Lumia 920'nin İşlemcisi ve Grafik Kartı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
İşlemcisi çok iyi -ki Ali kemal abinin açtığı konuda süper olacağını söylemiştik :D - Yalnız gpu adreno 320 olabilirmiş orada bir hayal kırıklığı olmadı değil :hmmm

daha once de soyledigim gibi gpu'yu adreno320 kullanabilmek icin apq8064 chipset kullanmak gerekir ki apq8064 quad core işlemci. İlk etapta quad core işlemcili cihazlarin gelmeyecegini de soylemiştim zaten. Yani şu anda kullanilan donanim kullanilabilecek maksimum donanimdir. Ayrica apq8064 chipsetlerin uretimi boyle bir lansmana adet olarak yetişebilecek duzeyde degil. Qualcomm apq8064 quad core chipsetlerin yil sonunda kullanilabilir olacagini aciklamişti.

PremiumWork

PremiumWork

Üye
S3 overclock'lu mali-400 mp.Nokia lumia 900'leri 1 yil gecmeden unuttu size neden unutmasin. Söz verdi diyorsunuz ama hadi hayirlisi. He buarada jelly-bean'de stabileteyi görcez....

- - - Eklendi - - -

daha once de soyledigim gibi gpu'yu adreno320 kullanabilmek icin apq8064 chipset kullanmak gerekir ki apq8064 quad core işlemci. İlk etapta quad core işlemcili cihazlarin gelmeyecegini de soylemiştim zaten. Yani şu anda kullanilan donanim kullanilabilecek maksimum donanimdir. Ayrica apq8064 chipsetlerin uretimi boyle bir lansmana adet olarak yetişebilecek duzeyde degil. Qualcomm apq8064 quad core chipsetlerin yil sonunda kullanilabilir olacagini aciklamişti.

Katiliyorum. Yil basinda nokia lumia 980XT gibi degisik modellerde telefonlar gorebiliriz :)

Türe

Türe

Üye

Evet mesut abi'ye sordum o da öyle demişti sanırım :evet:

- - - Eklendi - - -

S3 overclock'lu mali-400 mp.Nokia lumia 900'leri 1 yil gecmeden unuttu size neden unutmasin. Söz verdi diyorsunuz ama hadi hayirlisi. He buarada jelly-bean'de stabileteyi görcez....

Youtube'da karşılaştırma vardı 2 SIII'ün. Biri ics'li biri Jelly beanli. Ics li olan herşeyi daha önce yapıyordu.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
GodMode

GodMode

Üye
    Konu Sahibi

bu cihazda o kasma problemi olmaz ama n9un da kasmadigini biliyorum. N9 da kasma olmamasi lazim. Meego bolumundeki arkadaşlara daniş istersen.

Flash desteği gelecekse tamamdır. Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
İşlemcisi çok iyi -ki Ali kemal abinin açtığı konuda süper olacağını söylemiştik :D - Yalnız gpu adreno 320 olabilirmiş orada bir hayal kırıklığı olmadı değil :hmmm

Onuda S4Pro'lu modellere saklamışlardır bence :) Sonuçta her şeyi sonuna kadar kullanmamalılar orta, orta-üst segment bir cihazda.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

- - - Eklendi - - -

Katiliyorum. Yil basinda nokia lumia 980XT gibi degisik modellerde telefonlar gorebiliriz :)

