İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

power_24

Üye
Evet arkadaşlar kimler turuncu da söyleyin lütfen..

- - - Eklendi - - -

Bugün bütün lumialarvturuncu yapsın arkadaşlar sadece sıyah kapaklı olan değil.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
Güncellemenin gelmesi lazım Bi an önce diğer klasoru4 e yaklastı

serinaga

serinaga

Üye
Güncellemenin gelmesi lazım Bi an önce diğer klasoru4 e yaklastı

Aşağıdaki uygulama bir çeşit temizlik yapıyor diğer klasöründe ...
Mağazadan "shrink storage" uygulamasını arattır ve telefonuna yükle.
Uygulamayı çalıştır, Önce "Fill Phone Storage" çalıştır (Bu hafıza durumuna göre biraz uzun sürebilir, beklemen lazım) ve bitince telefonu KAPAT-AÇ,
Açılınca tekrar aynı uygulamayı çalıştır ve bu defa "Clean Phone Storage" çalıştır (Bu çok kısa sürüyor), ve bak bakalım şimdi
diğer klasörü kaç olmuş ?
Duruma göre 1 Gbyte kadar temizleyebiliyor ...

Tacettinn

Tacettinn

Üye
Evet bu programın çok büyük bi faydası oluyor.
Benim tel'de 2.5 gb ye ulaşan dğer klasörünü her zaman 800 mb küsür e kadar indiriyor.

- - - Eklendi - - -

Bu arada Program çalışırken telefonun kilit moduna girmemesine özen gösterin. Yoksa bekletebiliyor.

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Arkadaşlar music klasörüne attığım müzikler Müziklerde şarkılar sekmesi altında çıkmıyor, burası bomboş diyor halbuki, Müzikler albüm, Artist, sekmesi altında sıralanmış ama bütün müzik listem şarkılar sekmesi altında görünmüyor. 210 tane felan mp3 dosyası mevcut, Bunun %30'unu silersem görünüyor. Attığım mp3 dosyalarında mı bir bozukluk var, yoksa başka bir sorun mu ? Daha önce hiç karşılaşan oldumu ?

YENİÇeri1362

YENİÇeri1362

Üye
Hayırlı olsun teşekürler.

Zaman_yolcusU

Zaman_yolcusU

Üye
Aşağıdaki uygulama bir çeşit temizlik yapıyor diğer klasöründe ...
Mağazadan "shrink storage" uygulamasını arattır ve telefonuna yükle.
Uygulamayı çalıştır, Önce "Fill Phone Storage" çalıştır (Bu hafıza durumuna göre biraz uzun sürebilir, beklemen lazım) ve bitince telefonu KAPAT-AÇ,
Açılınca tekrar aynı uygulamayı çalıştır ve bu defa "Clean Phone Storage" çalıştır (Bu çok kısa sürüyor), ve bak bakalım şimdi
diğer klasörü kaç olmuş ?
Duruma göre 1 Gbyte kadar temizleyebiliyor ...
bende kullanıyordum onu artık o da dusurmiyo200mb yer açtı o

power_24

Üye
Phone storage cleanup programını kullanan varmı arkadaşlar.bu programda hafızayı temizliyor.göz atmanız da fayda var.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar music klasörüne attığım müzikler Müziklerde şarkılar sekmesi altında çıkmıyor, burası bomboş diyor halbuki, Müzikler albüm, Artist, sekmesi altında sıralanmış ama bütün müzik listem şarkılar sekmesi altında görünmüyor. 210 tane felan mp3 dosyası mevcut, Bunun %30'unu silersem görünüyor. Attığım mp3 dosyalarında mı bir bozukluk var, yoksa başka bir sorun mu ? Daha önce hiç karşılaşan oldumu ?

Daha önce hiç karşılaşmadım.
Bende de o civarda mp3 var ama herhangi bir sıkıntı yok.
Müziğim kısmına girince Şarkılar sekmesinde hepsi görünüyor.

