Lumialar Neden Piyasada Yok / Türkiye'deki Durum

ferit.61

Üye

Tek kelime ile tebrik ederim inan.
Senin yazdıkların ve savundukların kadar MICROSOFT! da bu zihniyet te olsaydı da daha kısa zamanda daha iyi yerlere gelseydi.

Bu kısmı genel olarak yazıyorum.
Bir de şunu farkettim, her kim hangi telefonu kullanıyorsa keyfini çıkarsın olduğu kadar, çok da sorun etmesin
Madem ki kendimiz yazılım veya yeni bir cep telefonu üretmiyoruz, o zaman kasmayalım...

Tepkiler: suyunsesi, BLasTeaR ve merlin19

merlin19

Üye
    Konu Sahibi
Hayır Windows Mobile 6.5 ten sonra Sorunlar çıktı ve Microsoft köklü değişikliğe gidip Window Mobile olayını sonlandırdı ve Kerneli sıfırdan kodlayıp yeni yapı ile Windows Phone 7 doğdu yani o değişiklik Windows Phone 7 ile başladı sonra 7.8 9 geldi ve Çekirdek yapıda oynalamalar yapıldı daha iyi işlemci destekleri geldi yani wp 8 in yolu açıldı sonraki clayn güncellemesi ilede wp 10 yani 64 bit olayına geçiş olacak herkesin aksine umudum 2015 te 64 li wp 10 ları göreceksiniz Baı arkadaşlarım Kızmasın ama Çoğu bu ülkede Linux adınıda Açık kaynak adınıda Androidle duydu onları 1997 lere alalım 20 yıldan fazladır bu işlerdeyim ve kullanmadığım işletim sistemi yok Linux'un her türevini kullandım özellikle Server olarak
Wp7 telefonun olsaydı wp8 güncellemesi ile çok duyardın
hehehe Bilgisayarın ve işletim sistemlerinin Temeli Kerneldir yani kerneli ( ana omurga yani bizdeki iskelet yapı diyelim ) olmadan olmaz tabi windows Linux Mac os nereden doğdu dersek Unix = Linux = Windows = Mac Os = Diğerleri buradaki olay Unixten kopan steve jobs ve Bil amcan gider kendi işletim sistemlerini yazarlar C ve C++ dileride zaten Unix altında türediğinden dünyadaki tüm işletim sistemlerinin anası Unix'tir neyse konuyu fazla dağıtmayak

wpfurkan

Üye
Wp7'nin kernel'i windows ce aynı wm6.5 gibi. Asıl kernel değişikliği yani windows ce den nt'ye geçiş wp8 ile oldu ve bu yüzden wp7'li cihazlar güncelleme alamadı.
Yani iskelet olarak wm6.5 ve Wp7 hemen hemen aynı oluyor.
Bu saçmalık değil mi? Yani teknik olarak bakarsak wp7 bir tür Windows phone görünümlü ve uygulamalar bazında geliştirilmiş bir windows mobile.
Bu wp7'i de alıp yeni iskelet olan windows nt'ye geçirilmiş oluyor değil mi?
Şöyle baktım mı aslında Microsoft'a taş atılamaz valla.

Emre

Üye
WP Yakında Nokiasız Küçük Emraha Dönecek...

Rainesto

Üye
O bu değilde burda Microsoft'u kötüleyenlerin Windows işletim sistemli bir bilgisayarlarının olması çok ilginç

ogzhnoTr

Üye
Açıkçası ben w10 u bekliyorum, beklediğim gibi olmazsa bozulana kadar kullanır sonra alırım bi ayfon

Tepkiler: StartTheGame ve lazye

mrzstyl

Üye
arkadaşlar yakın zamanda lumia almayı düşünüyorum ama ortalıkta hiç lumia telefon yok özellikle 1520 930 1320 modellerinden birini alıcam ama ortalıkta teşhir ürünü bile yok ya çıkmayacakmı bunlar daha ?

Nextman

Emekli Yönetici
Stok sıkıntısı var diye biliyorum olanların da renk seçeneği yok .

Sanırım şu an Nokia markası ile üretim devam etmediği için ülkelerde mevcut Nokia stokları eritiliyor.
Türkiye'deki stok da azaldığı ve yenileri gelmediği için mağazalarda kolay kolay bulunmuyor olsa gerek.
(Getirirse ithatlatçı firmalar getiriyor)
Fiyatlar da bu yüzden düştü.
Microsoft markalı yeni Lumialar gelene kadar ortalıkta Lumia bulmak kolay olmayacaktır diye düşünüyorum.

Tepkiler: Krnl386 ve dilmenibrahim
bu konuda haklısın

Açıkçası ben w10 u bekliyorum, beklediğim gibi olmazsa bozulana kadar kullanır sonra alırım bi ayfon
Valla W10 bi halta yaramasa dahi ben yine de bir Iphone alacağımı sanmıyorum. Kişisel zevk, hani kötü olduğundan değil bir türlü ısınamadım merete. Çokta pahalı orası ayrı tabi. Hani olmaz ya tutupta Nokia yada Microsoft bir IOS sistemli telefon çıkarsalar, onları da almam. Galiba benim ısınamadığım IOS sistemi.

Tepkiler: ceza87 ve ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye

Sosyal açıdan kullandığım için ios androidden daha iyi geliyor açıkçası

Tepkiler: suyunsesi
aynı durum bende de var, IOS denen sisteme ısınamadım, kötü olduğundan değil, kişisel bi durum, sistemden elektrik alamıyorum yahu

Tepkiler: suyunsesi

papakudioflu

Emekli Yönetici
Stok sıkıntısı var diye biliyorum olanların da renk seçeneği yok .

Almak isteyip bulamadığını cihaz olursa bana özelden iletişim bilgilerinizi ve bulunduğunuz şehri yazın ben yardımcı olurum.

Tepkiler: Krnl386
Almak isteyip bulamadığını cihaz olursa bana özelden iletişim bilgilerinizi ve bulunduğunuz şehri yazın ben yardımcı olurum.
Benim varda daha çıkmadı yeni bir amiral gemi bekliyorum sence ne kadar zaman alır 920 ile idare ediyorum sırf bu yüzden

papakudioflu

Emekli Yönetici
Benim varda daha çıkmadı yeni bir amiral gemi bekliyorum sence ne kadar zaman alır 920 ile idare ediyorum sırf bu yüzden
Takvimine bu tarihleri işaretle. Cevabı orada bulacaksın.

Tepkiler: Aybin.Kilic