Microsoft 2014 başlarında yayınlayacagı wpblue guncellenmesine odaklanmış

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Microsoft 2014 başlarında yayınlayacagı wpblue guncellenmesine odaklanmış


The Verge'un yayınladıgı bir rapora göre Microsoft 2014 başlarında yayınlayacagı Windows Phone Blue güncellemesine odaklanmış durumda ve bu konuda yogun bir çalışma içinde.

Bu yüzden o zamana kadar verilecek guncellemelerde cok buyuk degişiklikler olmayacagi bildiriliyor. Sonbahar doneminde yayinlanmasi beklenen GDR3 guncellemesine VPN ayarlarinin port edilmesi dışında ćok büyük sürprizler wpblue guncellemesiyle gercekleşicek.

Peki Wpblue ile gelicek yenilikler neler?? Sanirim en cok dikkat ceken bildirim merkezi olucak. Bir diger yenilik de ekran döndürme kilidi eklenmesi olacak. Ve belki de en onemlisi geliştirilmiş multitasking.

Ayrıca Microsoft Windows Phone8 için daha sık güncellemeler yayınlamayı planlamış fakat GDR güncelleme testleri sırasında bazı chipsetlerde yaşanan sorunlardan dolayı bu süreç uzamış. Bu arada WPBlue güncellemesi ile gelmesine kesin gözüyle bakılan ekran döndürme kilidi(rotation lock) da GDR3'e portlanması muhtemel bir diger özellik.
 
Tepkiler: hezarfencik, serinaga ve ÖEY

orian

Üye
hani yatarken telefon da bizle yatıyor da klavye de bizle yatıyor. biz de mesajlaşamıyoruz ya doğru düzgün ekran döndürmesine açık/kapalı seçeneği gelecek yanlış anlamadıysam
 
Harika bir yazı ali kemal abi Bildirim merkezi ve multitasking sevindirici bir haber
 
bütün bunları bir yıl önce yapmış hazırlamış olmalıydı Microsoft.
 
Tepkiler: maydinmaydin
hani yatarken telefon da bizle yatıyor da klavye de bizle yatıyor. biz de mesajlaşamıyoruz ya doğru düzgün ekran döndürmesine açık/kapalı seçeneği gelecek yanlış anlamadıysam
ilkin ben de öyle anladım ama "kilit" terimi kafamı karıştırdı
 

ÖEY

Üye
MS gerçekten zor bir işe kalkıştı bu wpblue güncellemesiyle. Neredeyse her şeyi bu güncellemeye bıraktı. İnşallah ellerine yüzlerine bulaştırmazlar. Ayrıca bir şey belirtmek istiyorum bu ekran döndürme kilidi tabi ki de lazım ama mesajlaşmayı engelliyor şeklinde bir söylemi ben kabul etmiyorum. Aslında klavye döndüğü zaman ben daha rahat yazıyorum. Bunu çok büyük bir sorun gibi göstermek son derece yanlış bir yaklaşım. Neyse konuya dönersek inşallah herkesin beklediği tüm özelliklerin, geliştirmelerin ve yeniliklerin olduğu sorunsuz bir güncelleme olur. Bu senenin sonuna bir sürpriz yaparlar mı diyordum ama şimdi anlaşıldı ki 2014 ilk üç aydan birinde gelecek güncelleme. Hayırlısı olsun bakalım.
 
Daha normal güncellemeleri yayınlayamadılar bakalım bunu nasıl yapacaklar bir gecikme yaşanırmı göreceğiz birde ekran döndürme olayı hiç önemli değil zaten döndürmek isteğe bağlı sen dönderirsen dönüyor cihaz kendi kafasına göre döndüğünü görmedim ben gayet başarılı şekilde kullanıyorum
 
Yataktayken sağa sola dön de göreyim seni
 

serinaga

Üye
Çok geç olacak, arada bazı güncellemeleri vermeliydi, tşk. paylaşım için ...
 
bu özelliklerin zaten telefonu aldığımızda gelmesi lazımdı şu işe bak! neyse inşallah bildirim yada kilitden ziyade daha güzel şeyler çıkar. benim istediğim bir ekranda daha fazla live tittle olması
 
Konu için teşekkürler dostum.
"2014 başı" çoğu üyemizin belirttiği gibi geç bir süre ancak tüm beklentileri karşılayacak ve eksikliklerin büyük çoğunluğunu giderecek bir güncelleme olur umarım.
 

