Haydar
Emekli Yönetici
Mersin Tantuni Nasıl Yapılır?
Mersin usulü resimli Tantuni tarifi ile misafirlerinize
ziyaret çektirebilirsiniz, Biliyorsunuz Mersinin
geleneksel lezzeti tantuniyi bu tarifler evinizde
yapabilirsiniz.. Şimdi dilerseniz İçel bölgesinin bu
güzel yemeğine geçelim. Malzemeler : 4 biber
4 domates
1 kg. kuzu eti
1 soğan
sıvıyağ
tuz, karabiber pulbiber
kimyon Hazırlanışı : 1 kg.kuzu etini küp olarak kesin.Daha sonra
tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 1 kg.kuzu etini ilave
edin.Etler sulanıp
suyunu çekicek.Etler suyunu çekince pişirmeye
devam edin.1 adet soğanı yemeklik kesin.4 adet
domatesi küp olarak kesin.4 adet biberi kesin. Lavaş ekmeğini içine tantuni etini alın.Etin üzerine
soğan domates biber ilave edin.Üzerine
tuz,karabiber pulbiber ilave edip lavaşı
sarın.Servis tabağına tantuniyi ilave edip servis
edin.
ziyaret çektirebilirsiniz, Biliyorsunuz Mersinin
geleneksel lezzeti tantuniyi bu tarifler evinizde
yapabilirsiniz.. Şimdi dilerseniz İçel bölgesinin bu
güzel yemeğine geçelim. Malzemeler : 4 biber
4 domates
1 kg. kuzu eti
1 soğan
sıvıyağ
tuz, karabiber pulbiber
kimyon Hazırlanışı : 1 kg.kuzu etini küp olarak kesin.Daha sonra
tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 1 kg.kuzu etini ilave
edin.Etler sulanıp
suyunu çekicek.Etler suyunu çekince pişirmeye
devam edin.1 adet soğanı yemeklik kesin.4 adet
domatesi küp olarak kesin.4 adet biberi kesin. Lavaş ekmeğini içine tantuni etini alın.Etin üzerine
soğan domates biber ilave edin.Üzerine
tuz,karabiber pulbiber ilave edip lavaşı
sarın.Servis tabağına tantuniyi ilave edip servis
edin.