım. Dinlediğim müzikten aldığım keyif ikiye katlandı.

Ben müzik kalitesine, netliğe, baslara aşırı derecede önem vereyen biriyim ve şunu net olarak söylüyorum ki, dünyadaki netlik ve kalite konusunda en iyi telefon benim için Nokia 5800 Xpress Music'tir.

Lumia 920 alırken ses kalitesinin kötü olduğunu tahmin etmiştim öyle çıktı. Müzik dinleyesi gelmiyor insanın 5800 gibi bi kalite uzmanından geçince. İlk kulaklığımı 920'ye de taktım ama 5800'daki o basları veremiyor, o kalite yine yok. Ses kalitesi kötü, hoparlör de kötü. Kısaca bu telefon müzik telefonu değil, evet. Bunları neden mi yazdım ? Alıntı yaptığın arkadaş hatırlamıyorum ismini ses kalitesinde sorun yok demiş o yüzden. Eğer müzik dinleyeceksen yanında mutlaka 5800'ı taşımanı şiddetle öneriyorum... Ya da hiç dinleme daha iyi...

Umarım fikirlerinin değişmesinde rol oynarım çünkü telefon bilgilerinde 5800 gözüküyor. Şimdiden beklentilerini olumsuz olarak tut. 920'nin yanında da 5800'ı tut :) Hayırlı olsun şimdiden.

2 Telefon birden taşıyamam kardeş. Ama şimdiye kadar okuduğum, izlediğim hiç bir yerde senin kadar kötüleyen olmadı Lumia 920'nin kulaklık performansını. Haklısın 5800 çok iyi ses konusunda, lakin artık dayanılmaz derecede yavaşladı. Şimdi böyle demen beni gerçekten düşündürdü. Müzik dinlemeden yapamam. Hoparlörü o kadar önemli değil benim için. Çünkü çevremde metal müzik dinleyen başka kimse yok. O yüzden sadece kulaklık performansı yeterli bana. Of ya yine bir şüphe !

PureFood

PureFood

Üye
2 Telefon birden taşıyamam kardeş. Ama şimdiye kadar okuduğum, izlediğim hiç bir yerde senin kadar kötüleyen olmadı Lumia 920'nin kulaklık performansını. Haklısın 5800 çok iyi ses konusunda, lakin artık dayanılmaz derecede yavaşladı. Şimdi böyle demen beni gerçekten düşündürdü. Müzik dinlemeden yapamam. Hoparlörü o kadar önemli değil benim için. Çünkü çevremde metal müzik dinleyen başka kimse yok. O yüzden sadece kulaklık performansı yeterli bana. Of ya yine bir şüphe !

Ben telefonumu çok seviyorum yanlış anlama telefonu kötülemiyorum, ancak bende senin gibi müzik kalitesine önem verdiğim için böyle detaylı yazdım sana. Evet 5800 yavaş, 920'den sonra 5800'a dokunamayacaksın bile, artık dokunmatiğine vuracaksın öyle olacak çünkü. Müzik konusunda bende aynı düşünüyorum dinlemeden yapamam, ancak 920 olunca dinleyesim de gelmiyor malesef.

Tamam kalite dinlenmeyecek düzeyde değil, ama 5800'ın bulunduğu piste uğrayamaz öyle diyeyim.. Aklında bulunsun.. Ya dinleme eğer çok pimpirikliysen benim gibi, ya da mecbur 5800'ı da taşı..

Şüpheye düştün evet ama en azından alınca 'bu ses kalitesi ne böyle 5800'la alakası yok' demezsin artık. Şu HTC'lerde Beats Audio olayı var ama ben yine de 5800 kadar iyi olacağını sanmıyorum.. :hmmm

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye

Ben telefonumu çok seviyorum yanlış anlama telefonu kötülemiyorum, ancak bende senin gibi müzik kalitesine önem verdiğim için böyle detaylı yazdım sana. Evet 5800 yavaş, 920'den sonra 5800'a dokunamayacaksın bile, artık dokunmatiğine vuracaksın öyle olacak çünkü. Müzik konusunda bende aynı düşünüyorum dinlemeden yapamam, ancak 920 olunca dinleyesim de gelmiyor malesef.

Tamam kalite dinlenmeyecek düzeyde değil, ama 5800'ın bulunduğu piste uğrayamaz öyle diyeyim.. Aklında bulunsun.. Ya dinleme eğer çok pimpirikliysen benim gibi, ya da mecbur 5800'ı da taşı..

Şüpheye düştün evet ama en azından alınca 'bu ses kalitesi ne böyle 5800'la alakası yok' demezsin artık. Şu HTC'lerde Beats Audio olayı var ama ben yine de 5800 kadar iyi olacağını sanmıyorum.. :hmmm

Anladım. Peki nokia merkezlerine gidip deneyebilir miyim acaba kulaklık performansını ? Buna izin verirler mi ki ?

PureFood

PureFood

Üye
TİM'lerde açık 920 oluyor. Belki kulaklığını rica edersen bir şansın olabilir diye düşünüyorum.. Belki benim kadar pimpirikli değilsindir bu konuda umarım tatmin eder seni ses kalitesi :) Ama şunu diyeyim bas denen bir şey yok orijinal kulaklıkta. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Kutunun içinde öyle duruyor bembeyaz bende.

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
TİM'lerde açık 920 oluyor. Belki kulaklığını rica edersen bir şansın olabilir diye düşünüyorum.. Belki benim kadar pimpirikli değilsindir bu konuda umarım tatmin eder seni ses kalitesi :) Ama şunu diyeyim bas denen bir şey yok orijinal kulaklıkta. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Kutunun içinde öyle duruyor bembeyaz bende.

Şimdi gerçekten ama gerçekten aşırı değişken bir konu bu kulak konusu. Seninle benim dinlediğim müzik tarzları farklı olabilir en basitinden. İnsandan insana değişiyor yani sesi algılama. Ama umarım izin verirler de bir denerim şu ses kalitesini ya. Benim için bir telefonda en önemli olan özellik. Android sevmiyorum kesinlikle ama kesinlikle hiç sevmiyorum. Ama bir bakmıştım sürekli övdükleri galaxy s3'lerine. Onda da kulaklık performansı çok azmış. Otobüslerde falan dinleyemiyorlarmış. İyice soğumuştum o telefondan o yüzden.

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Şimdi gerçekten ama gerçekten aşırı değişken bir konu bu kulak konusu. Seninle benim dinlediğim müzik tarzları farklı olabilir en basitinden. İnsandan insana değişiyor yani sesi algılama. Ama umarım izin verirler de bir denerim şu ses kalitesini ya. Benim için bir telefonda en önemli olan özellik. Android sevmiyorum kesinlikle ama kesinlikle hiç sevmiyorum. Ama bir bakmıştım sürekli övdükleri galaxy s3'lerine. Onda da kulaklık performansı çok azmış. Otobüslerde falan dinleyemiyorlarmış. İyice soğumuştum o telefondan o yüzden.
arkadaşım ben gayet memnunum kulaklığın performansından

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
arkadaşım ben gayet memnunum kulaklığın performansından

İşte dediğim gibi arkadaşım. Değişken. Bende gidip deneyeceğim, umarım izin verirler. Belki bende beğenirim. İsmet arkadaşımız pek memnun kalmamış. Bakalım ne olacak. Ama lumia 920'den soğumam için gerçekten çok büyük bir eksikliğin olması lazım ses konusunda.

PureFood

PureFood

Üye
Sanırım üreticiler bu konuya pek önem vermiyor.. Ne Samsung ne Nokia.. Müzik tarzlarımız farklı evet ben kulağıma hoş gelen her tür müzik dinlerim metal hariç :D Bu iş göreceli ama müzik kalitesi denen şey aynı sonuçta sonuçta aynı telefonu kullandık kullanıyoruz da, büyük ihtimal düşüncelerin benim gibi olacak diye düşünüyorum..

Hani 5800'da sesi 5-6'ya alırsın hoparlörü kulağına tutarsın baslar duyulur, ne güzeldir ya o :) Başka hiçbir telefonda yok o, 920'de de yok malesef :)

- - - Eklendi - - -

Tekrar diyorum, bu iş göreceli. Gidip dinlerseniz yorumunu almak isterim.

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
Sanırım üreticiler bu konuya pek önem vermiyor.. Ne Samsung ne Nokia.. Müzik tarzlarımız farklı evet ben kulağıma hoş gelen her tür müzik dinlerim metal hariç :D Bu iş göreceli ama müzik kalitesi denen şey aynı sonuçta sonuçta aynı telefonu kullandık kullanıyoruz da, büyük ihtimal düşüncelerin benim gibi olacak diye düşünüyorum..

Hani 5800'da sesi 5-6'ya alırsın hoparlörü kulağına tutarsın baslar duyulur, ne güzeldir ya o :) Başka hiçbir telefonda yok o, 920'de de yok malesef :)

- - - Eklendi - - -

Tekrar diyorum, bu iş göreceli. Gidip dinlerseniz yorumunu almak isterim.

