Konustugumuz mesele para degil candy crush s3 minide kasmiyor zaten fiyati uygun olabilir bu onu vazgeçilmez yapamaz s200 le geldi 530 androidde ben su ana kadar s400 asagisi gormedim diyeceksin ki gerek yok ep donanima ama var eskiden l520 ile l920 menude hic kasmaz diyolardi simdi bi 520 ve 920 al arada daglar kadar fark var bide 930 ve 1520 yi dusun ...
Dağlar kadar fark yok. İnternette videolara bak. Lumia 520, 920, 830 ve 930'u yan yana karşılaştırıyorlar ve 920 ile 830 hiç fark olmadığı göze batıyor. 520 desen hep en fazla 1 saniye daha yavaş ve 930 ise hep en fazla 1 saniye daha hızlı ve genelde hiçbiri kasmıyor.
Android ram sınırlaması yok diyorsun ama bu dediğin çok saçma. Ne yaparsan yap sistem hep ram'ın belirli bir kısmını kullanır. Geriye kalan kısımda arka planda açık olan uygulamalar vardır. Şimdi bir oyunu açtım mı yeterli ram olmazsa arka plandakiler kapatılır ve ram boşalır.
Siz şimdi gidip 1gb ramlık telefonun task managerine girince 1gb görmezsiniz. Ortalama 800mb kullanıma açık olur.
Şimdi gelelim wp'ye. Wp'de tam olarak androidde olduğu gibi task manager yok ve sistem ramı kendi yönetiyor ve androide göre daha az boş ram bırakır. Bu yüzden çoğu zaman şu meşhur sürdürülüyor yazısı çıkar.
Arka planda açık olamamalarının avantajları da var tabiki ve en önemlisi de batarya kullanımı standby de androide göre kat kat daha iyi. Wp'li Htc one androidli olan modele göre iki kat daha uzun standby süresi var ve genel anlamda da daha uzun şarj süresi var.
Ha arka planda açık tutula bilen çok uygulama var sadece optimize edilmesi gerekiyor. İphone 6 1gb ramlı ama kimsenin gözüne batmıyor çünkü hem sistem buna optimize edilmiş hemde uygulamalar.
Wp'de bu uygulamalar için maalesef geçerli değil. Şimdi buna da ne alaka sorun işte sistemde kıvırma diyen olursa bir gitsin eski whatsapp ile yenisini karşılaştırsın arada dağlar kadar fark var. Sistem desen aynı sistem ram desen aynı ram. Adamlar doğru dürüst programlamıyor ve uygulamalar android ve iose nazaran daha fazla ram kullanıp daha hantal oluyor.
Wp'nin baştan sona sorunu uygulamalar ve onların arkasındakiler.