Manalı Sözler Alemi

Sponsorlu Bağlantılar

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Ben, benlik duvarını bir yıkabilsem, senin sensizliğine vakıf olabilsem, içinde bulunduğum okyanusa karışabilsem, bir su damlası olup çağlayabilsem..[FA]

Son düzenleme:

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Hayat ne garip! Rengarenk bir tablodayız, ama siyah beyaz kısmında..[FA]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Vatanındaki bedeni zenginlik içinde yaşatırken, gurbetteki ruhu açlıktan öldürüyoruz..[Cübbeli Ahmet Hoca]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Leyla ile Mecnun'un aşkının büyük gücü kavuşamamalarından gelir..[F]evzi [A]cun -> [FA]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Bağcıkları bağlamazsan ayakkabına değil, ayağına bağ olurlar..[FA]

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Herkezin bakmadığı yönden bak dünyaya..[Hz. Mevlana]
---------------------------------------------------------------------------------------
İlim öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir. İlimsiz insan akıntıya kapılıp sürüklenir..[FA & Buketcik]
---------------------------------------------------------------------------------------
Kişi bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin su gibi, sonunu görmediğin sevdaya kaptırma kendini..[Hz. Mevlana]
Düşünmeden konuşmanın cezası konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır..[Sahra]
Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır..[Sahra]
Mevki insanın ya iyiliğini ya da kötülüğünü meydana çıkarır..[AlperenBugra]

İyi dostun varsa çok arkadaşa ihtiyaç duymazsın. Yoksa, kalabalıklar içinde bile yalnız kalırsın..[FA]
Mazlum ol zalim olma, üzülde üzen olma, mahşerde hesap zordur, ezilde ezen olma..[Sahra]
Büyük felaketler karşısında büyük cesaretler doğar..[Tuna Karahan]
Uzaklık dediğin nedir ki? Biz yaradanı görmeden sevmişiz..[Hz.Mevlana]
Göz gördüğünü sevmez, sevdiğini görür..[Çobanoğlu]
Toprak birgün yağmurun kıymetini anlayacak, fakat o gün yağmur yağmayacak..[Çobanoğlu]
Unutma! Unutulanlar, unutanları asla unutmazlar..[Aslan Çetinkale]
Şekle aldanma! Emanetçiyiz..[Tarık]
Kusur bulmak için bakma birine, bulmak istersen bulursun. Kusuru örtmeyi marifet edin, işte o zaman kusursuz olursun..[Hz.Mevlana]
Şüphe uyandırın şeyi bırak, şüphe uyandırmayan şeye bak..[Hz.Mevlana]
İşimiz Allah'a kalmışsa, olmuş bil..[Şems-i Tebrizi]
Kalp deniz, dil kıyıdır. Denizde ne varsa kıyıya o vurur..[Hz.Mevlana]

Kadın; Bilmeyene nefs, bilene nefestir..[Şems-i Tebrizi]

Bir insanın dünyası ne ise güneşide onun etrafında döner..[Bediüzzaman Said Nursi]
Tavrımla kişiliğimi birbirine karıştırma! Kişiliğim kim olduğumla, tavrım kim olduğunla ilgilidir..[Mehmet Özcan]
Hafif acılar konuşabilir, ama derin acılar dilsizdir..[Nur]
Anahtar gibi sadece kaybolduğunda aranan biri olmak istemiyorsan, paspasın altındadır hissi vermeyeceksin kimseye..[FA & Melih]
Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirirseniz, ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz..[Doktor]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
*Boşver gitsin, umursama.. Çünkü hayat seni değil, sen hayatı üzmelisin! İşte bu yüzden altını çizdiklerinin bazen üstünü çizmelisin!..[Melih]
* Asla geçmişte yaşama, ama daima geçmişten ders al..
[Melih]
*İnsanlarda fotoğraf gibi.. Ne kadar büyütürsen o kadar düşüyor kalitesi..
[Melih]
*Aramayacaksın kimseyi! Olması gerekenler zaten yanında.. Yanında olmayıp gidenler; Ne aklında olmalı, ne de umrunda..
[Melih]
*Sen piyonsun, ben şah! Seni kaybedersem en fazla iki puanım gider ama sen beni kaybedersen, oyun biter!..
[Melih]
*Kendini nokta kadar önemsiz hissettiğinde, dönüp arkana bak; Belki çok önemli bir cümlenin sonundasındır..
[Melih]
*Her unutmak çabası bir hatırlamak hamlesidir aslında..
[Melih]
*Bir kadının son sözü, bir erkeğin yumruğundan daha serttir.. Çünkü biri dişlerini döker, diğeri ise düşlerini..
[Melih]
*Fırtınanın gücü ne olursa olsun, eğer yağmura saygın varsa, seni bekleyen bir gökkuşağı mutlaka vardır..
[Melih]
*Sahip olduklarının tadını çıkarmayı öğren. Çünkü vaktini sahip olamadıklarının acısına ayırırsan tek üzülen sen olursun..
[Melih]
*Dilinin söylediğini yüreğin ispatlamıyorsa, susacaksın!..
[Melih]
*Arzu ettiğin şeyler beklemekten vazgeçtiğin anda gerçekleşir. Bu hayatın ''Sen bakarken soyunamıyorum'' deme şeklidir..
[Melih]
*Herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin.. Bunu da öğren; Sevdiğin kadar sevilirsin!..
[Melih]
*Herkesten kıskanacak şekilde değil, herkesi kıskandıracak şekilde sev..
[Melih]
*Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyendir..
[Melih]
*Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler, ağzına dolar insanın.. Sussan acıtır, konuşsan kanatır..
[Melih]
*Kimse elindekinin değerini bilmez sahip olduğu sürece.. Ama bir gün elinden uçup gittiğinde tek bir söz kalır dilde; Keşke..
[Melih]

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Sert rüzgarlar, yüksek dağlarda eser..[Akşemseddin Hazretleri]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Savaş herkezle, barış ise sadece onurlu insanlarla yapılır..[Fatih Sultan Mehmet]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Yağmurlu bir gündü, rüzgar vardı, bedenim kararırken, elektriğin ışığı gibi ruhum aydınlandı..[FA & B.F.]

Kalp ilk defa o gün yandı, dünya ilk defa o gün durup yıkıldı, ruhum bedenimden ilk defa o gün ayrıldı.. İlk defa o gün ağladım, o gün haykırdım, hıçkırdım.. Çığlıkların içinde derin bir sessizlik.. Sessizliğin içinde derin bir acı.. Acının yanında tarif edilemez duygular.. Ne uykular ne yemekler ne içecekler ne bir kadının güzelliği ne bir çiçeğin kokusu, tadı kalmadı dünyanın, manası yitti cihanın.. Ağlattın, değerliydin dahada değer kattın, vardın yok oldun, yok olunca var ettin.. Ne gelecek vardı ne geçmiş, tenimde his bitmiş gözümde yaş, gözüm artık ne aş görür nede bir uğraş.. Fakirdim zengin ettin, zengindim fakir.. Fakirdin zengin oldun, bu fakirin hayatındaki boşlukları doldurdun.. Yerin cenneti ala olsun.. [Fevzi Acun]

• Beğen
Tepkiler: somurtukk
somurtukk

somurtukk

Üye
İncittiğiniz insanın ve kırdığınız gönlün
bedduasından korkun. . . !!

Hz. Muhammed (s.a.v)

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar ve Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Kimileri bana dünyayı verse parmağım titremez, kimileri bir gülümsese mutluğumu anlatmaya dünyalar yetmez..[F]evzi [A]cun

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Yoktan var ettiklerimiz, neden hep kendilerini yeniden yoka düşürür?..[Semih Ergöçer & MD & Mecnun Kaya]
Önce kendine bir yalan söylersin, sonrada bununla ters düşen herşeyi reddedersin..[Semih Ergöçer]

semh_erqcer

semh_erqcer

Üye
- İğne atsam yere düşmüyor, tıklım tıklım yalnızlık.

- Dinlediğin şarkı değişince sende değişirsin, duyguların da değişir.

- Hayat bazen izleyip, susabilmektir.

- Kusurlarında barıştığın an kusursuz olursun..

- Biz yeni bir hayatın acemileriyiz, bütün bildiklerimiz yeniden biçimleniyor.
Şiirimiz, aşkımız yeniden, son kötü günleri yaşıyoruz belki, ilk güzel günleri de yaşarız belki..

- Gel birlikte seninle güzel duygular yaşayalım derken, duygusuz olduk çıktık. (İtalyan)

- Yakışıklılığıma, sempatikliğime her zaman güvendim. İstediğin kadar güzel ol! İstersem bir yolunu bulurum.

- - - Eklendi - - -

''Ben siir yazıyorum'' dedim. Karşımda oturan güzel bayana. Konuyu istediğim yere getirmiştim sonunda. ''İnce ruhlu olduğunu düşünememiştim'' dedi. Değildim zaten. Olmaya çalıştığım birşeyde değildi bu sadece yazıyordum. Neden ve kime olduğunu bilmeden.. (Semih Ergöçer)

''Seninle aramızda uçurumlar var'' diyor..
Gelde atlama şimdi.

Sen gönlünü defter yaparsan, gelip karalayan çok olur.

Son paramla sana mı gelsem, sigara mı alsam diye düşünüp iddaa oynadığım oldu doğrudur. Ama oda tutmadı. Sen gibi ellerimden.

Bana okadar yakınsın ki, seni ben sandım. Sana okadar yakınım ki, beni sen sandım. Sen mi bensin, ben mi senim şaşırıp kaldım..

Evet evet siz bayan..
Katıksız şarapsınız eziyet görmüş üzümlerden.

Bir kere misafire çıktı adın. Istesen de istemesen de gideceksin.

''seni seviyorum'' laflarını geç şimdi. Ne kadar kalacaksın onu söyle.

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar ve Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Semih hoşgeldin.. :)
Döktürmüşsün..

Dinlediğin şarkı değişince sende değişirsin, duyguların da değişir.
Kusurlarınla barıştığın an kusursuz olursun..
Bana o kadar yakınsın ki, seni ben sandım. Sana o kadar yakınım ki, beni sen sandım. Sen mi bensin, ben mi senim şaşırıp kaldım..

Mükemmeller..

• Beğen
Tepkiler: semh_erqcer
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
İnsan sadece korkularını düşünür, sevinçleri hiç aklına gelmez..[MD & Semih Ergöçer]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Belki değer verilenler, değer verilmeyenlerden daha değersizlerdir, kimbilir..[FA]

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Bir bakmışsın, yokmuşsun..[FA]

semh_erqcer

semh_erqcer

Üye
Masal da iyi sonuçların hayatta ki iyilikleri tükettiği, kötülükler dünyasın da yaşıyoruz.. (Semih Ergöçer)

Benim seni sevmeme gibi bir lüksüm yok. Olsaydı illa ki değerlendirirdim. (Semih Ergöçer)

Gün geçer gece olur, gece olur da sen gelirsin, sen gelince kavuşma hayalleri de gelir, gelir de bir türlü saatler geçmek bilmez
gün gelmez.. (Semih Ergöçer)

Bir dünya seç ve orada yaşamını sürdür demek isterdim. Benden uzak sevgime de uzak ol demek isterdim (Semih Ergöçer)

Konuşmamız gereken şeyler var, susmamız gereken yerler ve yerinin gelmesine rağmen ağızdan çıkmayı reddeden kelimeler.. Edilen yeminler var, tutulmayan sözler ve ardında bir ceset bırakıp gidenler var.. Nedenler var, ''nedenler'', neden sevmedinler, neden gittinler.. Hayatımızın içine edenler var. Bunu yaparken de biz ''seiyorum'' diyenler..

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
O güneş ben ay, ışığı olmasaydı, olurmuydu hiç hilal, dolunay..[FA]

• Beğen
Tepkiler: somurtukk

Üst Alt