Tamamdır. En yakın zamanda bir Lumia 920 Bulup kulaklık performansını deneyeceğim. Ayrıca burada da yorumumu paylaşacağım arkadaşım. Umarım hüsranla sonuçlanmaz. Gerçekten istediğim gibi bir telefon. Çok umut bağladım.

PureFood

PureFood

Üye
Umarım beklediğin gibi olur :) Bu başlığı da sürekli takip ediyorum, yorumunu bekliyor olacağım. İyi geceler. :oke:

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
    Konu Sahibi
Umarım beklediğin gibi olur :) Bu başlığı da sürekli takip ediyorum, yorumunu bekliyor olacağım. İyi geceler. :oke:

920 ye 5800ın kulaklığını takalım :)

- - - Eklendi - - -

Tamamdır. En yakın zamanda bir Lumia 920 Bulup kulaklık performansını deneyeceğim. Ayrıca burada da yorumumu paylaşacağım arkadaşım. Umarım hüsranla sonuçlanmaz. Gerçekten istediğim gibi bir telefon. Çok umut bağladım.

kardeş 5800ımda bende metal dinliyorum arada sorada ama zaten gitar sesinden karışık bi ses geliyor. Bkz: sowhat

- - - Eklendi - - -

sonrası şöyle; telefon kendiliginden kapanana kadar şarji bitir. Kapandiktan sonra şarja tak. Şarj dolduktan sonra 6 saat daha şarjda tut. Şarjdayken kullanmamaya ozen goster işlem tamamdir. İlk bir kac şarjda performans duşuk olabilir dert etme. Sonraki her şarjdan sonra batarya suresi artmaya başlar.

kardeş batarya kalibrasyonu nasıl ve ne zaman yapılıyor bilgi verirmisin?

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
920 ye 5800ın kulaklığını takalım :)

- - - Eklendi - - -

kardeş 5800ımda bende metal dinliyorum arada sorada ama zaten gitar sesinden karışık bi ses geliyor. Bkz: sowhat

- - - Eklendi - - -

kardeş batarya kalibrasyonu nasıl ve ne zaman yapılıyor bilgi verirmisin?

Kardeş Tam olarak anlamadım demek istediğini. Gitardan karışık ses geliyor derken ? Anladığım şu : Elektro gibi disko tarzı müziklerde sürekli tekrar eden devamlı olmayan sesler geliyor. Ama gitar devamlı olan bir ses veriyor. Bu yüzden pek bir fark yaratmaz diyorsun. Doğru mu anlamışım ?

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş Tam olarak anlamadım demek istediğini. Gitardan karışık ses geliyor derken ? Anladığım şu : Elektro gibi disko tarzı müziklerde sürekli tekrar eden devamlı olmayan sesler geliyor. Ama gitar devamlı olan bir ses veriyor. Bu yüzden pek bir fark yaratmaz diyorsun. Doğru mu anlamışım ?

kardeş pek anlamam ama müziklede alakalı olabilir sowhat da adam ilk gitarla giriyorya orda acayip oluyor gitarın kendi sesimi telefon kalitesindenmi anlaşıomıyor

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
    Konu Sahibi

Bana yine de vermiyor o tadı baslar düşük derecede kalıyor tabi ses yüksekliği de :) Deneyin sizde ya da denediyseniz nasıl düşündünüz ?

bende şuan 920 yok kardeş alınca inş. Denerim

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
kardeş pek anlamam ama müziklede alakalı olabilir sowhat da adam ilk gitarla giriyorya orda acayip oluyor gitarın kendi sesimi telefon kalitesindenmi anlaşıomıyor

Anladım kardeş. Bakalım zaman gösterecek her şeyi. Bu hafta içi bir yerde lumia 920 bulup kulaklık performansını denemeyi deneyeceğim :D Ve size de ulaştıracağım kesinlikle. Ama yinede benim beğendiğimi başkası beğenmeyebilir. Şimdilik şunu diyebiliriz: Kitlelerin karşı çıkacağı kadar büyük bir sorun yok şu an. Sadece kişisel tercihler sonucu beğenmeme oluyor.

- - - Eklendi - - -

Anladım kardeş. Bakalım zaman gösterecek her şeyi. Bu hafta içi bir yerde lumia 920 bulup kulaklık performansını denemeyi deneyeceğim :D Ve size de ulaştıracağım kesinlikle. Ama yinede benim beğendiğimi başkası beğenmeyebilir. Şimdilik şunu diyebiliriz: Kitlelerin karşı çıkacağı kadar büyük bir sorun yok şu an. Sadece kişisel tercihler sonucu beğenmeme oluyor.

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
    Konu Sahibi

haklısın kardeş şimdiden sağol

Üst Alt