Lütfen acil yardım edin şaşırdım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

göktaş

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen acil yardım edin şaşırdım
öncelikle selam arkadaşlar bir notebook bilgisayarımız var

bilgisayar sarj aleti takılı olmadan sadece pil gücü ile başlangıçta çalışmıyor açıldıktan sonra şarj aletini fişten çıkarın ca bilgisayar çalışıyor pil bilgisayara gücü veriyor pilin üzerinde 10.8 v bilgisayarın üzerinde 19v yazıyor arkadaşla pil neden başlangıçta bilgisayarı şarj aleti takılı olmadan çalıştıramıyor (pil sarja takınca doluyorda )

birde pilin tüken me süresi bir anda düştü önce güç tasarrufuna getirince 3,5 ,dengelide 3 yüksek performansta 2 saate yakın gidiyordu şimdi sadece güç tasarrufunda bile 40 dakika gidiyor birde eskiden hiç ısınmazdı şimdi sürekli ısınıyor

akadaşlar cd romum tsss corp disk DVDR/RW -CD SÜRÜCÜM CD OKUYOR DVD Yİ OKUYAMIYOR

arkadaşlar şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Başlangıçta şarj aletinin, Laptopa takılı olmadan pilin Laptopu çalıştıramaması, muhtemelen pilden kaynaklanan bir durum veya pil, o sırada yeterli gücü sağlayamadığından dolayı Laptop açılmayabilir. Onun için pilin yeterli gücü sağladığından, şarj aletinde herhangi bir temassızlık olmadığından ve prizin toprak olduğundan emin olun. Ayrıca pilin ısınması, bozulduğuna işarettir ve mutlaka değişmesi gerekir.

Öncelikle CD sürücüsü DVD'yi okumaz. DVD sürücüsü CD ve DVD'leri okur. Eğer DVD sürücüsü DVD'yi okumuyor ise sorun BIOS da'dır. Bunun için bilgisayarınızı baştan başlatın ve hızlı bir şekilde, şu tuşlardan biri ile ( DELETE, F12, F9, F10 ) BIOS ayarlarına gelin ve burada "Main" kısmında Primary IDE veya Sata Master, TSSTcorp CD/DVD-RW, DVD/CD-RW veya DVDR/DVD-RW olması gerekir. Bu Main kısmında Slave ve Master olarak değişkenlik gösterebilir. Bunu kontrol ettikten sonra "Boot" bölümüne gelin ve buradan "Boot Device Priority"'e girin. 1st Boot Device'a gelerek bunu TSSTcorp DVDR/DVD-RW olarak yapın. BIOS'dan çıkarken F10 ile ayarlarınızı kaydedin.

• Beğen
Tepkiler: göktaş

göktaş

Üye
    Konu Sahibi
laptob casper nirvana ve bios ta phoneix bios mesela eset smart security cd yi okuyor ama hiçbir dvd yi okumuyor önceden okuyordu
sürücü çok nadir kullanıyorduk bu biosta yapsam olur mu

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
laptob casper nirvana ve bios ta phoneix bios mesela eset smart security cd yi okuyor ama hiçbir dvd yi okumuyor önceden okuyordu
sürücü çok nadir kullanıyorduk bu biosta yapsam olur mu

Anlattığım şekilde yaparsanız, kısa sürede sağlıklı sonuca ulaşabilirsiniz.

göktaş

Üye
    Konu Sahibi
Başlangıçta şarj aletinin, Laptopa takılı olmadan pilin Laptopu çalıştıramaması, muhtemelen pilden kaynaklanan bir durum veya pil, o sırada yeterli gücü sağlayamadığından dolayı Laptop açılmayabilir. Onun için pilin yeterli gücü sağladığından, şarj aletinde herhangi bir temassızlık olmadığından ve prizin toprak olduğundan emin olun. Ayrıca pilin ısınması, bozulduğuna işarettir ve mutlaka değişmesi gerekir.

Öncelikle CD sürücüsü DVD'yi okumaz. DVD sürücüsü CD ve DVD'leri okur. Eğer DVD sürücüsü DVD'yi okumuyor ise sorun BIOS da'dır. Bunun için bilgisayarınızı baştan başlatın ve hızlı bir şekilde, şu tuşlardan biri ile ( DELETE, F12, F9, F10 ) BIOS ayarlarına gelin ve burada "Main" kısmında Primary IDE veya Sata Master, TSSTcorp CD/DVD-RW, DVD/CD-RW veya DVDR/DVD-RW olması gerekir. Bu Main kısmında Slave ve Master olarak değişkenlik gösterebilir. Bunu kontrol ettikten sonra "Boot" bölümüne gelin ve buradan "Boot Device Priority"'e girin. 1st Boot Device'a gelerek bunu TSSTcorp DVDR/DVD-RW olarak yapın. BIOS'dan çıkarken F10 ile ayarlarınızı kaydedin.

kardeş dediğini yaptım dvdleri okuyor ama arada bir takılıyor bu neden olabilr

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
kardeş dediğini yaptım dvdleri okuyor ama arada bir takılıyor bu neden olabilr

Arada bir takılmasının nedeni de, DVD sürücünüzün lensinde toz olabilir. Bu yüzden DVD sürücüyü açın ve içeriye doğru kuvvetli bir üfleme yapın. Sorun çözülmez ise o zaman DVD sürücünüzün değişmesi gerekebilir. Eğer uzun süredir Laptopu kullanıyorsanız, bu gibi hatalar normaldir.

göktaş

Üye
    Konu Sahibi
Arada bir takılmasının nedeni de, DVD sürücünüzün lensinde toz olabilir. Bu yüzden DVD sürücüyü açın ve içeriye doğru kuvvetli bir üfleme yapın. Sorun çözülmez ise o zaman DVD sürücünüzün değişmesi gerekebilir. Eğer uzun süredir Laptopu kullanıyorsanız, bu gibi hatalar normaldir.

kardeş alalı 17-18 ay oldu hala garantisi var 3-4 kere virüs yüzünden format dışında çok kullanmadık ama değin gibi üfledim ve lensi mikro dokuma besle lensi sildim okumadığı zaman tekrar üfleyip bilgisyarımı açıp dvd rom simgesi üzerine tıklayınca okuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt