işte Nokianın çığırın açan yeniliği. Allahım ne müthiş bir şeydir bu hava durumu gösteriyor valla süper bir şey ben böyle bir şey görmedim!!!! Vay nokia vay bay microsoft vay. Millet IFA da gövde gösterisi yaptı bizimkiler de milletin tozunu dumanını yuttu.

Çinliler süper özellikli wp li telefon yapsın uygun fiyatlı koşa koşa alacak duruma geldim valla. Yeter ulen.
Biz aynı ifa'yı takip etmedik galiba. Öyle gövde gösterisi olacak bir etkinlik düzenleyen firma göremedim ben. Samsung Galaxy Note 4 desen şu anda her yerde küçük bataryası ve klasik basit tasarım ve malzeme kalitesi nedeniyle Samsung asılıp kesiliyor.
Sony Xperia Z3 mü gövde gösterisi? 3 GB RAM'den kalanı görmek ister misiniz?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bunun nedeni ne biliyor musunuz? Sistem 2 GB RAM'i 1.7 GB görüyor. Aynı şekilde 16 GB dahili hafızayı da size 12 GB bırakıyor. Tabi bu rakamlar Samsung'a göre Sony'de daha iyi. Samsung 16 GB'tan 8.5 GB boş alan bırakıyor kullanıcıya.
Şimdi gelelim fiyat konusuna. Samsung Galaxy Note 4 ve Sony Xperia Z3 gövde gösterisi yapılan cihazlar. Fiyatları ne olacak? En az 2300 TL'den başlayacak. 64 GB Note 4 de 2400-2500'den aşağıya olmaz. Nereye geldik? Kullanılmayan ya da sistemin kullandığı donanım ve özelliklere para veriyoruz. Yani kullanıcı bir şey kazanmıyor sadece parasıyla hava atıyor, üretici de kullanıcının ihtiyacı olmadığı donanımı satarak para kazanıyor.
Basit bir örnek vereyim. Arabasını servise götürdünüz ve servis arabanın ve sizinle alakası olmayan bir parça ya da aksesuarı size satmak istedi. Hiç kullanmayacağınız bir şeye para verir misiniz?
Microsoft iki tane model tanıtmış. Cihazların sınıflarına bakıyorum,fiyatlarına bakıyorum. Bir de cihazlara bakıyorum. Bence gayet başarılı iki model.
Ülkemiz için konuşursak;
Lumia 735: 850/900TL aralığında
Lumia 830: 1200/1300TL aralığında
Gayet mantıklı ve alınabilir cihazlardır. Siz bu cihazlardan teknik olarak daha fazlasını bekliyosranız, yine teknik olarak çok daha fazla para vermeniz gerekir. Eğer bu cihaz Windows Phone olacaksa bu cihazlar az gelen kişi Lumia 1520 ya da HTC ONE for Windows'a yönelmeli. Tabi bedelini ödeyerek.
Yok ama bizim insanlarımızın yerleşik algısını göre daha az ödeyerek en pahalı cihazlarla yarışacağım diyorsanız varsa öyle bir cihaz hep beraber alalım.