Cihazımın randımanını artırmak istemem üzerine google'da yaptığım araştırma beni buraya getirdi. Konudaki saçmalıkları görünce de dayanamayıp yazayım dedim. Konuyu yazan insan evladı ile tartışmak değil amacım, ona inananların gözünü açmak.
Hikaye kısmını atlayıp kısaca açıklayayım;
> 800MHZ'den 1800MHZ'e çıktığı iddia edilmiş. dünya rekoru kıran overclock denemeleri %50'nin hemen üstüne çıkabilirken, %125 randıman artışı büyük başarı!
> 800MHZ'de yaklaşık 30 C'de çalışan cihaz, 1800 C'ye çıkmış olsa sıcaklığını tahmin bile edemiyorum. Cihazda aktif soğutma sistemi yok, ve sıcaklık artışı üsteldir.
img850.imageshack.us/img850/8643/43sf.png
> Azami ve asgari frekansları gösteren bu iki çubuğun tavan ve taban değerleri aynı. Yani boyutları oranlı olmalı. ancak görülüyor ki, sözde 1800 mhz 245'in ancak 3 tam 1/3'ü kadar bir boyutta o da 800'lü bir değere denk geliyor. fotomontaj...
> Konuda bir yöntem anlatılmamış, gerekli kernel yok. Kişi sitesine yönlendiriyor. Kendini hacker/coder diye tanıtıyor.(Rezil bir İngilizce ile) Benim gözümde kişiye saygı bitti zaten. Üstüne üstlük sitesinde de yararlı bir bilgi yok konu ile alakadar.
Kişinin bu yaptığından kazancı ne bilmiyorum ama, siz siz olun her gördüğünüze inanmayın.