PureFood

Üye
2014 başı.. Bu 'başı' derken ilk çeyrekten bahsettiklerini düşünüyorum. Bence de çok geç... Zaman gösterecek neler olacak..
 

ferit.61

Üye
Kimse kusura bakmasın ama bir bildirim merkezi bile 2014 ün başı deniyorsa o da nereden baksanız 2014 ün Mayıs ayına kadar gider, yazıklar olsun diyorum. Harbiden kobaya çevirdiler bizi...

Allah aşkına daha açıklama yapmasınlar mümkünse bana 2032 den kehanetler vermesinler, elimdeki ne ? yıllar sonra ne olacak değerlenecek !!
Tarla mı alıyoruz kardeşim !!! Bir Lumia sevdası dedik gittik ama tüketiciyi bu kadar da ...... yerine koymak yakışmaz.

Microsoft u da kimse çıkıp kalkıp savunmasın, 1 senelik şirket değil bu arkadaşlar.

Yazılacak gerçekten o kadar çok şey varki belki akşamdan sonra....
 

dakamon

Üye


Valla varya bende bildirim merkezini çok istemiyorum hiç sıkıntı değil bana sadece mesajların içeriğini göstermeme gelse yeter. Ayrıca ekran döndürme kilidi olmazsa olmaz yeminle yatakta yan yatıp tek elle telefon kullanma zevkine erişemedim. Ekrandaki klavye ters dönünce büyür ama an yatarken iki elle telefon tutmamış gibi konuşuyorsun bence kardeşim. O üstte kalan kolun bi ağrıyo bi ağrıyo bi süre sonra. O yüzden ekran döndürme kilidi şart.

- - - Eklendi - - -


Kardeşim normal güncellemeleri MS çoktan cep telefonu markalarına dağıttı alın siz verin dedi isteseler verirlerdi. Bunun haberi yapıldı daha önceden. Bunu bilipte konuşuyor olmanız gerekirdi. Nokia amber+GDR2 yi nasıl bir arada verebiliyor sanıyorsunuz.

- - - Eklendi - - -


Bir bildirim merkezi diye küçümsemiş abi kalkıp biz yazalım bi bildirim merkezi yazılım işi kolay mı ki bu kadar ben bilmiyorum bilen biri söylesin
 

Abi o ekran dönmesinin problem olma olayı şöyle ; hani aşık genç modunda sağ ve ya sola dönüp yatarsın da yüzünde bir gülümsemeyle jet hızında mesaj yazarsın o an olan ani dönme çıldırtıyor adamı bende öyle yani
 
Tepkiler: PureFood ve SonyXperia

ferit.61

Üye
Bildirim merkezi elbetteki kolay değildir. Yazılımcı değilim ama kolay diyemeyiz elbet. Ama el insaf, bir bildirim merkezi 1,5 sene sonra mı verilir abilerim kardeşlerim.

Şu sistemde çıktığında eksikti şöyleydi böyleydiye girmeden sene olmuş 2013. Madem piyasaya iddialı gireceksin abi sistemini tamamla. Bildirim merkezi benim için de çok önemli değil live tileler iyi iş görüyor ama sanki dehşet bir olay ve hiç bir işletim sisteminde daha yokmuş gibi lanse ediliyor ya o beni çıldırtıyor.

Şunu da hep belirttim, biliyoruz zil sesi ile müzik çalar sesi birbirine paralel. Gdr2 de düzelir mi bilinmez ama şunun için bile 8-9 ay insan bekletilir mi ?

Olması gereken artık standart olan şeyleri bari tamamlayıp sistemi öyle çıkarsalardı. Extra özellikler için bizlerde extra sabır gösterirdik.

El insaf El insaf...
 
Ya yalan bunlar kaç aydır gelcek olan güncellemeyi şimdi 2014 de mi attılar bunlara güvendik bir telefon aldık bin pişmanız