Yardım Lumia 930 kamera çözünürlüğü gereğinden düşük?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bayon

Üye
    Konu Sahibi
ilk olarak dng formatını telefonda açamazsın obyuzden onunla çekmek yerine 5+16 normal modda çek, bu modun özelliği resmin iç yapısına girmezsen 5mp gibi gözükür galerden ilk bakış örnek olarak ama resim hangi program ile çekildi ise ve onun içerisinde açılırsa resim 16mp döner bu niye böyle resimleri sosyal medyalara falan atmanın kolay olsun diye 2 şekilde resim çekiyor , peki pc ye nasıl atacağız veya yüksek çözünürlüklü resmi nasıl elde ederim basit teli pc ye taktığınız da her resimden 2 tane vardır normal isimli olan 5mp zoom yaptığınızda anlarsınız zaten yüksek plan ise "high" tarzında biten resim oluyor birde bu şekilde inceleyin, yorumların hepsini okumadım paylaşıldıysa kusura bakmayın arkadaşlar
evet söylediğin gibi dng yi kapattım ama high yazan resimden daha kaliteli gibi geliyor dng dosyası. Teşekkurler yardımlarınız için

4MaGuS

4MaGuS

Üye
evet söylediğin gibi dng yi kapattım ama high yazan resimden daha kaliteli gibi geliyor dng dosyası. Teşekkurler yardımlarınız için
zaten öyle hight daha kaliteli böyle bir deneme yaparsanız farkı anlarsınız baya fark eder 5mp nerde 16mp nerde

oznkrts

oznkrts

Üye
ilk olarak dng formatını telefonda açamazsın obyuzden onunla çekmek yerine 5+16 normal modda çek, bu modun özelliği resmin iç yapısına girmezsen 5mp gibi gözükür galerden ilk bakış örnek olarak ama resim hangi program ile çekildi ise ve onun içerisinde açılırsa resim 16mp döner bu niye böyle resimleri sosyal medyalara falan atmanın kolay olsun diye 2 şekilde resim çekiyor , peki pc ye nasıl atacağız veya yüksek çözünürlüklü resmi nasıl elde ederim basit teli pc ye taktığınız da her resimden 2 tane vardır normal isimli olan 5mp zoom yaptığınızda anlarsınız zaten yüksek plan ise "high" tarzında biten resim oluyor birde bu şekilde inceleyin, yorumların hepsini okumadım paylaşıldıysa kusura bakmayın arkadaşlar

Bu arada ben cevabı verdim ama telefonun Albüm kısmında 16 mb paylaşılan 5 mb lik foto Görünmez dng de ise resmi 3 kere kaydeder 5+16+20 5 i gene saklar Paylaşım için 16 Görünür dng de Fotoğraflar klasöründe saklanır

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Bu arada ben cevabı verdim ama telefonun Albüm kısmında 16 mb paylaşılan 5 mb lik foto Görünmez dng de ise resmi 3 kere kaydeder 5+16+20 5 i gene saklar Paylaşım için 16 Görünür dng de Fotoğraflar klasöründe saklanır

nokia tr başkanın söylediği cevabı yazdım size aynı soru ona sorulmuştu 5mp resim sosyal ağlara paylaşmak için falan diye kolay olsun anlamında ama ben denemedim öyle o yüzden tam bilemiyorum

teknozan_92

teknozan_92

Üye
Arkadaşlar tüm yorumları okumaya çalıştım tam olarak bir açıklık gelmiş mi bilemedim ama ben de bilgilerimi sunayım belki işinize yarar!
bende L1020 kullanıcısıyım.
4:3 formatını seçtiğimde 5 ve 38 mp olarak iki foto çekebilir hale geliyor.. telefon kendi üzerinde çalışırken sadece 5mp olan fotoğrafı kullanıyor ve bunun boyutu yaklaşık 2mb civarı oluyor. eğer 38mp çekimi dng seçersek fotoğraf 40mb boyutunu aşıyor ve kaydetmesi uzun sürüyor ve bu formatı pc ile açabiliyoruz üzerinde kendimiz düzenleme yapabiliyoruz.. eğer 38mp jpeg olarak seçildiyse bunu da yine pc'den açıp kullanabiliyoruz yaklaşık 10mb civarı bir boyutu oluyor çünkü telefon kendi işlem yapıyor fotoğraf üzerinde..
16:9 formatını seçersek eğer 5 ve 34 mp fotoğraflar çekiliyor sistem yine aynı..
bunlar dışında telefonun çektiği fotoğrafın keskinlik parlaklık renk gibi durumlarını yazılıma gömülü ayarları (kullanıcıya açık olmayan alan) mevcuttur. bu sebepten aynı mp değerine sahip iki telefon aynı kalitede fotoğraf çekemeyebilir.. ek olarak daha bir sürü fotoğraf kalitesini değiştiren yazılımsal ve donanımsal nedenler vardır (mercek sayısı,mercek kalitesi)..

