Lumia900 wp8 e guncellemesini alacak mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Lumia900 wp8 e guncellemesini alacak mi?

Uzun zamandir herkesin merak ettigi sorunun cevabini ararken bugun elimize gecen bir ekran alindisi zaten yuksek olan bu ihtimali artik neredeyse kesin cevap verebilecegimiz noktaya getirdi bizleri.
Nokia care destek yetkilisinin verdigi cevap bizi simdilik tatmin etti diyebiliriz. Artik 20 Haziran'da yapilacak gelistirici zirvesinde windows phone8'in detaylarinin ortaya cikmasini bekliyoruz.

doctorrr

doctorrr

Üye
ooo süper:oley

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Bakalım hünkarım.Hayırlısı.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Lumia 900 sahiplerine hayırlı olsun.İnşallah benim gibiler Wp8'li Lumia'ları aldıktan sonra yine böyle ilk güncellemede gelcek gelmicek sıkıntısı yaşamayız :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bu sistem yeni arkadaşlar o yüzden güncelleme konusunda sıkıntı olacagını zannetmiyorum.en basitinden wp7 ile başlayıp wp7.1nodo wp7.5 wp7.5mango ve son olarak wp7.5tango refresh sürümlerini ilk çıkan wpcihazlar kullanabiliyor.yani toplamda 5tane majör güncelleme 1.5 yıllık cihazlarda kullanılabiliyor.mevcut lumiaların yeni cihazlar oldugunu düşünürsek wp8 için problem olacagını zannetmiyorum.burada tek sorun nokia ve microsofttan bagımsız olan operatör cihazlarının güncellemeleridir. o sorun da nokia ile nokia care suite ve navifirm ile flash atarak çözülüyor zaten.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
bu sistem yeni arkadaşlar o yüzden güncelleme konusunda sıkıntı olacagını zannetmiyorum.en basitinden wp7 ile başlayıp wp7.1nodo wp7.5 wp7.5mango ve son olarak wp7.5tango refresh sürümlerini ilk çıkan wpcihazlar kullanabiliyor.yani toplamda 5tane majör güncelleme 1.5 yıllık cihazlarda kullanılabiliyor.mevcut lumiaların yeni cihazlar oldugunu düşünürsek wp8 için problem olacagını zannetmiyorum.burada tek sorun nokia ve microsofttan bagımsız olan operatör cihazlarının güncellemeleridir. o sorun da nokia ile nokia care suite ve navifirm ile flash atarak çözülüyor zaten.

Yani no problem.:oke:

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

Sağol yorumun için açıklayıcı oldu.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
"Güncellenebilecek potansiyele sahip" demiş eleman.
Yine yuvarlak konuşmuş.
20 Haziran'da WP8 ile ilgili detaylar daha da netleşecek.
Ama Lumia 800 ve 900'e fazla bel bağlamamak gerek gibi geliyor bana.
WP8'i tam anlamıyla kullanabilmek ve gelecek güncellemeleri alabilmek adına Nokia'nın bu iki modelden daha gelişmiş bir model çıkarmasını beklemekte fayda var. Ki testlerde kod adları medyaya sızan cihazlarda yakında görsel olarak ortaya çıkacaktır.
Dual işlemcili, süper amoled, NFC'li, hafıza kartı destekli v.s v.s...
Kaldı ki Nokia bu modelleri çıkarana kadar, her an Samsung veya HTC'nin de gelişmiş bir WP'li model piyasaya sürmesi mümkün.

Sonuç olarak; İşletim sistemleri aynı olacağından, ille de Nokia diye düşünmeksizin, WP8'li telefonlar içinde en gelişmiş donanımsal özellikleri hangisi sunarsa ona geçmek en mantıklısı olacaktır.
WP8 çıkıp da ortalık kızıştığında, Lumia 800 ve 900 donanımsal olarak biraz geri cihazlar olacak gibi geliyor sanki bana.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tabi ki sistem daha yuksek ve cesitli donanima izin verdiginde nasil cihazlar cikacaktir kestirmek guc ama o cihazlarin da ne zaman cikacagini ve ulkemize ne zaman gelecegini kestirmek daha zor.

