Malezyada ağır makyaj ve topuğa yasak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kyoman

kyoman

Üye
    Konu Sahibi
Malezyada ağır makyaj ve topuğa yasak
Malezya’nın kuzeyindeki Kota Baru kentinde, kadınların işe giderken ağır makyaj yapması ve yüksek topuklu ayakkabılar giymeleri yasaklandı.

KUALA LUMPUR - Resmi Bernama ajansının haberinde, Kelantan eyaletinin başkenti Kota Baru’da belediye meclisinin çıkardığı ağır makyaj ve yüksek topukları yasaklayan genelgenin amacının, kadınların saygınlığını artırmak ve tecavüze uğramalarını önlemek olduğu belirtildi.

Muhafazakar partili belediyenin, kadınların işe giderken özellikle parlak ruj sürmek ve tıkırtı yapan topuklu ayakkabılar giymekten kaçınması talimatını verdiği kaydedildi.

Genelgede, topuklu ayakkabı giymekte ısrar edenlerin topuklarına lastik taktırmaları istendi.

Kentte daha önce de kadınlar için şeffaf olmayan başörtüsü takılması, uzun kollu ve dökümlü bluzlar giyilmesi yönünde talimat çıkarılmıştı.

Bence yerinde bir kural... Bu kural ile kadınların hakları kısıtlanmıştır, gibi sinden laflar söylemek yanlış olur..

c3r3n

c3r3n

Üye
Bence yerinde bir kural... Bu kural ile kadınların hakları kısıtlanmıştır, gibi sinden laflar söylemek yanlış olur.. :@

çok ama çok saçma nesi yerinde allah aşkına yaa.resmen özgürlükleri kısıtlanıyor..!

kyoman

kyoman

Üye
    Konu Sahibi
Bence yerinde bir kural... Bu kural ile kadınların hakları kısıtlanmıştır, gibi sinden laflar söylemek yanlış olur.. :@

çok ama çok saçma nesi yerinde allah aşkına yaa.resmen özgürlükleri kısıtlanıyor..!
:hmmm
Bir kadın makyaj yapmazsa veya topuklu ayakkabı giymezse veya darpantolun giymezsse vb.. sıralayabiliriz ,, yani bu tarz giyim ve süslemeler yapmazssa sence kadında herhangi bir eksilme veya hastalık görülürmü ?
Bir kadın süslenir fakat aşırıya kaçmaz
Bir kadın giyinir fakat bütün vücut hizası belli olacak şekilde giyinmez ..
Şimdi bunlar sana çok ters geliyordur. çünkü sen böyle bir toplumun içinde büyümüşsündür..
Onun için ne kadar anlatsak boş olduğunu düşünüyorum..

c3r3n

c3r3n

Üye
:hmmm
Bir kadın makyaj yapmazsa veya topuklu ayakkabı giymezse veya darpantolun giymezsse vb.. sıralayabiliriz ,, yani bu tarz giyim ve süslemeler yapmazssa sence kadında herhangi bir eksilme veya hastalık görülürmü ?
Bir kadın süslenir fakat aşırıya kaçmaz
Bir kadın giyinir fakat bütün vücut hizası belli olacak şekilde giyinmez ..
Şimdi bunlar sana çok ters geliyordur. çünkü sen böyle bir toplumun içinde büyümüşsündür..
Onun için ne kadar anlatsak boş olduğunu düşünüyorum..

önce kelimelerinize dikkat edin.benim nerde büyüdüğüm sizi bir zerre ilgilendirmez ki açıklama yapmak zorunda değilim.ben tutupta bir yerlerini teşhir etsinler demiyorum ya da çok abartılı makyaj yapsınlarda...kızdığım nokta adamlar şeffaf başörtüyü yasaklamış, topukluyu yasaklamış.bunlar cok saçma şeyler insan dilediği gibi giyinebilir o kişinin sorunudur.istediği gibi yaşayamıyorsa özgürlük bunun neresinde?ki ben onlarla kadın olunuyor ya da adam olunuyor demedim dememde lafımı anlayıp anlamadan başka yerlere çekerek değerlendirmenize hiç gerek yok...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ceren sana katılıyorum sonuna kadarç :oke:

Konuya gelecek olursak, tecavüzü önlemek ve azaltmak içinmiş. Tecavüzü bu yolla engellemeye çalışacklarına, tecavüze yeltenenleri adam etmeye çalışsalar daha iyi olur Kyoman.

Sanırım kendi özgürlüğün için karşındakinin özgürlüğünün kısıtlanmasını savunuyorsun.

Unutma; Senin özgürlüğün, başkasınınkine engel olmadığı sürece vardır. ;)

Kyoman: Bir kadın isterse, dar pant.'da giyer, tüm vücudunu da belli eder. Ahlak zabıtalığı sana kalmaz. Kendisi öyle istiyorsa giyinir. Bunları giymesi karşısındakinin hayvanlık yapmasını gerektirmez.

Biraz medeni olun ya, medeniyet birazcık karşınızdakini düşünün. Yasakla olayı engelleyebilir misin?

İran'da da çoğu şey yasak ama İran geceleri kitabını okudun mu? Beyoğlu'ndan daha feci bir gece hayatı var. Bunu da ekleyeyim :oke:

FerreT

FerreT

Üye
önce kelimelerinize dikkat edin.benim nerde büyüdüğüm sizi bir zerre ilgilendirmez ki açıklama yapmak zorunda değilim.ben tutupta bir yerlerini teşhir etsinler demiyorum ya da çok abartılı makyaj yapsınlarda...kızdığım nokta adamlar şeffaf başörtüyü yasaklamış, topukluyu yasaklamış.bunlar cok saçma şeyler insan dilediği gibi giyinebilir o kişinin sorunudur.istediği gibi yaşayamıyorsa özgürlük bunun neresinde?ki ben onlarla kadın olunuyor ya da adam olunuyor demedim dememde lafımı anlayıp anlamadan başka yerlere çekerek değerlendirmenize hiç gerek yok...

+1 Zorla güzellik olmaz..zorlamadan insanlar çok daha güzel ve bakımlı oluyorlar.sanane milletin topuğundan,makyajından

Cerene katılıyorum ;)

iskarpin

iskarpin

Üye
Bu ülkedeki yasaklardan farkı yok.
İkisi de aynı.

FerreT

FerreT

Üye
yasak ülkede bol.yok saçını aç,yok topuklu giyme boş şeyler ne karışıyorsun özel hayatıma :@

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Kyoman seni şöyle alalım. Sanki cevap gelmiyor. :pro:

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
kyoman .. Bir kere de imzandaki o güzel temenniyle çelişme gözüm. Sen özügrlük deyince zıttını anlıyorsun galiba. :)

iremm

iremm

Üye
şunu da ele alalım bilmiyorum belki bileniniz vardır orada yapılan araştırmalarda %50 lik bir oran şeriatın gelmesini destekliyor buna göre verilmiş karar doğru orantıda şuna gelelim nsl ki milletin 17 kızıyla ytn adamı bizi ilgilendiimiyorsa yani bunu savunanlara göre onların kılık kıyafetlerine laf söylemekte bizi ilgilendirmiyor ztn kadınlardan da ses çıkmamış

omayra

Üye
Şeriatla yönetilen devletlerde kadınların sesinin çıkmasını beklemek komik:)

tanso

tanso

Üye
şeriat meriat ama çoğu yönüyle türkiye ye ikiye katlıyor.

iremm

iremm

Üye
üstelik ben şeriatla yöntiliyor demedim seçimlere sunulmuş dedim çok haklısın bilgili insanıun hali başka oluyor :oke:

eğer bu ülkede kadınlara şeriat gelsin mi diye danışılıyorsa emin oln bu konudada görüşleri alınmış üstelik o şeriat gelsin konusunda kadınların oranları "ewet yönünde "rakamsal değeri aklımda olmadığı için öyle dedim kadınlardan ses çıkmamış die oranlardan dolayı

tanso

tanso

Üye
salla gitsin o zaman:)

ufuk023

Üye
bence kadınların rahatlığı düşünülmüş makyaj ve topuk olmasa hayat onlar için ve erkekler için daha güzel olacak.''benim kendi görüsümdür.''

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...