kimbilir_01
Üye
İSO değerini yükseltmeyi denedin mi?
denedim de çok tozlu çıkıyor abi ya bak bi örnek eklicem az sonra kararı sen ver.
İSO değerini yükseltmeyi denedin mi?
Arkadaşlar ya bu sadece bende mi oldu herkeste mi var, procamda video çekerken yakınlaştırma yapılıyor ama ben videoyu çekerken bunu göremiyorum. videoyu bitirip izlerken yakınlaştırma olduğunu fark ettim. Sizde de öyle mi?
Lumia 620bende yüklü değil ama sanırım dediğiniz ayarı tahmin edebiliyorum. M, Makronun kısaltılmışı (yakın çekim), yan sekiz de sonsuzu temsil ettiğinden sonsuz odak yani her yer net olacak şekilde standart çekiyor. yanlışım varsa kullanan arkadaşlar düzeltebilirler.bende pro kamerada ikinci sırayı çözemedim ilk sıra otom bulut güneş vs ikinci sırada otm M var birde yan 8 var ona Ali kemal salla pusula dedi ama ali abi nin dediğini yaptım olmadı ama madem bu geldi ana cameraya entegre olmalıydı
O pusula değil, o sonsuz işareti. Oradaki ayarda odaklama netleştirme ayarı. Ayar çubuğu en alttayken otomatikte. Hemen yukarı kaydırdığında en bulanık halini göreceksin, aslında o en bulanık hali değil en yakın çekimler için. Yani bulanıkken tam kameranın dbine kadar bir parmağını getir bak, parmağın çok net olur ama hemen ötesi yani az uzaklar bulanık olur. o ayar çubğunu yukarı doğru kaydırdıkça uzaklar netleşmeye yakınlar bulanıklaşmaya başlar. en soldaki 8 işareti en uzaklara doğrulttuğunda çekmen gereken ayar oluyor.bende pro kamerada ikinci sırayı çözemedim ilk sıra otom bulut güneş vs ikinci sırada otm M var birde yan 8 var ona Ali kemal salla pusula dedi ama ali abi nin dediğini yaptım olmadı ama madem bu geldi ana cameraya entegre olmalıydı
Bu programın kullanımı oldukça basit olup hiç bir zorluğu yoktur, fakat bir çok pc'de hata veriyor. Bu uygulama cihaz üzerindeki yazılımın sürüm bilgilerini veriyor ve varsa eğer yeni yazılım güncellemesini indirip senin iznin ile cihaza yüklüyor. NSU üzerinden güncelleme yapacak arkadaşların mutlaka yedek almalarını öneriyorum, çünkü buradan yapılacak yükleme sonucunda cihaz sıfırlanmış olarak yeni sürüm ile başlatılacaktır. OTA güncellemesinde ise cihazın sistem dosyaları değiştirilip başlatıldığı için her hangi bir kayıp söz konusu değildir.
bende pro kamerada ikinci sırayı çözemedim ilk sıra otom bulut güneş vs ikinci sırada otm M var birde yan 8 var ona Ali kemal salla pusula dedi ama ali abi nin dediğini yaptım olmadı ama madem bu geldi ana cameraya entegre olmalıydı
Yedeği NSU'dan alabiliyor muyuz?
- - - Eklendi - - -
Birde L820'de ProCam geldi mi?
Arkadaşlar ya bu sadece bende mi oldu herkeste mi var, procamda video çekerken yakınlaştırma yapılıyor ama ben videoyu çekerken bunu göremiyorum. videoyu bitirip izlerken yakınlaştırma olduğunu fark ettim. Sizde de öyle mi?

Kontrol ettim dün gece yine de normalden biraz fazla şarj tüketiyor normal kullanımda 2g sürekli açık lazım olduğunda 3g ye geçerim. Sürekli mesajlaşırım günde rahat 60 dk telefon görüşmesi yaparım şarjım 20 saat kadar gidiyordu bakalım bugum yine aynı şekilde kullanacağım performansı nasıl olacakGüncellemenin hemen arkasından bazı arkaplan görevlerin yeniden açılmış olabilir, bir kontrol etmelisin. Sistemin şarjını azaltan ve yoğun şekilde arkaplanda kalıp çalışan bazı uygulamalar olabiliyor. Onları kaldırıp askıda kalması ihtimali olanlarında önüne geçmek için telefonunuzu yeniden başlatmanızı da tavsiye ediyorum.
Ne kadar internet kullandığını falan gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsamBu data sense tam olarak ne?
Bu data sense tam olarak ne?
Kamera iyileştirmesinin tam anlamıyla Amber ile olduğunu söylüyorlar ki benim kameramda bulunan odaklama sorunu bu GDR2 de düzelmedi. Amberde düzelecek deniliyor.Amber gelmedi ama kamerada yapılan iyileştirmeler, fotoğrafı yakınlaştırınca çamurlaşmanın giderilmesi, özellikle Nokia Pro Cam in gelmesi beni gerçekten çok mutlu etti![]()
Aslen fotoğraf çekimi ayarları hakkında ufak bir bilgi başlığı açılmalı diyorum
"Kaliteli resim çekimi için bilinmesi gereken birkaç basit ayar" gibi ...
olabilir, tecrübeli arkadaşlar bu işe bir el atsınlar.
işte Pro cam la gece çekimi. Tozlu olmasa çok güzel ama tozlu işte
sanki biraz fazla ışık vermişsin gibi ama yinede güzel çekmiş