Tavsiye Lumia Ses Kalitesi

Sponsorlu Bağlantılar

süper nova

süper nova

Üye
    Konu Sahibi
Lumia Ses Kalitesi
İyi akşamlar. Bugünlerde ilk çıktığı günden beri içimde alma isteği olan lumia modellerinden birini almayı düşünmekteyim ancak çok hassas müzik kulağına sahip olduğum için ses kalitesi benim için önemli. Çok araştırma yaptım ama lumia ların müzik sesi kalitesi ile ilgili somut bilgilere ulaşamadım o sebepten burada bir konu oluşturmaya karar verdim. Deneyimli olan ve özellikle müzikle ilgilenen lumia kullanıcılarından bu konuda bilgi almak istiyorum. kulaklık sorun değil genelde kaliteli markalar tercih ederim. Önemli olan cihazın sesinin yüksek ve kaliteli olması. Bu arada alacağım model 920 veya 925 olacak. Dışarıya verdiği ses konusunda da bilgi alırsam çok iyi olur.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Açık havada 920 hoparlör sesi çokta tatmin edici değil.

süper nova

süper nova

Üye
    Konu Sahibi
peki kulaklık sesi nasıl ? yüksek ve kaliteli mi ?

zırtvırt

zırtvırt

Üye
920'yi bilmem de, 820 hoparlör kalitesi iyi değil. Kulaklık ses kalitesi ise ortalama düzeyde.

Tabi bu yazdığım senin sorunun cevabı olmayacak çünkü sen 920-925 istiyorsun.

osmanmert99

osmanmert99

Üye
L920 kulaklık kalitesi bence güzel. Fakat hoparlör kalitesi o kadarda iyi değil orta seviye. Zaten Nokia nın ses kalitesi ile ilgili bir iddeası yok. Kamera-Stabillik-Sağlamlık

süper nova

süper nova

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplardan anladığım kadarı ile ses kalitesi ortalamayı aşmıyor. Belki de beats audio lu htc lere bakmak gerek. fakat onlarda da nokia uygulamaları mevcut değil.. Acaba ses kalitesi gayet iyi olan bir kulaklık ile kullanılırsa 920 veya 925 ten iphone kadar iyi ses alınabilir mi ? merak ettiğim soru bu.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Lumia 520 kullanıyorum ve ses kulaklık olsun hoparlör olsun çok iyi. Ablamdada 620 var onunki çok daha iyi.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
+ Dolby digital ile mükemmel oluyor :good:

Kulaklığım Philips SBC HP800(eskilerden bilen bilir bu bass canavarını ;) )

efeler12

efeler12

Üye
bence ses kalitesi ortalama iyi bir ses kalitesi istiyorsan bazı android telefonlara küçük amfiler takılabiliyor sanırım. İnan bana mükemmel oluyor

süper nova

süper nova

Üye
    Konu Sahibi
evet hocam güzel kulaklık. Bende telefonlarımda hep sennheiser kullandım kalitesi çok iyi. işte merak ettiğim nokta buydu kaliteli kulaklık ile nasıl performans alındığı.. görünen o ki siz kaliteli bir kulaklık ile gayet sağlam ses almışsınız bu da demek oluyor 920 de bir cevher var..

alical33

alical33

Üye
dışarı ses 920 de pek tatminkar değil ama ben wh-920 kulaklıkla kullanıyorum kulaklık ses kalitesi gerçekten çok iyi dolby ve ekolayzer ile çok başarılı oluyor bende hassas müzik kulağına sahibim telefonda hiç bi zaman kulaklık dışında müzik dinlemem

efeler12

efeler12

Üye
Herkes çok iyi demiş ama bence ortalama seviyede, iPod da aldığım sesi vermiyor sesi çok kısık geliyor. Sennheiser kulaklıkla kullanıyorum iPod da bangır bangır bağırıyor kulağımdan çıkardığımda hoparlör gibi çalıyor ama lumia ma takınca aynı seviyeyi alamıyorum, baslar beni benden almıyor. Açıkçası müzik benim için çok önemli diyorsan android veya ipod almalısın htc nin android modellerinde çok mükemmel ses kaltesi var, ama android ve ios sıktı diyorsan htc 8x almalısın dahili amfi ve beats var. Ses kalitesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum.

FeRhAt0152

FeRhAt0152

Üye
arkadaş iPod konusunda haklı bendede wh 930 ve l920 var iPod dan daha yüksek ses çıkıyor ama daha kaliteli ses çıktığı anlamına gelimiyo bu ki 920mdede az ses çıkmıyo

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ses 120db olabilir veya 100db olabilir.140 desibel de olabilir ancak bu daha iyi olduğu anlamına gelmez

Bence "kalite"nin kriter'i ses desibel'i değil, kullanılan teknolojisi, frekans aralığı ve berraklığı(yada tokluğu)dur.

NL920'm adına konuşuyorum, Sennheiser kulaklığı iş yerimde kullanıyorum tabi ki çok kaliteli bir kulaklık ancak NL920 de bu kulaklığın hakkını ziyadesiyle veriyor.

Bass sevene bass tanımladığın zaman tatmin oluyor, beğeniyor; Tiz ve berrak ses sevene de diğer(Jazz,Vokal gibi) tanımlamalar yaptığında istediği performansı alıyor, beğenisini kazanıyor.Dolby Digital ise sadece bir seçenek değil sesin biçimini gerçekten değiştiriyor. HD filmler ve FLAC müziklerde fark daha derinleşiyor.

5.1 sistem ile de Dolby tadından yenmiyor :good:

Benim size önerim kulaklığınızı alın ve NL920'yi dolby ile istediğiniz ayarlarda test edin ;)

efeler12

efeler12

Üye
Açıkça söylüyorum güncellemeden sonra da olmuş olabilir ama gdr3 ten sonra ses seviyesi az gelmeye başladı iPod umda daha berrak ve yüksek ses var . Umarım yazılımsaldır ileride çözülür

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Açıkça söylüyorum güncellemeden sonra da olmuş olabilir ama gdr3 ten sonra ses seviyesi az gelmeye başladı iPod umda daha berrak ve yüksek ses var . Umarım yazılımsaldır ileride çözülür

iPod'unun sadece ses için özelleştirildiğini ve müzik çalar olduğunu biliyorsun. Nokia Lumia modellerini bununla kıyaslaman bile Nokia Lumia telefonların ses kalitesinin düzeyini gösteriyor. Görüldüğü üzere her tür kullanıcı tarafından ;)

yeminli06

yeminli06

Üye
Bu konuda açık olmak istiyorum Kulaklıkta ve Hoparlörde ses yüksek değil ben şikayetçiyim hatta bu konuda

osmanmert99

osmanmert99

Üye
Arkadaşlar bende şu Wh-920 veya Wh-930 dan alacağım iyimi bunlar fiyatlar nasıl kısacası bana 100₺ yi geçmeyecek kaliteli kulaklık onerirmisiniz orjinal kulaklıkta güzel fakat..

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
daha önce başka bir başlık altında lumia'ların ses kalitesi konusunu tartışmıştık. genel kanı orta seviye olduğu idi. ben L820'ye iphone5 kulaklığı taktım ama orjinal kulaklığımdaki ses ne ise aynı sesi aldım. yani kulaklık değişince ses kalitesi değimedi. telefondaki radyo ses kalitesi müzik uygulamasının ses kalitesinden çok daha iyi. bazı radyo kanallarını dinlerken iphone5 kalitesinde ses alabilyorum. ama müzik uygulamasında ses kalitesi orta seviye.

Üst Alt