lumia telefonların toplatılması

Sponsorlu Bağlantılar

ıRagnaRı

ıRagnaRı

Üye
Şimdi Windows satsa ayda bir bilemedin iki. Android desen kıçı kırık ace bile 400+ lira çekiyorlar. Birde elemanlar bilgisiz âlim olunca direkt wp yi kötülüyorlar.
Burada maaşımı ortaya koyarım ki o mağazalar da telefon satan elemanlardan daha fazla bilgili değilsem iki olsun.
Ayrıca Microsoft ve Nokia firmalarına durumu bildirip bu tip mağazalara ticari yaptırım veya ihtarname çektirtmek lazım.
Sistemi bilmeden tüketiciyi kandırıyorlar. Haksız rekabet koşulları nedeniyle iyi bir ceza alabilirler.
Aynen ya L925 soruyodum mağazalara hangisine gitsem o telefonu alma o tel sorunlu dediler.925 soruyodum başka tel öneriyolardı bana.

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Maalesef bu satıcılar sorunu global bir şey. Windows central gibi sitelerde Hindistandan tutun brezilyaya kadar binlerce wp kullanıcısı var ve forumlarda hep aynı şeyi okuyorum ve kendimde aynı olayları çeşitli ülkelerde yaşadım.
Mağazaya giriyorsun lumia dedim mi ikinci sınıf müşteri gibi davranıyorlar insani adamdan saymayıp ilgilenmiyorlar bile yada hemen başka cihazlara yöneltiyorlar.
Kendim geçen gördüm, bir genç hanım media markta lumia 630'a baktı sonra bundan istiyorum verir misiniz dedi ve satıcı ne yaptı sizce? Kadına bakmadan "olmaz" dedi çıktı. Ürün orda yok desen vitrinde lumia 630 kutuları vardı 10-20 tane.
Sonra tam çıkarken mağazadan kadına s3 mini baktırıyordu.
Kadın karar vermiş verin alacağım diyor adam gidip vermiyor.
Buna benzer olayları başka ingilizce forumlardada okuyorum.
:-(
Böyle şeyleri görüp okuyunca inadına lumia almak geliyor insanin içinden.
İnadına LUMİA inadına WP.

• Beğen
Tepkiler: _Shinku_
KenanK

KenanK

Üye
ilginçmiş. satılanlar ne olacak acaba.. NOKIA ismi silinmesinden piyasadan çekmiş olabilirler bence.

dakamon

dakamon

Üye
Valla istedikleri kadar satmasınlar. Ben piyasada artık çoğu kişide Lumia görür oldum. Eskiden ve şimdiki durumunu çok iyi görüyorum piyasadaki. Gerçekten kullanıcısı artıyor. Ve hangi kullanıcısıyla karşılaşsam çok memnun olduklarını söylüyorlar. Her işini sıkıntısız gören telefonlardır Lumia lar. Övmek için demiyorum gerçekten öyle. Çoğunlukla 520 almış millet. O özellikleri androide kur bak neler oluyor gör. Aynı özelliklerde android telefonlar bile 600 tl civarında kasım kasılıyorlar. Bence popülasyon arttıkça insanlar birbirinde gördükçe daha çok benimseyecekler. Bi lumia alanda bi daha bırakamıyor sistemi zaten. Bakalım önümüzdeki dönemlerde o mağazalarda koyacaklar elleri mahkum. Mağazalarda kalmadıysa da şu Nokia isminin gitmesi MS gelmesi yüzünden bekliyor olabilirler. Belki mağazalarda MS arasında bazı sözleşmeler falan imzalanır. Belki bu tarz şeyler yüzünden satışlarda bi beklemeye gidilmiş olabilir. Bilmiyorum bu benim bi tezim.

• Beğen
Tepkiler: kraliletisim
wpfurkan

wpfurkan

Üye
Valla istedikleri kadar satmasınlar. Ben piyasada artık çoğu kişide Lumia görür oldum. Eskiden ve şimdiki durumunu çok iyi görüyorum piyasadaki. Gerçekten kullanıcısı artıyor. Ve hangi kullanıcısıyla karşılaşsam çok memnun olduklarını söylüyorlar. Her işini sıkıntısız gören telefonlardır Lumia lar. Övmek için demiyorum gerçekten öyle. Çoğunlukla 520 almış millet. O özellikleri androide kur bak neler oluyor gör. Aynı özelliklerde android telefonlar bile 600 tl civarında kasım kasılıyorlar. Bence popülasyon arttıkça insanlar birbirinde gördükçe daha çok benimseyecekler. Bi lumia alanda bi daha bırakamıyor sistemi zaten. Bakalım önümüzdeki dönemlerde o mağazalarda koyacaklar elleri mahkum. Mağazalarda kalmadıysa da şu Nokia isminin gitmesi MS gelmesi yüzünden bekliyor olabilirler. Belki mağazalarda MS arasında bazı sözleşmeler falan imzalanır. Belki bu tarz şeyler yüzünden satışlarda bi beklemeye gidilmiş olabilir. Bilmiyorum bu benim bi tezim.

600tl'lik leri bırak arkadaşımın yeni z2'si Facebook ve messengerde bildiğin kasıyor. Androidciler ne kadar kasmıyor desede bir iphone veya wp kullanan birisi kastığını görür. Menüde sağ sol yapınca kasmıyorsa telefon hiç kasmıyo deyip çıkıyorlar.
Bence wp şu anda normal bir kullanıcı ve çok yeni uygulamaları kurmayanlar için çok iyi ve güzel bir sistem kim ne derse desin.
Otg desteklemiyor diye çöp diyen var yahu.
Microsoft en baştan çok büyük hata yapıp Windows ismini koydu telefonlara. Windows Phone ismi bence wpnin en büyük sorunlarından biri.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Valla 1 aydır cafede garsonluk yapıyorum gelen müşterilerin cafeye günde yaklaşık 150-250ye yakın müşteri geliyor ama genede 15 ile 20yi filan geçmez gördüğüm 1 ay içerisinde.Benim bulunduğum şehirde lumia pek tutmadı gibi birşey..Eğer kaldırılıp yerine microsoft diye gelecekse en azından bu tahminimce 1 ay (en az) sürer oda yeni telefonlar çıkma ihtimali,çıktıktan sonraki Türkiye'ye gelip satılma ihtimalini söylemiyorum bile..Satış politikasını gözden geçirmeli Microsoft

dakamon

dakamon

Üye
600tl'lik leri bırak arkadaşımın yeni z2'si Facebook ve messengerde bildiğin kasıyor. Androidciler ne kadar kasmıyor desede bir iphone veya wp kullanan birisi kastığını görür. Menüde sağ sol yapınca kasmıyorsa telefon hiç kasmıyo deyip çıkıyorlar.
Bence wp şu anda normal bir kullanıcı ve çok yeni uygulamaları kurmayanlar için çok iyi ve güzel bir sistem kim ne derse desin.
Microsoft en baştan çok büyük hata yapıp Windows ismini koydu telefonlara. Windows Phone ismi bence wpnin en büyük sorunlarından biri.
İsim win10 olacak bakalım o nasıl bir etki yaratacak göreceğiz. Ne yalan söylim window ismi gerçekten bi çekiciliği yok. PC den aşinayız bu lafa değişik bir simle çıkabilirlerdi ama işte kurumsal firma :)

Valla 1 aydır cafede garsonluk yapıyorum gelen müşterilerin cafeye günde yaklaşık 150-250ye yakın müşteri geliyor ama genede 15 ile 20yi filan geçmez gördüğüm 1 ay içerisinde.Benim bulunduğum şehirde lumia pek tutmadı gibi birşey..Eğer kaldırılıp yerine microsoft diye gelecekse en azından bu tahminimce 1 ay (en az) sürer oda yeni telefonlar çıkma ihtimali,çıktıktan sonraki Türkiye'ye gelip satılma ihtimalini söylemiyorum bile..Satış politikasını gözden geçirmeli Microsoft
Benim bulunduğum şehir öğrenci şehri belki ondan çok görüyorum öğrencilerde. Uygun fiyata her türlü işini görebilidğin telefon tam öğrenci işi. Tabi sivil insanlarda da görmüştüm. :)

wpfurkan

wpfurkan

Üye
İsim win10 olacak bakalım o nasıl bir etki yaratacak göreceğiz. Ne yalan söylim window ismi gerçekten bi çekiciliği yok. PC den aşinayız bu lafa değişik bir simle çıkabilirlerdi ama işte kurumsal firma :)

Benim bulunduğum şehir öğrenci şehri belki ondan çok görüyorum öğrencilerde. Uygun fiyata her türlü işini görebilidğin telefon tam öğrenci işi. Tabi sivil insanlarda da görmüştüm. :)

Vallahi bende üniversiteye başladığımdan belli baya wp görmeye başladım ama sana nazaran çoğu gördüğüm 920 idi hele birisininki mavi renk :-). Kampüste htc sony ve iphone dolu. Sivil hayatta :) anca ya iphone yada samsung.

dakamon

dakamon

Üye
Vallahi bende üniversiteye başladığımdan belli baya wp görmeye başladım ama sana nazaran çoğu gördüğüm 920 idi hele birisininki mavi renk :-). Kampüste htc sony ve iphone dolu. Sivil hayatta :) anca ya iphone yada samsung.
Bizim milletin huyu bu. Ayranı yoktur içmeye ama mersedes ile gider sı...maya. Gider 3-4 ay maaşı yemez biriktirir yada kredi kartından 24 ay taksitle gider o İphone u alır. Hele öğrenciler onlar beni deli edecekler ulan çoğu kişide iphone sanki sokakta dağıtmışlarda millet almış gibi. İşte bu öğrenci milleti de aynı bende onlardan biriyim. Gösterişi seviyoruz gencinden yaşlısına. Kimse demiyor ulan benim alım gücüm 820 yi yada 520 yi karşılıyor cillop gibide telefon her işimi görür diyip almıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: kraliletisim, wpfurkan ve kamil5028347
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Mğazalardarda ki telfonlar hala WP8. Ayrıca Nokia satıldı onun etkisi var. Birde Microsoft reklam yapmıyor

dakamon

dakamon

Üye
Şu an için bir şey denemez ama 2015 te MS nin ülkemizdeki Lumia satış stratejisini baştan sonra yenileyip yatırımlar yapacaktır gerek reklam gerekse cihaz ve aksesuar olarak. Şu an hala daha bir geçiş süreci yaşıyor. Nokiadan MS ye geçiş süreci neredeyse bitti denebilir. Birde win10 geçiş süreci var tabiki. MS 2014 ü pas geçip 2015 te iyice eğilecektir ülkelerdeki operasyonlarına. 2015 yılında belkide bir Microsoft Store mağazası bile görebiliriz ülkemizde. Hele şu w10 un ocaktaki ön bilgilendirilmesi yapılsın Nisan da tamamen tanıtımı yapılır. Ondan sonra adamlar tamamen ülke operasyonlarına hız verebilir. Geçenlerde MS de üst yetkili bir Türk çalışanın bir röportajını izlemiştim çok istekli çok heyecanlıydı win10 konusunda. Biliyorum yine bekleyeceğiz ama bu sefer değecek gibi. Umarım PC ye verdikleri bu önem i Mobil e de verirler. O röportajdan çıkarımlarından mobil e de ciddi şekilde odaklanıldığı. Ama tüm bilgiler ocak ta yapılacak etkinlikte. Ocağı bekleyelim beyler. Bize bir yılbaşı süprizi yapabilirler.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
399₺ olupda gta açan android cihaz varmı soylesenize ?

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
lazye

lazye

Üye
Bazı şeyleri çok abartiyosunuz görende l520 uçuyor diye öyle birsey yok hatta arkadasta lumia 525 var full kasiyor oyunlarda asiri frame atliyor ve wp da dusuk ayarlar secili otomatik (telefona gore) yani öyle uçmuyor cihaz mesela bisey yaparken yukleniyor diyor uzun bi sure ayrica sistemde kastiracak bisey yok cok abartiliyor cok

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
hepsiburada.com dada Var Ayrıca Yazılım Diyorsunuz Yazılımdan Toplanmaz Cihazlar ÖYle Şaçmalıkmı Olur 30 40 Mblık Güncelleme Yayınlar Çözer Sorunu Yoksa Şimdiye Patlar Verirdi Kronik Sorunları Olsaydı Cihazin
Bimeksin iki mağazasına gittim. Ayrı lumia kısmı vardı. İkisinde de oralar kapatılmış. Bende sordum neden. Urunleri satmıyoruz sadece outletler var dedi
Microsoft Olduğu İçin Çoğu Yerde Kaldırılmaya Başlandi Evet
Aynen ya L925 soruyodum mağazalara hangisine gitsem o telefonu alma o tel sorunlu dediler.925 soruyodum başka tel öneriyolardı bana.
Çoğu Ön Yargılı Araştirildi Mağazalardaki Çoğu Çalişan %80 90 Nokia Önermiyo O Elemanlar Sattiği Ürün Başina Ücret Alıyolar Devamli Samsung Satılınca Onlarda Para Oradan Geldiğini Zaten Biliyorlar Önermiyorlar Doğal Olarak
OTG Bazı Markalarda Destekliyor Bu Kısıtlama Wp 10 İle Aktif Olabilir Sistem Kısıtlı Olduğu İçin Normal Bişey İleride Gelir Nasıl Dosya Yönetici Yoktu Yeni Geldi Onlarda Gelir Merak Etmeyin

ihsan.snmz

Üye
Nokia kategorisi yok zaten sitelerde. Nedeni isim değişikliğidir.

luckysleven

luckysleven

Üye
Yine tam zamani sanirim : )))

Satilik temiz 1320 hemde uygun fiyata.. Ulkede lumia bulmak zor kacirmayin : )

• Beğen
Tepkiler: skynet
atakanakata

atakanakata

Üye
    Konu Sahibi
resmen lumia 830 bulamıyorum şuan. bana sağlam güvenilir bir siteden lumia 830 önerebilir misiniz? turuncu rengini istiyorum ama onu da geçtim artık beyaz da olur ne bulursak kar.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
resmen lumia 830 bulamıyorum şuan. bana sağlam güvenilir bir siteden lumia 830 önerebilir misiniz? turuncu rengini istiyorum ama onu da geçtim artık beyaz da olur ne bulursak kar.

ya da Avea ya da n11.com

Üst Alt