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşlar geçtiğimiz gün yani cumartesi bende Lumia sahibi oldum benide ekleyebilrsiniz. Telefonu Nokia Shoptan aldım genel koordinatörüne kadar ilgilendiler benimle yalan yok. İlk izlenimimi anlatıyorum bataryanın sallanmasını test ettim çok güçlü sallamama rağmen sallanmadı aslında çok hafif ama varla yok arası bi şey. Daha önce vatan computer da sallamıstım takur tukur du. Bunun sebebi adığım nokianın son fabrikadan çıkan lumialardan oldugunu düşünüyorum.
Sonra telefon gerçekten ağır değil yani s3 e göre korkutan bi fark gibi gelsede hiç agır gelmiyor. Bi kere WP8 farkı ilk elinize aldığınızda içinizi sarıyo ilk başta biraz karısık gibi gelebilir ama emin olun androidden karışık değil. Her şeyin bi açıklaması var telefonda.
Tlefonda bildirimlerin gelme şeklini Telefonun klavyesini sesini tipini çok ama çok beğendiğimi belirtmek isterim. Uygulama bazında da bence iyi fena değil anlatıldığı gibi az yada kötü değil. Uygulamaları beğenmeyen az diyenler bence maymun iştahlığından yapıyorlar bunu.
Şarj konusunda bi şey diyemicem ama aldıgımda yüzde 40 dı sarj sarj etmediğim halde baya götürdü. Eminim batarya tam anlamıyla kendine geldiğinde çok iyi bir şarj ömrü sunacaktır. Onu da yazacağım ama bir hafta sonra falan. Çünkü bataryayı doldur boşalt yapim bir hafta boyunca ki batarya tam performansını alsın.
İnternete gelince tarayıcı hızı gayet hızlı ben çok memnun kaldım. Sayfalarda gezinmek gayet rahat kolay. Bide aklıma gelmişken telefonda uygulamaları sayfaları açıp çıkmak istediğinizde geri tuşuyla çıkmaya alıştırın kendinizi. Yoksa birikir.
Kırmızı Lumia 820 aldım çok şık kulaklıgı falan :) almayı düşünen arakdaşlar hiç düşünmesin alsınlar ve güvenilir bi yerden alsınlar alabiliyorlarsa nokia shoptan alsın derim ben. Çok teşekkürler yazımı okuduğunuz için :)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
eRdaL.

eRdaL.

Üye
İyi günlerde kullan arkadaşım

• Beğen
Tepkiler: dakamon
serinaga

serinaga

Üye
Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın ...

• Beğen
narnia16

narnia16

Üye
Hayırlı olsun güle güle kullan

• Beğen

yhedex

Üye
ayarlardan telefonu yedekle diyorum uygulama+ayarlar rı yedekliyorum sonra bunları enrden görebilirm ben nereye yedekliyor arkadaşlar ?

Lumiance

Lumiance

Üye
ayarlardan telefonu yedekle diyorum uygulama+ayarlar rı yedekliyorum sonra bunları enrden görebilirm ben nereye yedekliyor arkadaşlar ?

sky Drive a yedekliyor. Yeni kurulum yaparken tekrar yedek aldığın hesapla oturum açınca geri yüklensin mi diye soruyor.

YkPkY

YkPkY

Üye
ben burada bi çare bekliyorum ama bu konu tedavülden kalkmış galiba.bu sorunu bi çok yerde paylaştım.ama çare olmadı hiç

- - - Eklendi - - -

asıl sorun geri yükleme diye hiç bişey yok

pirenuri

pirenuri

Üye
oha 116 tane lumia 920 kullanıcısı :D

Lumiance

Lumiance

Üye
ben burada bi çare bekliyorum ama bu konu tedavülden kalkmış galiba.bu sorunu bi çok yerde paylaştım.ama çare olmadı hiç

- - - Eklendi - - -

asıl sorun geri yükleme diye hiç bişey yok

geri yükleme seçeneği sadece ilk kurulumda çıkıyor bildiğim kadarıyla. Oturum açtığın hesapla daha önceden yedek alınmışsa tabi

Üst Alt