Jealy Bean bencede Android adına çok büyük ve başarılı bir güncelleme ama bu güncelleme ile Android stabilite manyağı olmuyor sadece ilk sürümünden beri olması gereken haline geliyor.Sonuç olarak JB'li ya da ICS'li her türlü Windows Phone daha stabil ve daha hızlı bana kalırsa.Zaten hızın standart bir kullanıcıda işe yarayacağı tek yer oyun ve internet performansı.Oyun performansını orta segment bir Android'te bile üst düzey sağlayabildiğimizi düşünürsek IE10'lu bir 4 çekirdek Lumia ve belkide Lumia 920 Galaxy SIII ya da Note 2'den çok daha performanslı olacaktır.Tabi bu en iyisi olacağı anlamına şuanlık gelmiyor.Marketi en az Android Market kıvamına gelmeden Android - IOS telefonlardan farklı kesimlere hitap ediyor olacaklar.Android market kıvamı derken çöp olanları çıkarıncaki halinden bahsediyorum.Google Play'de şuan 600.000 civarında app var Marketplace'de 300.000-400.000 uygulama olsa yeterli olur ilk etapta.

- - - Eklendi - - -

920 üst değil mi abim :allalla:

Şuanlık üst gibi duruyor ama fiyatlandırmasına bakılırsa Türkiye'de orta-üst'ten satılacak gibi duruyor.Benim üstten kastım tepe cihazı.Lumia 920'ye üst dersek 2013 ilk çeyrekteki modellere süper üst falan demeliyiz :kıskıs:

Türe

Türe

Üye
:kıskıs: Cidden fiyatı düşük gelirse süper gider burda :D

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
:kıskıs: Cidden fiyatı düşük gelirse süper gider burda :D

Fazla mı umutluğum bilmiyorum ama 820 için 1100-1400 920 için 1500-1800 arası bir fiyatlandırma bekliyorum.Eğer böyle olursa 920 hadi neysede 820 tam bir F/P ürünü olur.Orta alt segment'in Neo V'si orta segmentin 820'si :kıskıs:

Türe

Türe

Üye
Aynen :kıskıs: Ben de o civarda bekliyorum fiyatlarını :naughty:

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Aynen :kıskıs: Ben de o civarda bekliyorum fiyatlarını :naughty:

Şimdi 920'ye ucuz SIII'ler rakip olur ki bir çok kişiye SIII daha uygun ya da uygun olmasa bile daha çok isim yapmış.Fakat 820 fiyatında SII bana göre rakip olabilecek bir model değil.Tabi marketi için tercih edilebilir orası ayrı :)

Türe

Türe

Üye

Şimdi 920'ye ucuz SIII'ler rakip olur ki bir çok kişiye SIII daha uygun ya da uygun olmasa bile daha çok isim yapmış.Fakat 820 fiyatında SII bana göre rakip olabilecek bir model değil.Tabi marketi için tercih edilebilir orası ayrı :)

market biraz sıkıntı :(

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

market biraz sıkıntı :(

Güzelcene gelişiyor ama.PC uygulamalarınıda bir görelim iyice güzel olucak.Şuan 100.000 küsur uygulama var bildiğim kadarıyla marketin bir Google Play kıvamına gelmesi için bi 300.000 olması lazım.Şimdiden Wp'ye özel uygulamalar oyunlar gelmeye başladı bile :eller: Tabi marketi için alınabilecek kıvama gelmesi 1-2 yıl sürebilir :tebessüm:

Türe

Türe

Üye
Ben en az 2 yıl diyorum :evet: Rekabet olsun da gerisi mühim değil :ehe

• Beğen
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

Güzelcene gelişiyor ama.PC uygulamalarınıda bir görelim iyice güzel olucak.Şuan 100.000 küsur uygulama var bildiğim kadarıyla marketin bir Google Play kıvamına gelmesi için bi 300.000 olması lazım.Şimdiden Wp'ye özel uygulamalar oyunlar gelmeye başladı bile :eller: Tabi marketi için alınabilecek kıvama gelmesi 1-2 yıl sürebilir :tebessüm:

:evet: :evet: aynen

SilentOne

SilentOne

Üye
bu arada wp yi sırf nokia tarafında olduqu için bekliyonuz yoksa baska bir neden varmı ?

Türe

Türe

Üye
bu arada wp yi sırf nokia tarafında olduqu için bekliyonuz yoksa baska bir neden varmı ?

Nokia değil samsung ve htc'de bekleniyor. Ama nokia kendine has özellik ve uygulamalarıyla wp platformunda bir adım önde açıkçası

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Sen öyle zannet :kotu: Ben bana Wp daha uygun olduğu için alıyorum.En çok hoşuma giden arayüz Metro arayüzü.Ayrıca Wp internet ve sosyal ağları Wp kadar gelişmiş bir sistem var mı ? Benim için önemli olan şeyler bunlar zaten.Ayrıca Wp'de bile olsa Nokia takıntım yok HTC'nin cihazı daha iyi olursa onu alırım 2013 ilk çeyrekte fakat çıkan telefonların donanımları yaklaşık olarak aynı olacağından Nokia'nın ekstra avantajları ve fiyatı daha avantajlı.Bu yüzden Wp'de Nokia daha avantajlı.Umarım anlatabilmişimdir...

- - - Eklendi - - -

Nokia değil samsung ve htc'de bekleniyor. Ama nokia kendine has özellik ve uygulamalarıyla wp platformunda bir adım önde açıkçası

Samsung pek beklenmiyor açıkçası.Ativ S'in fiyat donanımından anlayabiliriz bunu :( HTC ve Nokia yarışacak gibi duruyor...

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

Sen öyle zannet :kotu: Ben bana Wp daha uygun olduğu için alıyorum.En çok hoşuma giden arayüz Metro arayüzü.Ayrıca Wp internet ve sosyal ağları Wp kadar gelişmiş bir sistem var mı ? Benim için önemli olan şeyler bunlar zaten.Ayrıca Wp'de bile olsa Nokia takıntım yok HTC'nin cihazı daha iyi olursa onu alırım 2013 ilk çeyrekte fakat çıkan telefonların donanımları yaklaşık olarak aynı olacağından Nokia'nın ekstra avantajları ve fiyatı daha avantajlı.Bu yüzden Wp'de Nokia daha avantajlı.Umarım anlatabilmişimdir...

- - - Eklendi - - -

Samsung pek beklenmiyor açıkçası.Ativ S'in fiyat donanımından anlayabiliriz bunu :( HTC ve Nokia yarışacak gibi duruyor...

aynen htc ile yarışır nokia wp8 de ama zaman gösterecek kimin daha iyi olduğunu. Bi kere htc 16 megapixel çıkarsa bile lumia 920den gene de iyi olamayacağı belli. Olabilir mi ki kamera bakımından. Htcnın 16 megapixellik titan 2 telefonu vardı bunun kamerası neden bu kadar konuşulmadı ki :allalla: acaba lumia 920 onun kamerası kadar varmıdır :hmmm

- - - Eklendi - - -

ben niye bu kadar çok soru sordum :hmmm

- - - Eklendi - - -

babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi :ehe

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

aynen htc ile yarışır nokia wp8 de ama zaman gösterecek kimin daha iyi olduğunu. Bi kere htc 16 megapixel çıkarsa bile lumia 920den gene de iyi olamayacağı belli. Olabilir mi ki kamera bakımından. Htcnın 16 megapixellik titan 2 telefonu vardı bunun kamerası neden bu kadar konuşulmadı ki :allalla: acaba lumia 920 onun kamerası kadar varmıdır :hmmm

- - - Eklendi - - -

ben niye bu kadar çok soru sordum :hmmm

- - - Eklendi - - -

babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi :ehe

Ben şuan Titan 2 kullanıyorum arkadaşımla 1 haftalığına telefonları takas ettik :kıskıs: Bildiğim kadarıyla TitanII'nin işlemcisi 16 MP'i desteklemiyordu.Kamerası Lumia 900'den vasattı yani.Aynı şekilde Xperia S'te 12 MP diye tanıtıldı, reklam yaptı ama onunki 12 MP ise N8'inki 20 MP...Birde TitanII Lumia 900'den pahalı olduğundan az tercih edilmişti :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt