Lumia 920 Birden Çok Şarkı Tekrarı ( ÇÖZÜMÜ )

Sponsorlu Bağlantılar

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 Birden Çok Şarkı Tekrarı ( ÇÖZÜMÜ )
Arkadaşlar daha önce benzer konuda açılan sorun ve çözüm hafıza kart sahibi Lumia 820 idi fakat benim gibi Lumia 920 kullanan arkadaşlar orda yazan çözümü uygulayamadılar çünkü bizim telefonda hafıza kartı yoktu ve dolayısıyla format atacağımız şey hafıza kartı değil üzüle üzüle telefon oluyordu . Fakat ben sorunu çok sorunsuz bi şekilde çözdüm ve sizlerle paylaşmak istiyorum ;

Bana göre sorunun kaynağı şu : Telefona mesela Tarkan - İnci tanem adlı bi mp3 attık . Girdik müzik player a ve şarkı tek . Burda sorun yok . Fakat sonra ben gibi genelde mp3 lerin bilgileriyle mp3 tag gibi programlarla oynayan kişiler olarak bende o düzenlemeyi yaptım ve yine mesela ilk olarak girip bilgisayardan Tarkan ve diğerlerini sildim . Fakat sorun şurda başlıyo . Telefonun içindeki mp3 leri siz bilgisayardan istediğiniz kadar silsenizde telefon maalesef müzik playerda bu şarkıların çöp hallerini , yani listeyi olduğu gibi tutuyor . Bir nevi çöp kısayollarını . Ve ben o Tarkan - inci tanem adlı mp3 ü girip bilgisayardan tekrar kopyaladığımda telefon bu şarkıya yeni bi tane kısayol atıyor ve böylece müzik player da bu şarkının 2 tane olduğu görüyoruz . İkiside çalışıyor çünkü ikisininde gittiği alt yapı aynı mp3 e tekavül ediyor fakat telefon üzerinden kısayolların herhangi birini sildiğinizde diğer kısayollar çalışmayacaktır çünkü siz şarkının özünü silmiş oluyorsunuz .

VE GELELİM ÇÖZÜME :

İlk olarak telefonu bilgisayara bağlıyoruz ve içinde kesinlikle 1 tane bile mp3 kalmayacak şekilde siliyoruz . BAKIN ALIP KOMPLE BİLGİSAYARA KOPYALAMAYIN SONRA YİNE ATARIM DİYE . çünkü telefon o dosyalara belli sistem dosyaları atıyor . Nası olsa atacağınız şarkılar bilgisayarınızda mevcuttur .

Ardından telefonu bilgisayardan çıkarıyoruz ve bilgisayarın kendi öz player ı olan Müzik + Player a giriyoruz .

Müziğe tıklayıp SANATÇILAR - ALBÜMLER - ŞARKILAR kısmına kadar sağa çekiyoruz . Yani tüm şarkıların sıralı düz listesi olan kısımdır burası . Burda alttaki seç butonuna tıkladıktan sonra parmaklarınıza kuvvet çünkü Hepsini seç diye bi seçenek konulmamış maalesef . Bu noktada tüm ama tüm şarkıları siliyoruz .

Ardından player komple temizlendikten silindikten sonra artık gönül rahatlığıyla mp3 lerimizi bilgisayara takıp tekrar telefona atıyoruz ve Nokia Müziğe girdiğinizde şarkıların artık tek olduğunu görüyoruz .

Bu yazılımsal sorunu Ali abiyede söyledim ve Microsofta mutlaka geri dönüş yaparak bildirmeliyiz . Wp yi ilk çıktığından beri kullanan ve bi babanın oğlunu sevmesi gibi bazen döven ama her zaman seven biri olarak bi yardımım dokunduysa ne mutlu .