merlin19

merlin19

Üye
Bir mesajım olsun :D Yeni aldığım 930 un çektiği fotoların hiç biri altını çize çize söylüyorum emektar 920 ile çektiğimin yanına değil uzağına dahi yaklaşamıyor bugün resmen samsungculara rezil oldum 920 ile çekseydim resimleri şahane olacaktı Kasımpaşa Trabzonspor maçına gittim günlük güneşlik hava inan çektiği resimleri görseniz bunu imkansız 930 çekmiş olamaz dersiniz rezil oldum resmen cihazdan soğudum eğer kendi adıma söylüyorum başkasının 930 u nasıldır bilmem gerçekten 2 şer resim çekiyor biri 5 mb üzeri boyut biri 5 mb altında sadece çok az pixel farkı var ama 920 ile hiç rezil kepaze olmamıştım 930 da gece bile düzgün resim çekemiyorum bu gidişle Çekmecede boş duran 920 tekrar sahalara dönecek onun yerine 930 o çekmeceye girecek.. benim görüşüm bu belki donanımla alakalı olabilir belki yazılımla ama neyi denedimse sonuç 0 fotolar kalitesiz

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bir mesajım olsun :D Yeni aldığım 930 un çektiği fotoların hiç biri altını çize çize söylüyorum emektar 920 ile çektiğimin yanına değil uzağına dahi yaklaşamıyor bugün resmen samsungculara rezil oldum 920 ile çekseydim resimleri şahane olacaktı Kasımpaşa Trabzonspor maçına gittim günlük güneşlik hava inan çektiği resimleri görseniz bunu imkansız 930 çekmiş olamaz dersiniz rezil oldum resmen cihazdan soğudum eğer kendi adıma söylüyorum başkasının 930 u nasıldır bilmem gerçekten 2 şer resim çekiyor biri 5 mb üzeri boyut biri 5 mb altında sadece çok az pixel farkı var ama 920 ile hiç rezil kepaze olmamıştım 930 da gece bile düzgün resim çekemiyorum bu gidişle Çekmecede boş duran 920 tekrar sahalara dönecek onun yerine 930 o çekmeceye girecek.. benim görüşüm bu belki donanımla alakalı olabilir belki yazılımla ama neyi denedimse sonuç 0 fotolar kalitesiz
930 u bilmem ama senin yaşadığın sorunun aynını ben 1020 ile yaşamıştım,920 ile çok güzel resimler çekerken 1020 ile bunu yapamıyordum

merlin19

merlin19

Üye
Peki sorunun çözüldümü?? gerçekten cebinde bu tarzda üstün cihaz taşıyıp böyle berbat resim çekmek inanılmaz sinir bozucu..

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Peki sorunun çözüldümü?? gerçekten cebinde bu tarzda üstün cihaz taşıyıp böyle berbat resim çekmek inanılmaz sinir bozucu..
Evet sorunum çözüldü 1020 yi satıp 1520 aldım:),bu Nokia(ms) gittikçe en iyi yaptığı şeyi yani kamerayı da bozuyor sanki.

merlin19

merlin19

Üye
şuna bak 930 ile çekildi bugün :

Bu resimde 920 ile fark ortada inan mumla arıyorum 920 kalitesini

Esendağlı

Esendağlı

Üye

Evet çok haklısın,ben bu kamera yüzünden 1020 yi yetkili servise(teleservice)gönderdim normal dediler ve geri gönderdiler,bende cihazı sattım ve 1520 aldım şuan böyle bir sıkıntı yaşamıyorum.

