Sevgili moderatörlerimize bir sorum var aslında konuyla ilgili bilgisi olan herkese Windows Phone - Bilgileri ve Sorunları Burada Paylaşalım Bu aralar yabancı kaynaklarda çok sayıda haber çıkıyor MS'in WP8 sisteminin geleceği ile ilgili planları hakkında. En son okuduğum haber açıkçası beni korkuttu ve üzdü. Bir rus blogcunun çok ciddi bir MS kaynağından öğrendiğini iddia ettiği bir şey.
Güya MS bir ekip oluşturmuş ve 2015 yılında WP ile Windows RT Tablet sürümlerini birleştirecekmiş ama bu yepyeni bir işletim sistemi yazarak olacakmış. Ve bu yeni işletim sistemi wp7 ile wp8 geçişi sırasında olduğu gibi yani wp8 sistemi kullanan cihazlara verilmeyecekmiş. MS'in güncelleme desteği süresini uzatmasının sebebi buymuş güya.
Yani eğer söylenenler doğruysa MS kendi söylediği lafı yalayıp yutmuş olacak çünkü wp8 ve sonrasındaki yeni gelecek sürümlerde wp7-wp8 değişimi sürecinde yaşananlar kesinlikle yaşanmayacak demişlerdi. MS bu iki platformu birleştirerek tek bir market oluşturup uygulama geliştiricilerin yaşadığı sıkıntıları da çözmüş olacakmış.
Sonuç olarak eğer bu iddialar doğru çıkarsa 2015 yılının sonlarında bizim cihazlar aynen çöp olacak. Ve MS yine kendi ayağına sıkmış olacak bence. WP7-WP8 geçişinde milyonlarca kullanıcıyı yarı yolda bıraktılar şimdi sıra bize geldi sanırım. Sizlerin yorumları nelerdir arkadaşlar.
Haberin linki:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız