Lumia 920 ses problemi

Konu Sahibi
Lumia 920 ses problemi
selam arkadaşlar bu başıma 2.ye geliyor. durduk yere cebimde duran telefonun hoparlörleri çalışmayı bırakıyor. ne restart ne hard nede soft reset yemedi. daha önceki oluşunda sistemi geri yüklemek istemiştim ve işletim sistemi gitmişti. tekrar servislik olmasını istemiyorum aktif olarak kullandığım için. başına gelen veya çözümü bilen var mıdır acaba aranızda.

not: kulaklığı takınca ses geliyor. hoparlörden gelmiyor.

Duran.Y

Üye
Ilk servise gittiğinde sorun neymiş peki, yazılımsal mı donanımsal mı?

Bende de kamera flaşında oluyor, arada bazen çalışmıyor bazen çalışıyor. Telefonla iyi kotu anlaşıyoruz ama

alical33

Üye
normalde kapatıp açınca düzelmesi lazımdı

Konu Sahibi
Ilk servise gittiğinde sorun neymiş peki, yazılımsal mı donanımsal mı?
ilk serivse gitme sebebi sesten ziyade sistem sıfırlama sırasında işletim sisteminin silinmesi sesi nasıl düzelttikleri hakkında bişi söylemediler ben yazılımsal olduğunu düşünüyorum. ve korka korka sistem sıfırlama yaptım yaklaşık 1.5 saattir çarklar dönüyo sanırım yine hapı yuttum

Soft reset deneyin olmazsa hard reset atın açılır

Duran.Y

Üye
Hmm. Ins bu sefer servise göndermek zorunda kalmazsn kardeşim.

Konu Sahibi
Hmm. Ins bu sefer servise göndermek zorunda kalmazsn kardeşim.

geçen sefer işe yaramamıştı ama ben yinede akıntıya karşı kürek çekerek care suite indiriyorum flash atmayı denicem kaldık yine baş başa yorumlar için teşekkürler

Duran.Y

Üye
geçen sefer işe yaramamıştı ama ben yinede akıntıya karşı kürek çekerek care suite indiriyorum flash atmayı denicem kaldık yine baş başa yorumlar için teşekkürler

Anladım kardeşim hadi hayırlısı.

Servise ver bir de onlardan yedek telefon iste telefonsuz kalma derim, flash atma yazık olur.

Konu Sahibi
care suite ile flashlamaya çalıştığımda ekrana ses kapama ve power tuşlarına basılı tut titreşimi hissedince retry e bas diyor fakat işe yaramıyo sürekli aynı uyarı dönüyo bu noktada tıkandım yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

edit ----------------------------------------------------

sanırım en doğru bilgi tecrübe ederek öğrendiğiniz bilgi. telefonu internette okuduğum bir sürü tuş kombinasyonu ile resetlememe rağmen flashlamayı başlatamadım. sonra

volume down + power tuşlarına basılı tutarak kapanmasının ardından yukarı tuşuna basılı tutarak yıldırım simgesinin çıkmasını sağladım. daha sonra yukarı aşağı power aşağı tuşlarına basınca rebooting yazısı çıktı şuan yüklendi. fakat açılmadı ekranda pil ve fiş ikonu çıktı bekliyorum bakalım ne olacak.

edit2 ----------------------------------------------------

bir süre şarjda bekletip hard reset yapıp çıkardıktan sonra power on yapınca telefon açıldı arkadaşlar

edit3 ----------------------------------------------------

fark ettim ki ses halen yok

Konu Sahibi
güncel olması açısından mesajı düzenlemedim. yeni mesaj olarak yazıyorum arkadaşlar. telefonu bugün servise verip değişim talep ettim (aynı sorun 2. defa tekrar ettiği için) umarım sıkıntı çıkarmazlar bana

benim ilk ay içinde değişim yapmadılar, senin 2. Gidişine de yapmazlar.
Nokia prosedürleri gereği 3. Kez giderse işlemleri tamamlanıp cihazı teslim almadan önce vs vs. derler, sorunu kendilerince çözüp yollarlar.

Konu Sahibi

telefonu aldığım turkcell bayisi avm içi olduğu için midir bilmem ama bana gayet düzgün bi servis gibi göründü. izlenimim bu yönde çünkü ilk sorunda 3 - 4 gün içerisinde telefon düzeltilip gönderildi tekrar bana. tamam problem büyük değildi çok basit bişiydi fakat öyle servisler var ki prosedür adı altında bu işlem için bile 15 gün ellerinde tutabiliyorlar cihazı. telefonu teslim ettiğim görevliye de belirttim. tamam şuan telefonun garantisi var çözüyorsunuz eyvallah. ama aynı sorun 2.ye oluyor geldiğinde sorun olmazsa ve garantisi bittiğinde tekrar baş gösterirse o zaman mağdur olucam dedim. anlayışlı insanlar olmasını umuyorum. eğer öylelerse bunu göz önünde bulundururlar tahminimce.

İnşallah değişim talebiniz onaylanır, çünkü bu servisle değil Nokia ile ilgili bir durum.
sonucu buraya yazarsanız sevinirim

Konu Sahibi
geçen 3 gün sonrasında telefon üst servise gönderildi şeklinde bi ileti çıktı servisin internet sayfasında. daha sonra üst servisin adresini aldım arayıp. üst servis 1 gün içerisinde şu iletiyi girdi sisteme

şuan halen beklemedeyim.