Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben ilk telefonundan başlayıp şimdiki son telefonum olan Nokia 5800 XpressMusic'e kadar sürekli Nokia kullandım, ve bundan vazgeçmek istemiyorum. O yüzden çok yakın bir zamanda Turkcell dışında bir yerden Nokia Lumia 920 edinmek istiyorum. Ama öncelikle siz Lumia kullanıcılarına bir kaç sorum olacak. Eğer cevaplarsanız gerçekten çok mutlu olurum.
İlk olarak aşırı derecede müzik dinleyen birisiyim. Telefonumu en çok müzik dinlemek için kullanıyorum. Aklıma ilk gelen ve beni en çok merak içerisinde bırakan konu şu : Lumia 920'nin kulaklık performansı. Metal müzik dinleyicisiyim. Yüksek seste kullanıyorum hep. Acaba Lumia 920'nin kendi kulaklığı Kaliteli ve Yüksek ses performansı sağlayabiliyor mu ? Sağlayamıyorsa sorun kulaklıkta mıdır yoksa Lumia 920'de mi ?
Bir sonraki sorum ise şu. Batarya sorunu. Yorumlara bakıyorum da birileri şarjım sorunsuz 1 gün gidiyor diyor. Bazıları bir kaç saatte bitiyor diyor. Bu şans işi mi yoksa telefon alındığından hemen sonra batarya kalibrasyonunda yapılan bir hata yüzünden mi böyle ? Telefonu aldıktan sonra sürekli servislerde falan gezinmek istemiyorum.
Bunların dışında, yorumlarda okudum. Mesaj falan gelince, mesaj sesi mesajı okumanıza rağmen bile çalmaya devam ediyormuş. Ekran kilitleniyormuş konuşma yaparken. Mesaj göndermede sorunlar olabiliyormuş. Bu gibi sorunlar herkeste görünmüyor anladığım kadarıyla lakin böyle küçük sorunlar insanı bazen çileden çıkarabilir. Bu gibi olaylar kesinlikle güncellemeler ile düzelir mi ?
Bunların dışında telefonu Turkcell bayisinde inceledim. Çok detaya inemedim orada incelerken ama internete yüklenmiş ve içerisinde Lumia 920 ismi geçen tüm Türkçe yazı ve videoyu detaylı olarak inceledim. Buradaki 93 sayfalık tüm yorumları okudum. Dokunmatiğine, ekranına, kamerasına, mix radio özelliğine hayran kaldım. İnternet üzerindeki hızı da gözümden kaçmadı. Uygulama eksiği var falan diyorlar ya ben ona deli oluyorum. Mesela android'in uygulama sitesine girdim baktım. Neredeyse hepsi Oyun. Ondan sonra en çok bulunan uygulamalar ise çok küçük uygulamalar. El feneriydi bilmem neydi. Sırf bunlar mı telefonu telefon yapıyor ? Her neyse 5800'ım çok kötü durumda şu an. Herhangi bir program kullanmıyorum zaten. Yokluğunu hissetmeyi geçin sanırım o uygulama mağazası bana yetip artacak gibi.
Konuyu dağıttım sanırım biraz, ama çok heyecanlıyım. Kısacası arkadaşlar telefonu tavsiye eder misiniz diye sormayacağım

Eksiklikleri olacak elbette yepyeni telefon ve yazılım. Ama bu eksikler güncelleme ile kesin düzelecek mi ? Her türlü yorumlarınızı ve öncelikle cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim arkadaşlar.