merlin19

merlin19

Üye
hmm bende sanırım çekmeceye atacağım 930 u inan heves meves kalmadı

oznkrts

oznkrts

Üye

iyide zengin çekim ile hdr yapmışsın 930 da o yüzden öyle çıkmış
930 ile çektigim resimler var fotograflar knusuda onların haricinde bunları gösterebilirim örnek olarak

merlin19

merlin19

Üye
Hocam zengin çekim değil normal çekim pro cam ile şimdi 920 ile 930 resimlerine bakarmısın fark açık açık ortada onu geçtim evde 3 farklı cihazla 920 + 925 + 930 aynı kadrajdan aynı açılardan resimler çektim 920 ve 925 te pro cam ve normal kamera ile 930 da proc cam normal cam ve zengin çekim modları ayrıca 5 mp 5+16 mp ve 5+16 mp dng olarak sonra pcye attım şunu açık açık söylüyorum 5+16 mp dng photo shopla açıp hiç efekt katmadan jpg çevirip yüksek kalite kaydettim 21 mb ham dng formatı vardı 12 mb jpg dönüştürdü inan sadece 2 + zoom ile farkını belli ediyor yani 920 ve 925 te 4+ zomda pixeller çıkıyor 6+ zoom da 930 da o kalitede resimde pixeller çıkıyor bilmiyorum beni şahsen hiç mi hiç tatmin etmiyor 930 un kamerası tekrar 920 kullanmaya başladım 930 benim için bitmiştir her fotoyu dng çekip birde photo shopla çevirip yine kalitesiz bir resim almak yerine kullanmam daha iyi o paraya gidip 0 920 almak varmış yada 830 inan kayınçomun eşine ve kızına 830 aldık 10 mp kamera ile çekimleri görünce 930 un çektiği resimlerden utandım rezalet birşey 1 aylık cihazıda servise yollamak istemiyorum acaba cihaza claynı mı yüklesem yada daha eski bir versiyonu eskiden 920 çok dehşet resim çekiyordu clayn ile bu baya düşüşe geçti bu foto konusu kardeşimin 1020 dede aynı bana önemli olan 5 metreden cam gibi görüntü almak değil önemli olan 15 20 metreden çektiğim resimlerin 2+ zoom da bozulmaması

bayon

Üye
    Konu Sahibi
Hocam zengin çekim değil normal çekim pro cam ile şimdi 920 ile 930 resimlerine bakarmısın fark açık açık ortada onu geçtim evde 3 farklı cihazla 920 + 925 + 930 aynı kadrajdan aynı açılardan resimler çektim 920 ve 925 te pro cam ve normal kamera ile 930 da proc cam normal cam ve zengin çekim modları ayrıca 5 mp 5+16 mp ve 5+16 mp dng olarak sonra pcye attım şunu açık açık söylüyorum 5+16 mp dng photo shopla açıp hiç efekt katmadan jpg çevirip yüksek kalite kaydettim 21 mb ham dng formatı vardı 12 mb jpg dönüştürdü inan sadece 2 + zoom ile farkını belli ediyor yani 920 ve 925 te 4+ zomda pixeller çıkıyor 6+ zoom da 930 da o kalitede resimde pixeller çıkıyor bilmiyorum beni şahsen hiç mi hiç tatmin etmiyor 930 un kamerası tekrar 920 kullanmaya başladım 930 benim için bitmiştir her fotoyu dng çekip birde photo shopla çevirip yine kalitesiz bir resim almak yerine kullanmam daha iyi o paraya gidip 0 920 almak varmış yada 830 inan kayınçomun eşine ve kızına 830 aldık 10 mp kamera ile çekimleri görünce 930 un çektiği resimlerden utandım rezalet birşey 1 aylık cihazıda servise yollamak istemiyorum acaba cihaza claynı mı yüklesem yada daha eski bir versiyonu eskiden 920 çok dehşet resim çekiyordu clayn ile bu baya düşüşe geçti bu foto konusu kardeşimin 1020 dede aynı bana önemli olan 5 metreden cam gibi görüntü almak değil önemli olan 15 20 metreden çektiğim resimlerin 2+ zoom da bozulmaması
kardeş ben mi yanlış görüyorum bilmiyorum ama 930 daha iyi gözüküyor birde şunu biliyor musun emin değilim ama 930 iki resim çekiyor birisi 5 mp diğer ise 16mp (ekranı daraltırsan 18 mp) bu senin bize gösterdiğin 5 mp lik çözünürlük olmasın ?

merlin19

merlin19

Üye
Hocam ya bu işten anlamıyorsun yada yazdıklarımı okumuyorsun karşılaştırma yapılan yani yukarıdaki zoomlu resimler 930 un ki 5 + 16 megapixelle çekilmiş görüntü 5 megapixelle değil diğerleri 920 ve 925 pro cam ile otomatik ayarlarda çekilmiş yüksek çözünürlüklü resimler boyutlarıda 3 mb üzerinde diğeride 5 mb üzerinde çekilmiş resim demem o ki sadece 2 fazla zoom ile pixeller bozulan sözde 20 megapixell kamera nasıl oluyorda 8.7 megapixellik 920 925 gibi cihazdan sadece 2 zoom farkı oluyor demem oki 830 cihaz dahi 10 megapixel ile 930 dan daha net daha doğal resim çekiyor hala anlamadınsa birşey diyemem ama 930 un resim ve idda ediyorum video çekim kalitesi dahi en azından bendeki 930 berbat elimdeki 3.5 yıllık 920 ile 1080p video çekiyorum cam gibi bundan 2k 4k video çekiyorum hadi açacak ekran yok 1080p ile çekiyorum renk canlılık hepsinde 920 daha iyi çekiyor şunuda fark ettim ilk aldığımda clayn yüklü idi daha iyi idi yeni bu konuda acemide değilim bende farkındayım 3 farklı resim çektiğini 1. resim 5+16 mp ilede çeksen sosyal medyaya yüklerken 5 megapixelle düşürülmüş resmi yüklediğini cihazın içinden aldık bunları ve 930 un dng formatıda var photo shopla açıp jpg yaptık sonuç çok az bir şey daha netleşti 12 megabayt boyutla okadarcıkta olsun bir zahmet..
Örnek biraz önce çekildi daha hala 930 iyi diyorsan birşey demem her iki cihazda sabit hareketli birşeyde değil oynama yok aynı kadrajlar her ikiside pro cam ile otomatik ayarlarda çekildi lumia 930 5+16 mp ile çekildi 920 de 8.7 mp ile saat 23:35 civarı..

Aşağıdaki resimlerde 920 cihaza ait :

4MaGuS

4MaGuS

Üye
arkadaşlar elimde 930 resimleri olsa karşılaştırma yaparım ama bende 1020 var 920 ile baya bir farkı var her türlü daha güzel çekiyor şuan askerde olduğum için örnek resim paylaşmıyorum ancak şöyle bir şey var elinizin cihaza alışması lazım bu her cihazda böyledir en iyi makine her zaman en iyi resmi çekmez bu nedenle bence resim çekerken manuel ayarlar yaparak denemeler yapın eliniz alışsın

oznkrts

oznkrts

Üye
1020 ye lafımız yok hocam o cihazdan bizdede var ama burada bazı arkadaşlar hala yazılarımı anlamak istemiyor burada bir cihazı kötülemek gibi niyetim yok ve hatta benim gibi nokia sevgisi olan biri bunu yapmaz onu geçtim sadece evimde lumia serisi 4 cihazım var cihazları sevmeseydim üst üstte gidip almazdım 3.5 yıldır zaten aktif kullanıyorum burada benim anlatmak istediğim ama diğer arkadaşların anlamadığı nokta şu ben yukarıdada yazdım acaba benim cihazımdamı sorun var bu noktayı adamlar anlamak istemiyor ben her 930 böyledir demiyor olabilir donanım olarak belki benim cihazımda sorun vardır belki lenslerde birşey vardır yazılımdan kaynaklı değildir belki neyse bazı arkadaşlar düzgün yazı yazdığımız halde sanki küfürlü bir kelime kullanmışım gibi üslup ile hareket ediyorlar tartışma ortamı yapmaya gerek yok bence bu forumda sanırım insanların görüş bildirmesi bazı arkadaşlar tarafından KÜFÜR olarak algılanıyor.

oznkrts arkadaşım zaten Okumadığınız için neden bahsettiğimi anlamıyorsunuz ya sorunda Türk insanlarının birşeyleri okumaması bak iyi oku diyorum ki her 930 için değil benim kendi cihazım için diyorum ben bunu sen okusan zaten olayı anlayacaksın..neyse senle 830 mu 930 tartışması yapmayacağım çoğunuzda wp li cihaz yokken ben wp kullanıyordum o yüzden Kamera konusunda senle yada başkası ile tartışmayacağım ha sen cihazına güveniyorsan abisi buluşuruz bir mekanda bende bendeki tüm cihazlarımı getiririm gece gündüz fark etmez aynı ortamda resimler çekeriz 930 925 820 920 830 hepsi ile yanımda laptopta getiririm atarız bakarız hangimizinki iyi hangimizin ki kötü her cihaz bir olacak diye birşey yok ben 930 kamerası iyi diye aldım böyle çıktı ha çoğunuz 920 kötü dersiniz elinizdekilere göre ama benimde 920 taş gibi kaliteli çıktı bu armut değil dışına bakınca anlaşılacak demekki benim cihazın ya lenslerinde yada donanımda birşey var bak altını çiziyorum artık şu yazılanları tam okuyunda milllette boştan yere tartışmayın okumuyorunuz anca kafadan aaa baştan okumuşsun 830 kamerası 930 dan iyi sonua baktın mı bu adam ne demiş neden böyle demiş?? sizin yaptığınız Giriş kısmını oku Gelişme kısmına Göz at Sonuç kısmına bakma bile hoppp yorum yap..Neden bu ülke ilerlemiyor şimdi anlarsın sanırım...

Sana kimse Bana ''KES'' Deme hakkını vermez akıllı ol benle tartışma bence git hava alda gel her şeye maydonoz olma..! Adabını koru benim kimseye laf soktuğum falan yok yazdıkca batıyorsun Terbiyesizlikten başladın Yer bulamadın Laf sokmaya geçtin Laf sokmadan sonraki hedefin dahada Küçülmek mi??

Şimdi arkadaşım aldıgın cihazda resimler iyi çekiyor senin kendi kendini sıkıntıya soktugun durum 920 de atıyorum x10 da bozulma oluyorsa 930 da x20 yakınlaştırmaya kadar bozulma olmasın diyorsun ki yok böyle bi dünya sonuçta elindekininde bi telefon oldugunu unutma bunun dışında cihaz kamera olarak 20 mb yazsada şu an max 16 mb çekiyor ha benim 920 cihazımda renkler daha iyi veya netlik daha iyi diyorsan alırsın cihazı verirsin garantiye olur biter burada sana yardımcı olan insanlara üstü kapalı hakaret etmeye çalışma yani + sen benim kadar okusaydın bu tarz bi konuşma adabı içerisinde olmazdın

• Beğen
Tepkiler: baysal.onur
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar biz Windows Phone ailesiyiz.
Ve günden güne birlikte paylaşarak, yeniliklerin heyecanını birlikte yaşayarak büyüyoruz.
Lütfen tartışma olmasın.
Ters bir yorum olduğunda, susmak da erdemdir.
Ben altta kaldım laf yetiştireyim duygusuna hiçbir zaman kapılmayın.
Şikayet panelini kullanın, bizler gerekli inceleme ve düzenlemeleri yaparız.
Bizim için konu orada kapanır, sizler için de kapansın.
Hepimizin ters gününde yada birilerini yanlış anladığı zamanlar olabilir.
Sinirle hareket etmek yerine, sağduyu ve sükuneti korumak her zaman iyidir.
Pek çok atasözümüz var belki ama hiçbiri "Öfkeyle kalkan zararla oturur" gerçekçi olamaz.

Sevgiler, iyi forumlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: oznkrts, merlin19 ve baysal.onur
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt