Ne kadar mutlu oldum bilemezsin. İsim seçimin gerçekten çok güzel olmuş. Allah ismiyle yaşatsın derler sanırım. Allah hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Belki oğluna anlatırsın bunu ha...evet arkadaşlar isim verme konusunda fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve minik bebeğimizin ismine katkıda bulunan AlpReis kardeşime de ayrıca teşekkür ederim
ailecek karar verdiğimiz ve çok hoşumuza giden isim
bebeğimizin ismi :Alperen kerim yılmaz olacak
(Alperen isimini AlpReis kardeşimin önerisiyle kerim ismini kendimiz karar verdik)
isim anlamı ve manası
Alperen :Yiğit, Cesur, Yürekli, Kahraman, Bahadır;İslam’ı Tebliğ Eden Eren, Hem Din Adamı Hem Komutan;
kerim : Allah'ın isimlerinden,Kerem sahibi, cömert, verimcil.Ulu, büyük.ihsanı bol, ihsan yönünden ulu.
evet arkadaşlar isim verme konusunda fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve minik bebeğimizin ismine katkıda bulunan AlpReis kardeşime de ayrıca teşekkür ederim
ailecek karar verdiğimiz ve çok hoşumuza giden isim
bebeğimizin ismi :Alperen kerim yılmaz olacak
(Alperen isimini AlpReis kardeşimin önerisiyle kerim ismini kendimiz karar verdik)
isim anlamı ve manası
Alperen :Yiğit, Cesur, Yürekli, Kahraman, Bahadır;İslam’ı Tebliğ Eden Eren, Hem Din Adamı Hem Komutan;
kerim : Allah'ın isimlerinden,Kerem sahibi, cömert, verimcil.Ulu, büyük.ihsanı bol, ihsan yönünden ulu.

Allah analı babalı büyütsün,Öncelikle ailesine ve devletine vede milletine hayırlı bir evlat olsun inşallah

kerim ismide kuranda gecer ERCANKURTULUS onun icin problem yok![]()

Kuran da gecer de Allah in isimlerinden. Normalde onu oyke koyamassin.. Onune abdul koyman lazim
onunyerine Kerem olabilir
---------- Eklendi @ 18:43:28 ---------- Yazıldı @ 17:17:45 ----------
Yanlis anlamiyorsunuz degil mi... Benim gorevim sadece soylemek egad... Sonucta cocuga sanki "Allah" deniliyor gibi birsey.. ama o yuzden "abdulkerim koyuyorlar", yani demek ki "Allah in kulu"...
yani bizde zaten onun için başına alperen düşündük kerim ismini ikinci bir isim olarak düşündük
yani benim demem de şu oluyor allahın isimlerinden yada kuran-ı kerim de ğeçen bir kelimeyi bir isimi koymak ile bunların arasında bağdaştırma yapmak çok zor ve akıl almaz bir şeydir düşünsenize çocuğunuza kerim ismini koydunuz sizin tabirinizler allah deliliyor ama benim tabirimlede allahın adı sürekli zikir ediliyor yanı herdefa onan kerim diye seslendiğimde yada seslendiklerinde allahın adını zikir edecek bu sayede bir çok insan bu yorum farklılığı demektir bu olaya şöylede bakılabilir siz kerim koyarsınız ama hayatında bir çok olayla karşılaşacak ve kerim ismine hakarette edilecek tabiri caiz se ozamanda kerim ismini kaldıramaz kimse dediğim gibi burada yorum farkı var bana göre bilmem ne kadardoğru bir şekide anlatabildim bunu
yani kimine göre kerim olursa günlük hayatımızda ağzımıza cok az aldığımız allahın adını bu sayede daha fazla zikir etmiş olcagız
kimine göre senin dediğin gibi olacak
kimine göre ise çoçuga küfür ederler bu isim olmaz derler
ama bunların hepsi yorum farklılığı asıl olan iman güçünün kendi kalbinde olması
yorumlarına saygım sonsuz

Seyretmişiliğim vardır
Polat Alemdar geldi aklıma![]()

Ya koyulmaz demiyorum zaten.. Abd koyunca manasi degisiyor onu demek istiyorum... Sonucta musterek isimlerdir koyulur
Ama zikir anlaminda pek ayni fikirde olmaya bilirim... Yada anlamiyorum cocuguna cagirinca nasil zikir eder ki biri? Neyse konudan cikmayalim yine
Zaten Alperen dersiniz muhakkak... Genelde oteki isimle unutuluyor

arkadaşlar isim yazmanıza gerek yok karar verilmiştir