İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

ecel54

ecel54

Üye
merhaba arkadaşlar ben de bu telefondan almak istiyordum fakat internette wp8 kullanımının zor olduğunu gördüm baya karışıktı kullananlar nasıl diyor acaba hem bu telefonun arka kapağı zor mu çıkartılıp takılıyor

- - - Eklendi - - -

birde xbox oyunları oynanabiliyormuş galiba

- - - Eklendi - - -

bedavaya

ücretsiz oyunları oynarsın ama ücretlileri normal olarak oynayamazsın :D anca deneme sürümünü oynarsın

PureFood

PureFood

Üye
İlk defa düşürdüm :( Cebime tam oturtamadım sandalyeye oturduğum gibi pat yere..

İyi ki kap var da.. bişey olmadı ama içim gitti ha.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Düşürmekmi düşüncesi bile korkunç Allah korusun

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ilk telefonundan başlayıp şimdiki son telefonum olan Nokia 5800 XpressMusic'e kadar sürekli Nokia kullandım, ve bundan vazgeçmek istemiyorum. O yüzden çok yakın bir zamanda Turkcell dışında bir yerden Nokia Lumia 920 edinmek istiyorum. Ama öncelikle siz Lumia kullanıcılarına bir kaç sorum olacak. Eğer cevaplarsanız gerçekten çok mutlu olurum.

İlk olarak aşırı derecede müzik dinleyen birisiyim. Telefonumu en çok müzik dinlemek için kullanıyorum. Aklıma ilk gelen ve beni en çok merak içerisinde bırakan konu şu : Lumia 920'nin kulaklık performansı. Metal müzik dinleyicisiyim. Yüksek seste kullanıyorum hep. Acaba Lumia 920'nin kendi kulaklığı Kaliteli ve Yüksek ses performansı sağlayabiliyor mu ? Sağlayamıyorsa sorun kulaklıkta mıdır yoksa Lumia 920'de mi ?

Bir sonraki sorum ise şu. Batarya sorunu. Yorumlara bakıyorum da birileri şarjım sorunsuz 1 gün gidiyor diyor. Bazıları bir kaç saatte bitiyor diyor. Bu şans işi mi yoksa telefon alındığından hemen sonra batarya kalibrasyonunda yapılan bir hata yüzünden mi böyle ? Telefonu aldıktan sonra sürekli servislerde falan gezinmek istemiyorum.

Bunların dışında, yorumlarda okudum. Mesaj falan gelince, mesaj sesi mesajı okumanıza rağmen bile çalmaya devam ediyormuş. Ekran kilitleniyormuş konuşma yaparken. Mesaj göndermede sorunlar olabiliyormuş. Bu gibi sorunlar herkeste görünmüyor anladığım kadarıyla lakin böyle küçük sorunlar insanı bazen çileden çıkarabilir. Bu gibi olaylar kesinlikle güncellemeler ile düzelir mi ?

Bunların dışında telefonu Turkcell bayisinde inceledim. Çok detaya inemedim orada incelerken ama internete yüklenmiş ve içerisinde Lumia 920 ismi geçen tüm Türkçe yazı ve videoyu detaylı olarak inceledim. Buradaki 93 sayfalık tüm yorumları okudum. Dokunmatiğine, ekranına, kamerasına, mix radio özelliğine hayran kaldım. İnternet üzerindeki hızı da gözümden kaçmadı. Uygulama eksiği var falan diyorlar ya ben ona deli oluyorum. Mesela android'in uygulama sitesine girdim baktım. Neredeyse hepsi Oyun. Ondan sonra en çok bulunan uygulamalar ise çok küçük uygulamalar. El feneriydi bilmem neydi. Sırf bunlar mı telefonu telefon yapıyor ? Her neyse 5800'ım çok kötü durumda şu an. Herhangi bir program kullanmıyorum zaten. Yokluğunu hissetmeyi geçin sanırım o uygulama mağazası bana yetip artacak gibi.

Konuyu dağıttım sanırım biraz, ama çok heyecanlıyım. Kısacası arkadaşlar telefonu tavsiye eder misiniz diye sormayacağım :D Eksiklikleri olacak elbette yepyeni telefon ve yazılım. Ama bu eksikler güncelleme ile kesin düzelecek mi ? Her türlü yorumlarınızı ve öncelikle cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim arkadaşlar.

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ilk telefonundan başlayıp şimdiki son telefonum olan Nokia 5800 XpressMusic'e kadar sürekli Nokia kullandım, ve bundan vazgeçmek istemiyorum. O yüzden çok yakın bir zamanda Turkcell dışında bir yerden Nokia Lumia 920 edinmek istiyorum. Ama öncelikle siz Lumia kullanıcılarına bir kaç sorum olacak. Eğer cevaplarsanız gerçekten çok mutlu olurum.İlk olarak aşırı derecede müzik dinleyen birisiyim. Telefonumu en çok müzik dinlemek için kullanıyorum. Aklıma ilk gelen ve beni en çok merak içerisinde bırakan konu şu : Lumia 920'nin kulaklık performansı. Metal müzik dinleyicisiyim. Yüksek seste kullanıyorum hep. Acaba Lumia 920'nin kendi kulaklığı Kaliteli ve Yüksek ses performansı sağlayabiliyor mu ? Sağlayamıyorsa sorun kulaklıkta mıdır yoksa Lumia 920'de mi ?Bir sonraki sorum ise şu. Batarya sorunu. Yorumlara bakıyorum da birileri şarjım sorunsuz 1 gün gidiyor diyor. Bazıları bir kaç saatte bitiyor diyor. Bu şans işi mi yoksa telefon alındığından hemen sonra batarya kalibrasyonunda yapılan bir hata yüzünden mi böyle ? Telefonu aldıktan sonra sürekli servislerde falan gezinmek istemiyorum.Bunların dışında, yorumlarda okudum. Mesaj falan gelince, mesaj sesi mesajı okumanıza rağmen bile çalmaya devam ediyormuş. Ekran kilitleniyormuş konuşma yaparken. Mesaj göndermede sorunlar olabiliyormuş. Bu gibi sorunlar herkeste görünmüyor anladığım kadarıyla lakin böyle küçük sorunlar insanı bazen çileden çıkarabilir. Bu gibi olaylar kesinlikle güncellemeler ile düzelir mi ?Bunların dışında telefonu Turkcell bayisinde inceledim. Çok detaya inemedim orada incelerken ama internete yüklenmiş ve içerisinde Lumia 920 ismi geçen tüm Türkçe yazı ve videoyu detaylı olarak inceledim. Buradaki 93 sayfalık tüm yorumları okudum. Dokunmatiğine, ekranına, kamerasına, mix radio özelliğine hayran kaldım. İnternet üzerindeki hızı da gözümden kaçmadı. Uygulama eksiği var falan diyorlar ya ben ona deli oluyorum. Mesela android'in uygulama sitesine girdim baktım. Neredeyse hepsi Oyun. Ondan sonra en çok bulunan uygulamalar ise çok küçük uygulamalar. El feneriydi bilmem neydi. Sırf bunlar mı telefonu telefon yapıyor ? Her neyse 5800'ım çok kötü durumda şu an. Herhangi bir program kullanmıyorum zaten. Yokluğunu hissetmeyi geçin sanırım o uygulama mağazası bana yetip artacak gibi.Konuyu dağıttım sanırım biraz, ama çok heyecanlıyım. Kısacası arkadaşlar telefonu tavsiye eder misiniz diye sormayacağım :D Eksiklikleri olacak elbette yepyeni telefon ve yazılım. Ama bu eksikler güncelleme ile kesin düzelecek mi ? Her türlü yorumlarınızı ve öncelikle cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim arkadaşlar.

kardeş dolby gibi bi sistem yok galiba ama orijinal kulaklık çok güzel ses veriyor müziğin içinde hissediyon kendini.

Şarj ise kalibrasyonları felan doğru yaparsan bi sorun olmaz.

Mağazada yavaş yavaş gelişiyor diyemicem hızlı hızlı gelişiyor

kardeş diğer sorunlarda güncellemelerle kapatılır diye düşünüyorum

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye
kardeş dolby gibi bi sistem yok galiba ama orijinal kulaklık çok güzel ses veriyor müziğin içinde hissediyon kendini.

Şarj ise kalibrasyonları felan doğru yaparsan bi sorun olmaz.

Mağazada yavaş yavaş gelişiyor diyemicem hızlı hızlı gelişiyor

kardeş diğer sorunlarda güncellemelerle kapatılır diye düşünüyorum

Oh iyi kulaklık sorununu hallettik :D Şu şarj işi nasıldı ? İlk aldım kutuyu açtım. Şarjı biteseye kadar kullandım. Sonra ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Oh iyi kulaklık sorununu hallettik :D Şu şarj işi nasıldı ? İlk aldım kutuyu açtım. Şarjı biteseye kadar kullandım. Sonra ?

sonrası şöyle; telefon kendiliginden kapanana kadar şarji bitir. Kapandiktan sonra şarja tak. Şarj dolduktan sonra 6 saat daha şarjda tut. Şarjdayken kullanmamaya ozen goster işlem tamamdir. İlk bir kac şarjda performans duşuk olabilir dert etme. Sonraki her şarjdan sonra batarya suresi artmaya başlar.

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye

sonrası şöyle; telefon kendiliginden kapanana kadar şarji bitir. Kapandiktan sonra şarja tak. Şarj dolduktan sonra 6 saat daha şarjda tut. Şarjdayken kullanmamaya ozen goster işlem tamamdir. İlk bir kac şarjda performans duşuk olabilir dert etme. Sonraki her şarjdan sonra batarya suresi artmaya başlar.

Tamamdır arkadaşım çok teşekkür ederim. Peki şu görüntülü konuşma özelliği falan neden yok acaba ? Birde bir yerde okudum. Ses seviyesi kısılmayıp, tuş titreşimleri kapanmıyormuş ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Tamamdır arkadaşım çok teşekkür ederim. Peki şu görüntülü konuşma özelliği falan neden yok acaba ? Birde bir yerde okudum. Ses seviyesi kısılmayıp, tuş titreşimleri kapanmıyormuş ?

o okudugun yerde yandaki ses tuşlari ne işe yariyormuş diye bir aciklama var miydi bari. :ah inanmayin boyle hurafelere.
hoparlör sesi 0'dan 30'a kadar kademeli olarak ayarlanabiliyor. Ahize sesi ise 0'dan 10'a kadar. Sanal tuşlarin titreşimleri kapanmiyor ama kapali olsa emin ol kullanamazsin.

roadrunner2635

roadrunner2635

Üye

o okudugun yerde yandaki ses tuşlari ne işe yariyormuş diye bir aciklama var miydi bari. :ah inanmayin boyle hurafelere.
hoparlör sesi 0'dan 30'a kadar kademeli olarak ayarlanabiliyor. Ahize sesi ise 0'dan 10'a kadar. Sanal tuşlarin titreşimleri kapanmiyor ama kapali olsa emin ol kullanamazsin.

Gerçi o da doğru. O hassaslığa titreşim şart :D Neyse aşırı sabırsızlanıyorum almak için. Turkcell dışında satılıyor değil mi Lumia 920'miz ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

hiphop

Üye
Lumia 820 için Dosya Yöneticisi Programı yok mu?

Yüklediğim oyunu beğenmeyip sildikten sonra bile sistemde hafızadan silinmiyor. Sanırım setup dosyası sistemde duruyor ama ben dosya yöneticisi gibi bir program olamdığı için silemiyorum. Bununla ilgili File Manager, Dosya yöneticisi gibi uygulama olacak mı Windows Phone8 e (lumia 820) bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler, Saygılar...​

PureFood

PureFood

Üye

Telefonun kendi hoparlörü vasat. Kulaklıkla ses kalitesi vasatın da altında, berbat.

Bunu neye dayanarak mı söylüyorum ? 2008'de telefonum 5320 Xpress Music'ti, 2010'daki ise 5800 Xpress Music. 5320'nin ses kalitesine hayrandım, çünkü verilen kulaklık inanılmaz güzeldi, harika ses, harika netlik, harika bass'lar hepsi önerilen ayarda bile enfesti. Sonra 5800'a geçtim, kulakiçi bir kulaklık çıktı karşıma. Telefonun hoparlör kalitesi 5320'den de öteydi, muazzamdı, kulakiçinin ses kalitesini hiç beğenmedim, 5320 kulaklığını taktım. Dinlediğim müzikten aldığım keyif ikiye katlandı.

Ben müzik kalitesine, netliğe, baslara aşırı derecede önem vereyen biriyim ve şunu net olarak söylüyorum ki, dünyadaki netlik ve kalite konusunda en iyi telefon benim için Nokia 5800 Xpress Music'tir.

Lumia 920 alırken ses kalitesinin kötü olduğunu tahmin etmiştim öyle çıktı. Müzik dinleyesi gelmiyor insanın 5800 gibi bi kalite uzmanından geçince. İlk kulaklığımı 920'ye de taktım ama 5800'daki o basları veremiyor, o kalite yine yok. Ses kalitesi kötü, hoparlör de kötü. Kısaca bu telefon müzik telefonu değil, evet. Bunları neden mi yazdım ? Alıntı yaptığın arkadaş hatırlamıyorum ismini ses kalitesinde sorun yok demiş o yüzden. Eğer müzik dinleyeceksen yanında mutlaka 5800'ı taşımanı şiddetle öneriyorum... Ya da hiç dinleme daha iyi...

Umarım fikirlerinin değişmesinde rol oynarım çünkü telefon bilgilerinde 5800 gözüküyor. Şimdiden beklentilerini olumsuz olarak tut. 920'nin yanında da 5800'ı tut :) Hayırlı olsun şimdiden.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Dosya yöneticisi bütün kapalı sistemlerde oldugu gibi wp'de de yok. Bunun sebebi ise dosya yöneticisi sistem erişimi demektir ve sistem yetkisini kullanıcıya vermek demektir. Buraya kadar aciklayici olmuştur umarim.

Şimdi Microsofta yapilan geri dönüşler sonucunda Microsoft'tan olumlu tepkiler geldi bir ara. Apollo+ güncellemesinde dosya yöneticisi olma ihtimali yüksek. Tabi sistemin hacklenmesini önlemek icin gerekli güvenlik tedbirini almadan böyle bir şey yayınlamazlar.

Üst Alt