- - - Eklendi - - -

Mevcut cihazlara bakiyorum htc titan2 16mp kamerasi var ama chipsetin qualcomm sitesinde ozelliklerine bakarsaniz max. 12 mp kamera destekledigini gorursunuz. Bu yuzden lumia900 resim ve video karsilastirmalarinda titan2 den daha basarili cikiyor. Samsungun mevcut wp cihazlari zaten lumia serisi ile karsilastirilamayacak durumda cunku ust duzey cihazlar yapmiyor samsung wp icin.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Tabi ki sistem daha yuksek ve cesitli donanima izin verdiginde nasil cihazlar cikacaktir kestirmek guc ama o cihazlarin da ne zaman cikacagini ve ulkemize ne zaman gelecegini kestirmek daha zor.

- - - Eklendi - - -

Mevcut cihazlara bakiyorum htc titan2 16mp kamerasi var ama chipsetin qualcomm sitesinde ozelliklerine bakarsaniz max. 12 mp kamera destekledigini gorursunuz. Bu yuzden lumia900 resim ve video karsilastirmalarinda titan2 den daha basarili cikiyor. Samsungun mevcut wp cihazlari zaten lumia serisi ile karsilastirilamayacak durumda cunku ust duzey cihazlar yapmiyor samsung wp icin.

Nokia'nın hemen getirmeyeceği kesin gibi ülkemize.
Öncelikle Lumia 800 ve 900'ü yaymaya çalışacaktır.
Ki biz de dahil olmak üzere çoğu ülkede henüz piyasaya sürmedi bile.
Ama Samsung ve HTC gibi zaten donanımı çok ileri basamaklara taşımış markalardan umutluyum ben.
Şu anki mevcut donanımlarına sahip bir telefonu WP8'li olarak sunsalar bile Lumia'nın pazar payı büyümeden ölebilir.
Ben şahsen Lumia'yı alacağıma One S/X donanımına sahip WP8'li bir HTC almayı tercih ederim.
Ya siz?

eRdaL.

eRdaL.

Üye
Su zaman icin 800-900 yeterli guce sahip bence

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bence wp konusunda htc ve samsung birinci nesil cihazlariyla kullanicilari yeterince uzdukleri icin artik kolay kolay o guveni tekrar kazanamazlar. Htcnin hala daha wp7.5 tango guncellemesini almamis wp telefonlari var. Iki firma da guncelleme konusunda sabikali ve artik son kullanicilar telefonun donanimindan cok destegine bakiyor.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Şu zaman için öyle ama WP8'li telefonlar çıktığında yada mevcut WP7.5'li telefonlara WP8 güncellemesi geldiğinde aynı şeyi söylemek mümkün olmayacaktır.
O yüzden diyorum, Lumia 800 veya 900 için acele etmemek en iyisi.
Ben şahsen C6-01 kullanıyorum. Geçen haftaya kadar "Lumia 800 gelse de bir an önce alsam" diyordum.
Ama WP8 ile ilgili inceleme ve araştırmalarımı artırdıkça, bir kaç ay daha Symbian'la mutlu olmayı sürdürsem iyi olacak diyorum.
O zamana kadar çoğu şey de netleşmiş olur.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ayrica lumia serisinde windows phone isletim sisteminin izin verdigi maksimum donanim kullaldigini da hatirlatirim.

- - - Eklendi - - -

Wp8 konusundaki arastirmalarinda seni beklemeye iten bulgu ne oldu. ?

Esendağlı

Esendağlı

Üye
WP8 li bir Lumia üstelik birde purewiew olursa bir insan daha nasıl bir telefon isteyebilirki acaba:)

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
WP8 li bir Lumia üstelik birde purewiew olursa bir insan daha nasıl bir telefon isteyebilirki acaba:)

Hayattan şuanki en büyük beklentim.Yazılıları falan bıraktım Pureview'li Lumiaları bekliyorum.Birde çok pahalı olmazsa ya da alternatif modelleri olursa mis gibi olur :D

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ayrica lumia serisinde windows phone isletim sisteminin izin verdigi maksimum donanim kullaldigini da hatirlatirim.

Ben WP7.5'ten değil 1-2 ay içinde piyasayı etkisine alacak olan WP8'den söz ediyorum.
WP8'den maksimum oranda faydalanabilmek ve WP8 sonrası gelecek güncellemeleri (kimbilir belki ileride WP9 güncellemesini) alabilmek için beklemekte fayda görüyorum ben. Donanımsal yarışın geldiği noktayı düşündüğümüzde Lumia'ların çok uzun süre yarışta kalamayacağını düşünüyorum ben.

Şöyle düşünelim:
Tek çekirdek 1.4 ghz , nfc ve hafıza kartı desteği olmayan WP7.5'li telefon mu daha uzun süre destek alır.(WP8 yüklense bile)

Yoksa çift yada dört çekirdek 1.5 ghz, 1-2GB Ram ve doğrudan WP8'le çıkmış bir telefon mu?
Ben ileriye dönük konuşuyorum.
Elbette her geçen gün donanım açısından birbirinden iyi telefonlar çıkıyor.
Hangi telefonu alırsak alalım bu hızlı süreçte ne kadar süre destek kapsamında kalacağını, yeni telefonlarla ne kadar süre rekabet edebileceğini ve ihtiyaçları karşılayacağını ne kadar süre karşılayabileceğini bilemeyiz.

Ama WP8'e geçiş aşamasında WP7.5'li telefonlardan başlamaktansa doğrudan WP8'li ve gelişmiş donanım özelliklerine sahip bir telefondan başlamakta fayda var diye düşünüyorum.
Beklemeye karar vermemdeki en büyük neden bu.

Haa bu noktada Nokia, Lumia 800 ve 900'den sonra bu tür bir telefon çıkarırsa Nokia'dan başlarım. Ancak diğer markalar daha gelişmiş özellikler ve uygun fiyat sunarsa Nokia saplantısıyla hareket etmeyi düşünmüyorum.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Ben WP7.5'ten değil 1-2 ay içinde piyasayı etkisine alacak olan WP8'den söz ediyorum.
WP8'den maksimum oranda faydalanabilmek ve WP8 sonrası gelecek güncellemeleri (kimbilir belki ileride WP9 güncellemesini) alabilmek için beklemekte fayda görüyorum ben. Donanımsal yarışın geldiği noktayı düşündüğümüzde Lumia'ların çok uzun süre yarışta kalamayacağını düşünüyorum ben.

Şöyle düşünelim:
Tek çekirdek 1.4 ghz , nfc ve hafıza kartı desteği olmayan WP7.5'li telefon mu daha uzun süre destek alır.(WP8 yüklense bile)

Yoksa çift yada dört çekirdek 1.5 ghz, 1-2GB Ram ve doğrudan WP8'le çıkmış bir telefon mu?
Ben ileriye dönük konuşuyorum.
Elbette her geçen gün donanım açısından birbirinden iyi telefonlar çıkıyor.
Hangi telefonu alırsak alalım bu hızlı süreçte ne kadar süre destek kapsamında kalacağını, yeni telefonlarla ne kadar süre rekabet edebileceğini ve ihtiyaçları karşılayacağını ne kadar süre karşılayabileceğini bilemeyiz.

Ama WP8'e geçiş aşamasında WP7.5'li telefonlardan başlamaktansa doğrudan WP8'li ve gelişmiş donanım özelliklerine sahip bir telefondan başlamakta fayda var diye düşünüyorum.
Beklemeye karar vermemdeki en büyük neden bu.

Haa bu noktada Nokia, Lumia 800 ve 900'den sonra bu tür bir telefon çıkarırsa Nokia'dan başlarım. Ancak diğer markalar daha gelişmiş özellikler ve uygun fiyat sunarsa Nokia saplantısıyla hareket etmeyi düşünmüyorum.

Öyle bakarsan telefon alamazsın kardeşim.2 çekirdekli 1.4 ghz wp8'li telefon mu daha uzun kalır piyasada direk wp9 ile çıkmış 4 çekirdekli 2 ghz telefon mu?

Lumia bir telefon al zaten standart kullanım süresi 2 yılı rahat karşılar donanımı.Diğer modellerde aynı olur bence.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Öyle bakarsan telefon alamazsın kardeşim.2 çekirdekli 1.4 ghz wp8'li telefon mu daha uzun kalır piyasada direk wp9 ile çıkmış 4 çekirdekli 2 ghz telefon mu?

Lumia bir telefon al zaten standart kullanım süresi 2 yılı rahat karşılar donanımı.Diğer modellerde aynı olur bence.

Mesele de orda zaten.
WP7.5'li Lumia 800 ve 900 henüz gelmedi ülkemize.
Ama onlar geldiğinde belki aynı anda Samsung yada HTC'nin aynı fiyata, daha gelişmiş donanıma sahip ve doğrudan WP8'li telefonları gelecek kimbilir. Ben zaten sürekli beklemekten bahsetmiyorum.
Sadece bizim ülkemiz ve şu WP8'in çıkış süreci için konuşuyorum.
Nokia'nın donanım açısından biraz ağırdan aldığını inkar etmemek gerekir.
O yüzden WP8 çıktıktan sonra telefon konusunda karar vermek daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...