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:tşk: faydası olur mutlaka.

bozokluht

bozokluht

Üye
:tşk: başıma gelmedi ama gelene faydası olur inşallah:)

dedereis123

dedereis123

Üye
Başıma kasma gibi bir sorun geldi mp3 tag programıyla 1300 şarkıyı düzenlendim işsiz gibi ancak bir müzik değiştirmek ciddi süreler alıyor yani çat çat diye istediiğim müziğe atlayamıyorum . Bilgi içinde eline sağlık yararlı bir konu :tşk:

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar bu sorunu yaşayan insanlar format atmak zorunda kalmasın istedim :) tabi bu durumu microsofta ali abi yada modlardan herhangi biri mutlaka microsofta bildirmeli

Lumiance

Lumiance

Üye
Konu için teşekkürler. Ancak 6 aydır kullanıyorum ve sorun çıkardığını düşündüğünüz bütün yöntemleri uygulamışındır ama hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bir de mp3 tag ile düzenleme yapan arkadaşlara tavsiyem. Telefon hafızasındaki dosyaya değil de önce pcde düzenleyip sonra telefona atarlarsa daha seri ve sorunsuz bir şekilde halledebilirler.

karaelci

karaelci

Üye
Bilgi için teşekkürler. Ben id tag i olmayan hiçbir şarkıyı telefona atmıyorum. Bilgisayarda özenle düzenlerim. Hatta albüm kapaklarına kadar yüklerim. :)
Sent from my RM-821_eu_turkey_244

a10m6t

Üye
Başıma kasma gibi bir sorun geldi mp3 tag programıyla 1300 şarkıyı düzenlendim işsiz gibi ancak bir müzik değiştirmek ciddi süreler alıyor yani çat çat diye istediiğim müziğe atlayamıyorum . Bilgi içinde eline sağlık yararlı bir konu :tşk:

o zaman itunes programını kullan derim masaüstü programını kur bilgisayara çat çat istediğin müziğe atlarsın mp3tag programının yaptıklarını itınes de yapabiliyor tavsiye ederim , düzenleyeceğim şarkılar aynı sanatçıya aitse gruplandırıp hepsini aynı anda teker teker uğraşmadan düzenleyebilirsin , büyük rahatlık . Bi ara bende tek tek yapardım gına gelmişti

alical33

alical33

Üye
Bende hiç playerde sorun yaşamadım müzik klasörünün işindeki playlist e atıyorum şimdiye kadar sorun çıkmadı ama konu için teşekkürler

Lumia820

Lumia820

Üye
pc haricinde telefondan playlist hazırlayabiliyor muyuz

serinaga

serinaga

Üye
İlk başta hafıza kartı sorunu gibi görünse de aşağıdaki konuda da açıkladığım üzere sorun yazılımsal. L920 için şöyle bir yöntem de uygulanabilir. Tüm müzik dosyaları bilgisayarda bir yere kopyalanıp (Sadece müzik dosyaları), telefonu bilgisayardan ayırıp müzik listelerini temizleyip kapatıp-açın. Tekrar bilgisayara bağlayıp kopyaladığınız müzikleri tekrar geri yükleyin ...

http://www.maxicep.com/windows-phon...en-resim-video-ve-muzikler-cozumu-782100.html

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
İlk başta hafıza kartı sorunu gibi görünse de aşağıdaki konuda da açıkladığım üzere sorun yazılımsal. L920 için şöyle bir yöntem de uygulanabilir. Tüm müzik dosyaları bilgisayarda bir yere kopyalanıp (Sadece müzik dosyaları), telefonu bilgisayardan ayırıp müzik listelerini temizleyip kapatıp-açın. Tekrar bilgisayara bağlayıp kopyaladığınız müzikleri tekrar geri yükleyin ...

http://www.maxicep.com/windows-phon...en-resim-video-ve-muzikler-cozumu-782100.html

Evet bahsettiğim çözüm o anlattığın zaten . Playlisti temizlemek . bu kadar basit aslında ama bu yazılımsal hatayı düzeltmeleri lazım tabi

• Beğen
Tepkiler: serinaga
serinaga

serinaga

Üye

Üst Alt