mastrubasyon orucu bozarmi ?

Sponsorlu Bağlantılar

LimePie

LimePie

Üye
61 gün tutacaksın sadece 15-16 saat bekleseydin sonra ne yapıyorsan yapsaydın yada hiç yapma Ramazanda böyle şeyler yapılırmı arkadaş.

tapatalk

tapatalk

Üye
bende bu yüzden oruç tutamıyom yardım edin beyler

Enes

Enes

Üye
Nefs, irade ...

O kadar.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve Oğuzhan
arslanla

arslanla

Üye
arkadaşım 16 saat sabret be sonra istediğin kadar yap yapacanı...:)

• Beğen
Tepkiler: Dede
Enes

Enes

Üye
Ayrıca oruç tutmamızın sebebi nefis terbiyesidir, bu durum da onlardan birine girdiğinden oruç tutmadan kurtulamayacaksınız belki.

• Beğen
Tepkiler: Dede
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
61 gün tutacaksın sadece 15-16 saat bekleseydin sonra ne yapıyorsan yapsaydın yada hiç yapma Ramazanda böyle şeyler yapılırmı arkadaş.
Oruçluyken mastürbasyon yapan kimsenin orucu bozulur. Bunun için tövbe edip bir gün kaza orucu tutması icab eder. Keffaret orucu tutması gerekmez. Şu da varki, kefaret gerekmemesi, günahın küçüklüğünü göstermez.

• Beğen
Tepkiler: Enes
Türe

Türe

Üye
Peki bişey soracağım abim ; ben geçen sene orucu bozdugunu bilmeyerek bu gaflete düştüm. Orucum bozulmuş olmuş mudur ? Yani bir gün kaza orucu tutmalı mıyım ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Peki bişey soracağım abim ; ben geçen sene orucu bozdugunu bilmeyerek bu gaflete düştüm. Orucum bozulmuş olmuş mudur ? Yani bir gün kaza orucu tutmalı mıyım ?
Evet, tevbe edip bir günlük kaza orucu inşallah affına vesile olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Enes
Türe

Türe

Üye
Sağolasın abim. Allah herkese orucu bozmadan tam tutmak nasib etsin inşallah.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Enes
Enes

Enes

Üye
Şu an şartlarını öğrendiğin için artık gerekli. Diye biliyorum ben.

Metin MF

Metin MF

Üye
arkadaşlar olması gereken şudur: eğer çok zor durumdaysanız iftarı bekleyin. yemeğinizi yiyip durumu halledip duşa girin. iftardan sonra yapın ama oruç halinde kesinlikle yapmayın

By gece

By gece

Üye

bilmeden yaptiysan gününe gün gerekir.

besim.farhan

besim.farhan

Üye
abi bozulur tabi geçmiş olsun. Ramazan in hürmetine böyle şeylerden kaçmak gerekir

Üst Alt