Lumia 925 Geri Tuşu Ve Kişiler

Sponsorlu Bağlantılar

theseusx

theseusx

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 925 Geri Tuşu Ve Kişiler
Merhabalar,

Bugün Lumia 925 32 GB ı almış bulunmaktayım. Fakat üç sorum var.

1-Kişiler neden liste halinde gözükmüyor? Sim kişilerini içe aktar dedim ama liste halinde gözükmüyor. İlla ki ara fonksiyonundan arayınca ulaşabiliyorum. Telefona kopyalama gibi bir seçeneğim var mı?

2-Geri tuşuna dokunurken titreşimi nasıl kapatabilirim ?

3-Ayrıca Nokia Suitte telefonun bağlantısını nasıl yapabilirim. Bir türlü telefonu görmüyor. PC suit moduna alabiliyor muyuz Lumia larda ?

Teşekkürler.
 


ÖEY

ÖEY

Üye
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan telefonunu. Sorularına gelince birinci sorunu tam olarak anlamamakla birlikte, kişilere girip ekranında aşağısından ayarlara girersen orada kişi listemi filtrele diye bir seçenek göreceksin. Oradan listende kimleri görmek istiyorsan onları işaretlersin. Ayrıca telefon hafızası diye bir şey yok rehberde. Sen telefonu aldığında bir microsoft hesabı tanımlarsın yani nedir: sonu outlook.com, hotmail.com v.b. uzantıyla biten mail adresleri. Telefona kayıt ettiğin tüm numaralar bu mail adresine kayıt olur. Genel ayarlara oradan da hesaplara girip microsoft hesabını kurduğun mail adresini eşitlersen tüm rehberin online olarak her yere senin yanında gider.

Geri veya diğer iki tuşa bastığında telefon hafifçene titrer. Bunu engelleme kapatmanın bir ayarı yok şu an için maalesef. Ona katlanacaksın. İnsan belli bir zaman sonra ona alışıyor.

Nokia Suit programı WP8 telefonlarda çalışmaz. Onun yerin windows 7 ve 8 için windows phone programı var. Microsoftun sitesine girip programı indirebilirsin. Şu an için programla telefon ve pc arasında resim, müzik ve video alışverişi yapılabiliyor.
 
BelaMonte

BelaMonte

Üye
2. Soru hariç diğerlerinin bir çözümü var ama iki yi unut.
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
1. Windows Phone'lu telefonlarda rehber dediğimiz olay "kişiler bütününden" oluşuyor.
Windows Phone sisteminde, sim kart kişileriniz, MSN kişileriniz, facebook kişileriniz hepsi bir arada gösteriliyor. (Dilerseniz filtreleyebilirsiniz).

Böylece herkesi tek rehberden yönetebiliyor; telefon numarası olanları arayabiliyor, olmayanlara mesaj atabiliyor ya da doğrudan facebook adreslerine ulaşabiliyorsunuz.

Sisteme yeni geçen birine biraz garip ve zor geliyor. Ama kullandıkça hepsinin bir arada olmasına alışıyor hatta sağladığı kolaylıklardan yararlanmaya başlıyorsunuz.

Bunun yanı sıra Türkçe çevirisini benim yaptığım ve mağazanın en iyi rehber uygulaması olan " " uygulamasını kullanabilir ve doğrudan sim kişilerinizi arayabilirsiniz.

Son olarak, Windows Phone işletim sisteminde tüm kişilerinizin, telefonla ilişkilendirdiğiniz hotmail/outlook hesabınıza yedeklendiğini belirtelim.

2. Maalesef şu an o titreşimi kapatamıyorsunuz.

3. Windows Phone sisteminde artık Nokia PC Suite uygulamasını kullanmıyorsunuz. Yani PC Suite modu diye bir şey bulunmuyor. Telefonu bağladığınızda doğrudan depolama modunda flash disk gibi görür.

Bunun yanı sıra Windows Phone app uygulamasını kullanabilir ve telefonun içeriğini ve özelliklerini bu uygulama üzerinden görebilirsiniz.

Oyun ve uygulamalarınızı PC Suite'deki gibi yedekleyemiyorsunuz. Telefon ayarlarınızdan Yedekleme'yi açık yaptığınızda uygulama ve oyun listeniz (dikkat edin listeniz diyorum) otomatik olarak yedeklenir. Liste dedim çünkü oyun ve uygulamaların kendisi doğrudan yedeklenmiyor.

Herhangi bir sıfırlama durumunda geri yükleme yaptığınızda uygulama ve oyunlarınızın listesi otomatik olarak geri yükleniyor ve isimleri telefonunuzda beliriyor. Ancak bunların indirilmesi için wifi bağlantınızın aktif olması bekleniyor. Aktif olduğunda ise tüm oyun ve uygulamalarınız indirilmeye başlıyor.

Yüklü oyun ve uygulamalarınıza gelen güncellemeler, günlük olarak telefonunuzda Mağaza simgesinde görünür. Oradan güncelleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Mağaza Güncellemeleri konumuzdan da hangi uygulamalara güncelleme geldiğini takip edebilirsiniz.

Lumia 925'iniz hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Bir sorunuz olursa "Lumia Kullanıcıları Kulübü" veya "Bilgi ve Sorunları Burada Paylaşalım" konusundaki yardımlaşma ortamını kullanabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: PureFood
theseusx

theseusx

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler cevaplarınız için kullanmaya devam ettikçe sanırım çok rahat edeceğim bir sistem olacak.
 


Üst Alt