çalışan bayan nasıl giyinmeli :))

Sponsorlu Bağlantılar

Solamente

Üye
    Konu Sahibi
çalışan bayan nasıl giyinmeli :))

Çalışan kadınların ‘ne giyeceğim?’ derdi hiç bitmez! Öyle içinden geldiği gibi giyinmek de olmaz. İnsan kaynakları uzmanları kariyerine önem veren kadınları tercihleri konusunda uyarıyor.
Güzel ve farklı kıyafetler giymek işin gereği olsa da; iş yerinde giyinmenin de bir adabı var. Özellikle son yıllarda gündeme gelen ‘iş yerinde rahat giyim’ kavramı, bazı kadınlar tarafından yanlış değerlendiriliyor. İnsan kaynakları uzmanları, profesyonel görüntüden uzak giyim seçimleri yüzünden satışların düştüğü, müşteri şikayetlerinin arttığı ve iş yerinde profesyonellikten uzaklaşıldığı konusunda hemfikir. Rahatlık ve kişisel tercihlerin profesyonel görüntünün önüne geçmesi, çalışanların itibar kaybından istedikleri terfiyi elde edememelerine varan ağır bedeller ödemesine sebep oluyor.
Peki işyerinde neler giyilmemeli? Bu konuda 3 genelleme ile yola çıkılabilir. 1- Teniniz ne kadar çok görünürse o kadar resmiyetten ve profesyonellikten uzak bir etki bırakırsınız. 2- Giyim tarzınız ve bu konuya yaklaşımınız sizin diğer profesyonel yeteneklerinizle ilgili izlenimleri şekillendirir. 3- Kurumunuzu davranışlarınızla olduğu kadar giysilerinizle de dışarda nasıl temsil ettiğiniz itibar ve güven oluşturmanızda belirleyicidir.
1. Egzersiz elbiseleri: Eşofmanlar, sweatshirtler ve spor ayakkabılarınızın da giyileceği uygun ortamlar vardır, ama bu sektörlerde çalışmadığınız sürece profesyonel giyimde bu kıyafetlerden uzak durulmalıdır.
2. Parti kıyafetleri: Gece dışarı çıkmak üzere program yapmış olsanız dahi pırıltılarla, dekoltelerle, frapan kıyafetlerle gündüz işe gidilmemelidir.
3. Dekolteler: İş hayatında ciddiye alınmak istiyorsanız; göğüs dekoltenizi sergilemekten kaçınman gerrekiyor. Bir erkeğe ciddi bir konuyu anlatırken gözlerinin nerelerde gezindiğinden rahatsız olduğunuz bir an oldu mu? O zaman göğüs dekoltenizi kontrol altında tutmakta fayda var.
4. Beli açık bluzlar: Oryantal değilseniz iş yerinde belinizi ve göbeğinizi sergilemeniz gerekmiyor öyle değil mi? Dikkati çekmek istediğiniz nokta dekolte olmadığı gibi göbeğiniz de değil. Biraz daha yukarı, yüzünüze dikkat çekmeye ne dersiniz?
5. Alçak kesim pantolonlar: Aşırı alçak kesimler hareketlerinizi kısıtlayacak ve farkında olmadığınız anlarda istenmeyen bölgelere dikkat çekecektir. İç çamaşırı hataları ile birleştiğinde de görüntünün profesyonellikten çok uzaklaşacağı kesin.
6. En mini çok mini: İlk maddede de belirtildiği gibi itibar ve güven için teninizi cömertçe sergilemeyin. Mini eteklerinizi iş dışı aktivitelere saklamak bir profesyonel için akıllı bir strateji olacaktır.
7. Parmak arası terlik: Sahil güvenlikte çalışmıyorsunuz değil mi? Ya da plajdaki lokantalarda! Parmak arası terlikler çok şık ve çok rahat olabilirler; ancak ofis içi kullanıma hiç uygun değiller.
8. Bantlı sandaletler: Çıplak bacaklar ve yüksek topuklu bantlı ayakkabılar! Profesyonellik mi? İş yerinde ciddiyetten ziyade parti ve eğlenceyi çağrıştırıyorlar… İnsan kaynakları uzmanları bu konu biraz öfkeli.
9. Me- saj içerikli üstler: Üzerinde müzik ve spor dünyasından ünlülerinin fotoğrafları ya da yazıları bulunan t-shirt’ler çalışma ortamına ne kadar uygun olabilir ki? Bu t-shirt’leri özel hayatınızda giymelisiniz.
10. Piercing ve dövme: Firmalar ağırlığı olan, kendilerini temsil ettiğine inandıkları kişilerle çalışmayı tercih eder. Çok sevdiğiniz dövme ya da piercinginizle iş bulmanız zor olabilir. Çalışırken de görünen yerlerinize yaptıracağınız dövme veya piercing, o iş yerindeki ömrünüzü kısaltacaktır.
Bu kuralları çok katı bulmuş olabilirsiniz. Hele bir de yaratıcı sektör çalışıyorsanız, muhtemelen duyduklarınız hiç hoşunuza gitmedi. “Bunlar kişiliğimi yansıtmama engel” diyorsunuz. Haklı olabilirsiniz. Ancak iş hayatında olumlu ve kalıcı bir izlenim yaratmak için ya uygun giyinirsiniz ya da yanlış algılanırsınız. Beklentilere uygun bir görüntü çizmiyorsanız itibar kaybedebilir, size duyulan güveni sarsabilirsiniz.
 


dreamnurse

dreamnurse

Üye
ben bunların hiç birini giyemem ama:(
 

jöly

Üye
her ortamın ayrı bir kıyafeti vardır...çoğunu giyiyorum ama ortamına göre...:oke:
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
ben genelde spor takılıyorum ama işime bi engel oldugunu sanmıyorum belki de daha kadınsı giyinmeliyim
 


Üst Alt