MediaTek Helio X20, aşırı ısınma sorunları ile mi boğuşuyor?

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
MediaTek Helio X20, aşırı ısınma sorunları ile mi boğuşuyor?
MediaTek’in yeni Helio X20 yonga seti de Snapdragon 820 gibi aşırı ısınma sorunları ile gelebilir…



Geçtiğimiz sene 1.4 milyardan fazla akıllı telefon satışı gerçekleşirken, bu sene çok daha fazla sayıda modelin teknoloji meraklıları tarafından satın alınması bekleniyor. Geçtiğimiz Ocak ayı ile birlikte firmalar yeni akıllı telefon modellerini duyurdular ve bu ay içerisinde de önemli amiral gemisi üst seviye modeller başta olmak üzere bir çok model gün yüzüne çıkacak.



Akıllı telefon modelleri arasında rekabet yaşanacak ancak, bir rekabet de yonga seti üreticileri arasında gerçekleşecek. Özellikle MediaTek ve Qualcomm pazarın ilgi çeken iki firması olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Qualcomm bu sene üst seviyede dört çekirdekli Kyro işlemci içeren Qualcomm Snapdragon ile mücadele edecek ve MediaTek ise dünyanın ilk on çekirdekli işlemcili yonga seti olarak MediaTek Helio X20’yi duyurmuştu ve bu yonga seti de bir çok amiral gemisi model de yer alacak.

MediaTek Helio X20 ile henüz bir akıllı telefon sunulmuş değil ve bazı bilgiler de MediaTek’in bu yonga setinde aşırı ısınma sorunları ile boğuştuğu yönünde.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Qualcomm’dan Snapdragon 810 gelmiş ve bu yonga seti bir çok amiral gemisi ve diğer üst seviye modeller de yer alırken, aşırı ısınma sorunları ile kullanıcılardan yoğun eleştiriler gelmişti.

Bakalım MediaTek’in yeni yonga seti sorunlarından arınmış olarak mı pazara sunulacak…




MediaTek Helio X20, aşırı ısınma sorunları ile mi boğuşuyor? - MaxiCep
 


Üst Alt