McLaren ve Ferrari Arasındaki Küçük Farklar Şampiyonu Belirleyecektir..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
McLaren ve Ferrari Arasındaki Küçük Farklar Şampiyonu Belirleyecektir..
Bridgestone'a göre, McLaren ve Ferrari araçlarının kontrolü arasındaki küçük farklar iki takımın şampiyonluk şansı konusunda çok büyük rol oynuyor.



Son iki yarışta her iki takım da oldukça farklı performans sergilediler. McLaren Almanya'yı domine ederken Ferrari'de Felipe Massa yarış dışı kalana kadar Macaristan'da en hızlı ekipti. Araçların lastiklerini farklı kullanışları takımların birbirlerini geride bırakmasında çok önemli bir rol oynuyor

Hirohide Hamashima, MP4-23 ve F2008'indengeleri arasındaki farkın, son yarışlardaki performanslarını açıklayacağını söylüyor. Hamashima, Ferrari'nin önden kayma özelliğinin sıralamalarda sorun yaşamasına neden olduğunu düşünüyor.

"Temel olarak, Ferrari'nin önden kaymaya McLaren'a göre daha fazla eğilimi var. McLaren'de ise arkadan kayma özelliği mevcut. Lastikler iyi bir yol tutuşuna sahip olunca aracın arkadan kayması tek turda daha iy bir tur zamanı elde etmelerini sağlıyor."

"Ancak yarış koşullarını düşündüğünüzde, özelikle de Macaristan'da olduğu gibi sıcak havada, arkadan kayma aracın arka tarafında önde kaymaya oranla daha fazla ısınmasına neden olur."

"Macaristan'a ve Lewis'in aracının tepkilerine bakarsanız, birkaç tur sonra arkadan kayma sorunu yaşadığını görürsünüz. Diğer yandan Ferrari ise bir kaç tur sonra çok iyi bir dengeye ulaşmıştı."

"Hava sıcaklığının yaptığı etkinin nedeni de işte budur."

Hamashima ayrıca Ferrari'de Massa ve Raikkonen arasındaki mücadeleyede ışık tuttu ve Massa'nın araç mükemmelken üstün oldugunu ancak Raikkonen'in bazı teknik eksiklikler olduğunda takım arkadaşına göre önde olduğunu söyledi.

"Araç koşulları Felipe için son derece uygun olduğunda, o yeteneğini %110 sergileyebiliyor. Ama eğer araç çok iyi değilse yalnızca %90'ınını kullanabiliyor. Ancak Kimi araç çok iyi olmasa bile her zaman %100 performans sergiliyor."
 


Üst Alt