MaxiCep Aleyhine Hakaret Konuları Açanlar ve Taklit Eyleminde Bulunanlar Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
MaxiCep Aleyhine Hakaret Konuları Açanlar ve Taklit Eyleminde Bulunanlar Hakkında
Bu konu, son zamanlarda sitemiz gündemini meşgul eden taklit ve hakaret hareketlerine karşı açılmıştır.

MaxiCep'te son dönemde açılan konularda hangi sitelerden bahsedilmekte bilmiyorum. Ancak bizim burada bunca şeyi yazmamıza değecek büyüklükte bir site olsa idi bahsedilen, eminim ki bilirdim!
Bu nedenle ben genel bir yorum yapacağım.

Bazı gruplardan geldiği iddia edilen üyeler tarafından yazılmış, hakaret içeren mesajlara-konulara rastladık.
Yine bazı sitelerce gerçekleştirildiği iddia edilen sitemize yönelik taklit durumunu sizler zaten biliyorsunuz.

Hangi site ki bizi taklit ederek emek üzerinden emeksiz kâr sağlar, hangi site ki mensuplarınca sitemiz ve üyelerimiz aleyhine itham ve hakaretlerde bulunulur,
cezasını çekecektir.

Üst yönetim olarak mutabakat sağlamış bulunmaktayız ki bu gibi yasa dışı eylemlerde bulunan ve bulunmaya devam eden kişi, şirket ve gruplara karşı yasal süreç derhal başlatılacaktır.

Bugüne kadar küçük oluşumlarla uğraşmak asla politikamız olmadı. Hala da değil.
Ancak özellikle son dönemde küçük oluşumların verdiği büyük zararlarla uğraşmamızın bir zorunluluk olduğunu görmüş bulunmaktayız. Zira artık olay sadece site yöneticilerini aşmış, tüm üyeleri ilgilendirir duruma gelmiştir.

Şahsen benim açımdan bir dava açmak; ön araştırması ve yazım aşaması en fazla 2 saat, adliyeye gitmem 15 dakika, davayı açmam 15 dakika olmak üzere 3 saatimi almamaktadır. Tekrarlayalım ki şu andan sonra bu zamanı harcamaktan çekinmeyeceğiz.

Bu yasadışı eylemleri yapmış olan, yapmaya devam eden ve yapacak olanlara son sözümüz;
hayatta insanlar ya okuyarak ya yaşayarak öğrenir.

Türk Ceza Kanunu'nun şerefe karşı suçlar bölümündeki hakaret başlıklı 125. maddesi,
Türk Ticaret Kanunu'nun haksız rekabet bölümündeki 56 ve devamı maddeleri,
556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,
551 Sayılı Patent Haklarının Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname.

Özellikle bunları ve ilgili yasaları;
ya okurlar,
ya da biz,
yaşatarak öğretiriz.

• Beğen
Tepkiler: Revengeful, anılbaran, Kobra_FighterTR ve 36 diğerleri

Salihyet

Salihyet

Üye
Ben yinede bu kararımızın arkasında durmalı, davayı açmalıyız diye düşünüyorum, sonuçta huylu huyundan vazgeçmeyecektir..

Ata sistem nasıl gelişiyor, duruşma usulü mü ? Küfür edenleri de getirsinler :pro:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şahit olarak değil sanık olarak geleceklerdir duruşmaya.
Ellerinde kelepçe, sağ ve sol koltuk altlarından tutan ve önünde elinde silahla yürüyen ve vur emri bulunan toplam 3-4 jandarmayla birlikte gelirler.

vtunnel-dtunnel gibi sitelerden giriş yapan, e-posta adresini 10 minute mail gibi sitelerden alan
ve küfredip kaçan(?) kişiler sanmaktadırlar ki yakalanamazlar.
Bilmemektedirler ki attıkları her adım kayıtlıdır ve savcılık istemi olduğu takdirde bulunmaları çok kısa bir süre alacaktır.

arslansem

arslansem

Üye
Ben bile tırstım valla :ehe inşallah cezalılar cezasını bulur da siteyi rahat bırakırlar :nono:

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
:oke::oke:

Odysseus

Odysseus

Üye
Kesinlikle dava açılmalı ve suçlarını çekmeliler. Ata döktürmüşsün yine. :)

tksharmely

tksharmely

Emekli Yönetici
Sanal ortam diyerek geçmemek lazım, sanal ortamda yapılan hakaret ile gerçek hayatta yapılan hakaret - delil olduğu sürece- aynı hükümdedir.

Bizlerle uğraşanlar da bu yüzden elbet hak ettiği muameleyi görecektir.

Odysseus

Odysseus

Üye
Deli Yürek Bumerang Cehennemi isimli filmde Bozo isimli komutanın bir sözü vardı. Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden, bir gün ekmeğini yediği yerden kurşunu yer...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sanal ortamda gerçekleştirilen hakaret gerçek hayattaki gibi değerlendirilmez.
Daha ağır değerlendirilir.

Adi hakaret suçuna 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilir.
Oysa suçun basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde cezada arttırım yapılır.

(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Ata sen böyle arada birşeylerden bahset okuyalım. Illa huzursuzluk olması şart değil. Iyi şeylerden de bahset. Bunlar da çok oldu. Neyse sinirlerimize hakim olalım, Ata işi halleder. Ata gibi bir avukatımız var hala telaş yapıyorsunuz.

Hellboy®

Hellboy®

Üye
adı geçen P.. .Com sitesinin kurucusuyla maxicep zamanındayken irtibatım olmuştu defalarca beni sitesine davet edip adminlik teklif etmişti siteye girip baktığımda maxi ile birebir aynıydı ki hala öyle nedenini sordugumda da Negative'ye sorduğunu iddaa etmişti ... Ata abi gibi bi avukatımız varken böyle sahtecilere göz açtırmayız ;)

MusiqStyle

MusiqStyle

Üye
bende rastladım o küfürlü mesajlara cezası neyse çekmeliler :nono:

Calaissien

Üye
Kendileri tarafından çağırılmama rağmen suçsuz yere taklit site üyeleri tarafından ortalık karıştırmakla suçlandım.İsim vermek istemiyorum ama özellikle bir kaç kişinin yaptıkları bana çok dokundu cezalarını bulmalarını istiyorum.

Ozan

Ozan

Admin
Kendileri tarafından çağırılmama rağmen suçsuz yere taklit site üyeleri tarafından ortalık karıştırmakla suçlandım.İsim vermek istemiyorum ama özellikle bir kaç kişinin yaptıkları bana çok dokundu cezalarını bulmalarını istiyorum.
Önemli olan bağlı oldugunuz ve desteklediginiz, gönlünüzün olduğu gerçek taraf :oke:
Bunu ancak siz yansıtabilirsiniz.

Bora

Bora

Üye
Ata abi arkandayız.Dava açılırsa memnuniyetle şahitlik yaparım.(bu arada mesleğiniz avukatlık mıydı?)

Ozan

Ozan

Admin
Evet Ata' nın (praetor) mesleği Avukat ve aynı zamanda MaxiCep.Com' un Avukatıdır :pc:

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Gerçekler acıdır... Kesinlikle bu tür site yada siteciklerin yasal yönden cezalarını çekmeleri taraftarıyım... Yazın için teşekkür ederim Ata...

arslansem

arslansem

Üye
Bazı bölümleri altını üstüne getirenler var.Futbol bölümünde dikkatimi çekiyor..2008 in konuları 2005 in konuları gelmiş en üste.İlgi alakası yok günümüzle.Bunlar onlar mı sizce?:hmmm

Ozan

Ozan

Admin
Bazı bölümleri altını üstüne getirenler var.Futbol bölümünde dikkatimi çekiyor..2008 in konuları 2005 in konuları gelmiş en üste.İlgi alakası yok günümüzle.Bunlar onlar mı sizce?:hmmm
Öyle birşey düşünmüyoruz bunu yaparak kimsenin eline birşey geçmez. Zaten konuları gereksiz yere gereksiz sekilde gündeme getirip Up eden üyelere, uyarı veriliyor tekrarlaması durumunda siteden uzaklastırılıyor kim oldugu pek önemli degil biz işleyişi uyguluyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt