maxicep ailesi (bebeğim için isim bulmama yardım edin)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ERCANKURTULUS

ERCANKURTULUS

Üye
Öncelikle Hayırlı Olsun Abi Sonrasında Kuranda Geçen Bir İsim Koy Bence İlerde Çocuğun İsimden dolayı hakkını helal etmeyebilir benim önerim ebrar , mustafa , cebrail ,

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
arda

Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kerim ismide kuranda gecer ERCANKURTULUS onun icin problem yok :)

enkazcı

Üye
isim koy :) şaka şaka ali kerim koy mod abi

AlpReis

AlpReis

Üye
evet arkadaşlar isim verme konusunda fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve minik bebeğimizin ismine katkıda bulunan AlpReis kardeşime de ayrıca teşekkür ederim

ailecek karar verdiğimiz ve çok hoşumuza giden isim

bebeğimizin ismi :Alperen kerim yılmaz olacak
(Alperen isimini AlpReis kardeşimin önerisiyle kerim ismini kendimiz karar verdik)

isim anlamı ve manası

Alperen :Yiğit, Cesur, Yürekli, Kahraman, Bahadır;İslam’ı Tebliğ Eden Eren, Hem Din Adamı Hem Komutan;

kerim : Allah'ın isimlerinden,Kerem sahibi, cömert, verimcil.Ulu, büyük.ihsanı bol, ihsan yönünden ulu.
Ne kadar mutlu oldum bilemezsin. İsim seçimin gerçekten çok güzel olmuş. Allah ismiyle yaşatsın derler sanırım. Allah hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Belki oğluna anlatırsın bunu ha...

• Beğen
Tepkiler: Skaptan
uğur e

uğur e

Üye
talha,zubeyr,musab bunlar çk anlamlı isimlerdr.

• Beğen
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
evet arkadaşlar isim verme konusunda fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve minik bebeğimizin ismine katkıda bulunan AlpReis kardeşime de ayrıca teşekkür ederim

ailecek karar verdiğimiz ve çok hoşumuza giden isim

bebeğimizin ismi :Alperen kerim yılmaz olacak
(Alperen isimini AlpReis kardeşimin önerisiyle kerim ismini kendimiz karar verdik)

isim anlamı ve manası

Alperen :Yiğit, Cesur, Yürekli, Kahraman, Bahadır;İslam’ı Tebliğ Eden Eren, Hem Din Adamı Hem Komutan;

kerim : Allah'ın isimlerinden,Kerem sahibi, cömert, verimcil.Ulu, büyük.ihsanı bol, ihsan yönünden ulu.

araya bi yere Furkan sıkıştırsanız fena olmaz :ehe

• Beğen
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Allah analı babalı büyütsün,Öncelikle ailesine ve devletine vede milletine hayırlı bir evlat olsun inşallah

• Beğen
Eykul

Eykul

Üye
kerim ismide kuranda gecer ERCANKURTULUS onun icin problem yok :)

Kuran da gecer de Allah in isimlerinden. Normalde onu oyke koyamassin.. Onune abdul koyman lazim :s
onunyerine Kerem olabilir

---------- Eklendi @ 18:43:28 ---------- Yazıldı @ 17:17:45 ----------

Yanlis anlamiyorsunuz degil mi... Benim gorevim sadece soylemek egad... Sonucta cocuga sanki "Allah" deniliyor gibi birsey.. ama o yuzden "abdulkerim koyuyorlar", yani demek ki "Allah in kulu"...

• Beğen
Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kuran da gecer de Allah in isimlerinden. Normalde onu oyke koyamassin.. Onune abdul koyman lazim :s
onunyerine Kerem olabilir

---------- Eklendi @ 18:43:28 ---------- Yazıldı @ 17:17:45 ----------

Yanlis anlamiyorsunuz degil mi... Benim gorevim sadece soylemek egad... Sonucta cocuga sanki "Allah" deniliyor gibi birsey.. ama o yuzden "abdulkerim koyuyorlar", yani demek ki "Allah in kulu"...

yani bizde zaten onun için başına alperen düşündük kerim ismini ikinci bir isim olarak düşündük

yani benim demem de şu oluyor allahın isimlerinden yada kuran-ı kerim de ğeçen bir kelimeyi bir isimi koymak ile bunların arasında bağdaştırma yapmak çok zor ve akıl almaz bir şeydir düşünsenize çocuğunuza kerim ismini koydunuz sizin tabirinizler allah deliliyor ama benim tabirimlede allahın adı sürekli zikir ediliyor yanı herdefa onan kerim diye seslendiğimde yada seslendiklerinde allahın adını zikir edecek bu sayede bir çok insan bu yorum farklılığı demektir bu olaya şöylede bakılabilir siz kerim koyarsınız ama hayatında bir çok olayla karşılaşacak ve kerim ismine hakarette edilecek tabiri caiz se ozamanda kerim ismini kaldıramaz kimse dediğim gibi burada yorum farkı var bana göre bilmem ne kadardoğru bir şekide anlatabildim bunu

yani kimine göre kerim olursa günlük hayatımızda ağzımıza cok az aldığımız allahın adını bu sayede daha fazla zikir etmiş olcagız
kimine göre senin dediğin gibi olacak
kimine göre ise çoçuga küfür ederler bu isim olmaz derler

ama bunların hepsi yorum farklılığı asıl olan iman güçünün kendi kalbinde olması

yorumlarına saygım sonsuz

• Beğen
Tepkiler: Eykul ve Amaru Shady
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

yani bizde zaten onun için başına alperen düşündük kerim ismini ikinci bir isim olarak düşündük

yani benim demem de şu oluyor allahın isimlerinden yada kuran-ı kerim de ğeçen bir kelimeyi bir isimi koymak ile bunların arasında bağdaştırma yapmak çok zor ve akıl almaz bir şeydir
düşünsenize çocuğunuza kerim ismini koydunuz sizin tabirinizler allah deliliyor ama benim tabirimlede allahın adı sürekli zikir ediliyor yanı herdefa onan kerim diye seslendiğimde yada seslendiklerinde allahın adını zikir edecek bu sayede bir çok insan bu yorum farklılığı demektir bu olaya şöylede bakılabilir siz kerim koyarsınız ama hayatında bir çok olayla karşılaşacak ve kerim ismine hakarette edilecek tabiri caiz se ozamanda kerim ismini kaldıramaz kimse dediğim gibi burada yorum farkı var bana göre bilmem ne kadardoğru bir şekide anlatabildim bunu

yani kimine göre kerim olursa günlük hayatımızda ağzımıza cok az aldığımız allahın adını bu sayede daha fazla zikir etmiş olcagız
kimine göre senin dediğin gibi olacak
kimine göre ise çoçuga küfür ederler bu isim olmaz derler

ama bunların hepsi yorum farklılığı asıl olan iman güçünün kendi kalbinde olması

yorumlarına saygım sonsuz

:alkis

Eykul

Eykul

Üye
Ya koyulmaz demiyorum zaten.. Abd koyunca manasi degisiyor onu demek istiyorum... Sonucta musterek isimlerdir koyulur

Ama zikir anlaminda pek ayni fikirde olmaya bilirim... Yada anlamiyorum cocuguna cagirinca nasil zikir eder ki biri? Neyse konudan cikmayalim yine :)

Zaten Alperen dersiniz muhakkak... Genelde oteki isimle unutuluyor

Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ya koyulmaz demiyorum zaten.. Abd koyunca manasi degisiyor onu demek istiyorum... Sonucta musterek isimlerdir koyulur

Ama zikir anlaminda pek ayni fikirde olmaya bilirim... Yada anlamiyorum cocuguna cagirinca nasil zikir eder ki biri? Neyse konudan cikmayalim yine :)

Zaten Alperen dersiniz muhakkak... Genelde oteki isimle unutuluyor

zikirden kasıt ibadet değil yani allahı anmak dile getirmek günlük hayatımızda malesef pek dile getirip kullanmıyoruz ya (kendi adıma konuşuyorum) onun için neyse değerli yorumların için teşekkürler :alkis

• Beğen
Tepkiler: Eykul
Eykul

Eykul

Üye
Danke schön... anladim anladim :D

Onu bunu bilmem ama hayrili olmasini diliyorum Tanridan... Bir soz duydum: "Cocuguna verebilecegin en guzel hediye, annesini sevmek mis". (anlamak gerekiyor tabi bu sozu :D) Allah yardimciniz olsun.

Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
mesaj alindi :)

furkan5800

furkan5800

Üye
haydar berk

Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar isim yazmanıza gerek yok karar verilmiştir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt